Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJUL UNUI CIOBAN PENTRU PREȘEDINTELE IOHANNIS: E ULTIMUL NOSTRU STRIGĂT de DISPERARE!

Publicat: 10 iulie 2019 - 11:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FACEȚI CEVA PENTRU CIOBANII DIN ROMÂNIA! Un crescător de ovine din România a lansat un apel disperat pentru președintele Klaus Iohannis. Mesajul video al ciobanului a fost distribuit pe rețeaua de socializare Facebook. Domnule președinte, faceți ceva pentru toți ciobanii din România care muncesc și sunt corecți, dar nu pot trăi din oierit. Este ultimul strigăt! Îi transmite oierul președintelui țării.

Domnule președinte, ar fi momentul să vă uitați și la noi, la ciobani. Suntem oamenii care producem în țara asta, suntem oameni care încă mai avem coloană vertebrală. Sunt o grămadă de tineri care pleacă zilnic, sunt o grămadă de colegi de-ai mei care vând pe nimeni ca să poată supraviețui, la prețurile care sunt. S-au dat niște bani pentru niște lucruri și au ajuns în buzunarul interlopilor din oierit. Domnule președinte, faceți ceva pentru toți ciobanii din România care muncesc și sunt corecți, dar nu pot trăi din oierit. Este ultimul strigăt!  Spune oierul în ultimul strigăt de disperare adresat președintelui României, Klaus Iohannis.

Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, județul Brașov, s-a filmat printre grămezi de lână de oaie, strânse pe un deal, pregătite să li se dea foc sau să fie îngropate. Subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializată, despre care ministrul agriculturii Petre Daea a declarat, în repetate rânduri, că rezolvă problema lânii, că oierii nu vor mai fi nevoiți să arunce, să ardă sau să îngroape lâna, nu a schimbat nimic. Realitatea crudă poate fi cunoscută din fermele de ovine și nu din declarațiile făcute din cabinetul ministerial. Samsarii s-au prins că e loc de câștig și nu mai vor să le plătească ciobanilor niciun leu pentru lână.  Dimpotrivă. S-a ajuns la situația absurdă în care ciobanii trebuie să le plătească samsarilor ca să-i scape de lână.

MESAJUL VIDEO AL OIERULUI AICI!

Au trecut aproape de la prima mea atenționare publică în legătură cu lâna. Uitați ce s-a întâmplat după trei ani! Suntem în aceeași suciu-mesaj-pres_bsituație. Lâna e toată aici. S-a dat doar minimisul de un leu și atât (subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializat n.r.). Nu s-a făcut nimic. Nu s-a făcut niciun centru, nu s-a făcut niciun punct de colectare, nu s-a făcut absolut nimic! Aceeași poveste! Ba mai rău, ca să putem vinde lâna, nu trebuie să mai primim bani pe ea ca să ne dea actele pentru lână băieții care colectează.

Trebuie să plătim noi motorina, 200-300 de lei, să vină să o ia, că altfel nu vine, să vină ca să-ți dea amărâtele alea de acte de un leu. Adică, am ajuns să aruncăm lâna ca și până acuma. Așa că ar fi foarte bine să se înceteze cu laudele și cu ieșirile că s-a făcut și s-a dres. Asta s-a făcut! Ce se vede aici e realitatea. Nu s-a făcut absolut nimic. S-a făcut că mai trebuie să dăm bani să vină să o colecteze, nicidecum să-ți dea cineva ceva pe ea. Noi cumpărăm pentru izolații tot felul de porcării, tot felul de plasticuri și lâna noastră care e cea mai valoroasă stă aruncată pe dealuri. Și acum trebuie să o adunăm, să o băgăm, să o îngropăm sau să-i dăm foc, să facem ceva cu ea, spune oierul Suciu.

Oierul care are o turmă de aproximativ 700 de ovine mai spune în apelul lui disperat către președintele României că prețul la laptele de oaie a rămas același ca în urmă cu 12 ani, prețul la miel este sub costul de producție, zilnic se vând turme întregi de oi, mulți dintre crescători renunță la oierit, iar în ritmul acesta numărul oilor din România riscă să ajungă, în doar un an, la jumătate.

Prețurile la miei nu mai are rost să le discutăm că se știe. Din nou bătaie de joc! Forța de muncă e sub orice critică. Degeaba s-a promis 500 de lei, 1000 de lei pentru un cioban să-l angajăm pentru că nu ai de unde lua, nu ai pe cine angaja. Nu vreau să mai spun despre boli, despre acte false care merg în continuare, sub niciun fel de rușine, de scrupule. Am cerut public de n ori, nu e prima dată, să se ia măsuri. Nu s-a luat niciun fel de măsură.

Mesajul acesta este pentru domnul președinte Klaus Iohannis. Este singurul om la care apelez și vreau să fac un apel, din nou, că la celelalte instituții am făcut, în nenumărate rânduri, și nu s-a luat nicio măsură. Se vede ce măsuri s-au luat, pe față, pe viu. Mă adresez domnului președinte și îl rog din suflet să facă ceva pentru noi, ciobanii. Au trecut trei ani de când fac public fel și fel de mesaje, trimit, și nimeni nu mă ia în considerare, nimeni nu ne ia în considerare. (...)

Laptele, de 12 ani are același preț. Lâna, de trei ani e pe dealuri. Mieii, un pic, un pic s-a ridicat prețul, dar nu extraordinar, nici la costul de producție nu s-a ajuns cu kilogramul de carne de miel. ÎL produci cu 8,5 lei-9 lei, și-l vinzi cu 7,50 lei - 8 lei.
Zilnic se vând sute și mii de oi. Într-un an, România va ajunge la jumătatea numărului de oi. Asta vreți? Vreți să cumpărați brânză de dincolo cu orice preț? Vreți să luați de la străini? Ale noastre, ale românilor, nu mai sunt bune?! E strigător la cer că nimeni nu se implică! Noi, 4-5 ciobani, nu putem să schimbăm soarta țării. Dacă dumneavoastră nu ne ajutați și nu vreți să faceți ceva pentru noi și nu vreți să luați nicio măsură, nici acum în al doișpelea ceas, nu mai avem altă șansă, spune disperat oierul.

Crescătorul de ovine Ioan Suciu este membru în Asociația Profesională a Ciobanilor, proaspăt înființata organizație al cărei nucleu este format din primii ciobani români care au îndrăznit să meargă la Bruxelles și să ceară sprijin instituțiilor europene pentru depistarea fraudelor cu subvențiile pentru oierit. Președintele asociației este oierul Dan Petrescu din Curtea de Argeș, iar secretarul organizației este cunoscutul Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu.

Vizualizat: 3022 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

02 iulie 2020 - 10:40

APELUL APICULTORILOR! AGROINFO a primit scrisoarea deschisă a apicultorilor români, semnată de mai multe organizații din sectorul apicol, adresată, în principal, europarlamentarului Carmen Avram (S&D). Inserăm integral textul scrisorii.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

02 iulie 2020 - 08:56

AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI. Sectorul apicol a fost foarte afectat în acest an de seceta extremă. Apicultorii au nevoie de ajutor, iar Ministerul Agriculturii a pregătit deja un proiect de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor de minimis pe familie de albine, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, miercuri seara, la Agro TV.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

01 iulie 2020 - 20:14

COMUNICAT.Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Agricover Credit IFN. BEI, cu sprijinul FEIS și BERD oferă o nouă finanţare în valoare de 7,5 milioane de euro, respectiv 5 milioane de euro, pentru Agricover Credit IFN. Principalii finanțatori ai agriculturii din România extind accesul fermierilor la finanțare. Împrumuturile vor ajuta producătorii locali să depășească impactul pandemiei de coronavirus, anunță Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis AGROINFO.

AFIR: DE ASTĂZI, 43,7 MILIOANE DE EURO! VALOARE MAXIMĂ PROIECT, UN MILION EURO!

AFIR: DE ASTĂZI, 43,7 MILIOANE DE EURO! VALOARE MAXIMĂ PROIECT, UN MILION EURO!

01 iulie 2020 - 17:48

ANUNȚ OFICIAL. De astăzi, 1 iulie 2020, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziție peste 43,7 de milioane de euro pentru proiecte de investiții în infrastructura de irigații. Valoarea maximă pentru un proiect este un milion de euro, anunță AFIR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii