Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJUL UNUI CIOBAN PENTRU PREȘEDINTELE IOHANNIS: E ULTIMUL NOSTRU STRIGĂT de DISPERARE!

Publicat: 10 iulie 2019 - 11:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FACEȚI CEVA PENTRU CIOBANII DIN ROMÂNIA! Un crescător de ovine din România a lansat un apel disperat pentru președintele Klaus Iohannis. Mesajul video al ciobanului a fost distribuit pe rețeaua de socializare Facebook. Domnule președinte, faceți ceva pentru toți ciobanii din România care muncesc și sunt corecți, dar nu pot trăi din oierit. Este ultimul strigăt! Îi transmite oierul președintelui țării.

Domnule președinte, ar fi momentul să vă uitați și la noi, la ciobani. Suntem oamenii care producem în țara asta, suntem oameni care încă mai avem coloană vertebrală. Sunt o grămadă de tineri care pleacă zilnic, sunt o grămadă de colegi de-ai mei care vând pe nimeni ca să poată supraviețui, la prețurile care sunt. S-au dat niște bani pentru niște lucruri și au ajuns în buzunarul interlopilor din oierit. Domnule președinte, faceți ceva pentru toți ciobanii din România care muncesc și sunt corecți, dar nu pot trăi din oierit. Este ultimul strigăt!  Spune oierul în ultimul strigăt de disperare adresat președintelui României, Klaus Iohannis.

Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, județul Brașov, s-a filmat printre grămezi de lână de oaie, strânse pe un deal, pregătite să li se dea foc sau să fie îngropate. Subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializată, despre care ministrul agriculturii Petre Daea a declarat, în repetate rânduri, că rezolvă problema lânii, că oierii nu vor mai fi nevoiți să arunce, să ardă sau să îngroape lâna, nu a schimbat nimic. Realitatea crudă poate fi cunoscută din fermele de ovine și nu din declarațiile făcute din cabinetul ministerial. Samsarii s-au prins că e loc de câștig și nu mai vor să le plătească ciobanilor niciun leu pentru lână.  Dimpotrivă. S-a ajuns la situația absurdă în care ciobanii trebuie să le plătească samsarilor ca să-i scape de lână.

MESAJUL VIDEO AL OIERULUI AICI!

Au trecut aproape de la prima mea atenționare publică în legătură cu lâna. Uitați ce s-a întâmplat după trei ani! Suntem în aceeași suciu-mesaj-pres_bsituație. Lâna e toată aici. S-a dat doar minimisul de un leu și atât (subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializat n.r.). Nu s-a făcut nimic. Nu s-a făcut niciun centru, nu s-a făcut niciun punct de colectare, nu s-a făcut absolut nimic! Aceeași poveste! Ba mai rău, ca să putem vinde lâna, nu trebuie să mai primim bani pe ea ca să ne dea actele pentru lână băieții care colectează.

Trebuie să plătim noi motorina, 200-300 de lei, să vină să o ia, că altfel nu vine, să vină ca să-ți dea amărâtele alea de acte de un leu. Adică, am ajuns să aruncăm lâna ca și până acuma. Așa că ar fi foarte bine să se înceteze cu laudele și cu ieșirile că s-a făcut și s-a dres. Asta s-a făcut! Ce se vede aici e realitatea. Nu s-a făcut absolut nimic. S-a făcut că mai trebuie să dăm bani să vină să o colecteze, nicidecum să-ți dea cineva ceva pe ea. Noi cumpărăm pentru izolații tot felul de porcării, tot felul de plasticuri și lâna noastră care e cea mai valoroasă stă aruncată pe dealuri. Și acum trebuie să o adunăm, să o băgăm, să o îngropăm sau să-i dăm foc, să facem ceva cu ea, spune oierul Suciu.

Oierul care are o turmă de aproximativ 700 de ovine mai spune în apelul lui disperat către președintele României că prețul la laptele de oaie a rămas același ca în urmă cu 12 ani, prețul la miel este sub costul de producție, zilnic se vând turme întregi de oi, mulți dintre crescători renunță la oierit, iar în ritmul acesta numărul oilor din România riscă să ajungă, în doar un an, la jumătate.

Prețurile la miei nu mai are rost să le discutăm că se știe. Din nou bătaie de joc! Forța de muncă e sub orice critică. Degeaba s-a promis 500 de lei, 1000 de lei pentru un cioban să-l angajăm pentru că nu ai de unde lua, nu ai pe cine angaja. Nu vreau să mai spun despre boli, despre acte false care merg în continuare, sub niciun fel de rușine, de scrupule. Am cerut public de n ori, nu e prima dată, să se ia măsuri. Nu s-a luat niciun fel de măsură.

Mesajul acesta este pentru domnul președinte Klaus Iohannis. Este singurul om la care apelez și vreau să fac un apel, din nou, că la celelalte instituții am făcut, în nenumărate rânduri, și nu s-a luat nicio măsură. Se vede ce măsuri s-au luat, pe față, pe viu. Mă adresez domnului președinte și îl rog din suflet să facă ceva pentru noi, ciobanii. Au trecut trei ani de când fac public fel și fel de mesaje, trimit, și nimeni nu mă ia în considerare, nimeni nu ne ia în considerare. (...)

Laptele, de 12 ani are același preț. Lâna, de trei ani e pe dealuri. Mieii, un pic, un pic s-a ridicat prețul, dar nu extraordinar, nici la costul de producție nu s-a ajuns cu kilogramul de carne de miel. ÎL produci cu 8,5 lei-9 lei, și-l vinzi cu 7,50 lei - 8 lei.
Zilnic se vând sute și mii de oi. Într-un an, România va ajunge la jumătatea numărului de oi. Asta vreți? Vreți să cumpărați brânză de dincolo cu orice preț? Vreți să luați de la străini? Ale noastre, ale românilor, nu mai sunt bune?! E strigător la cer că nimeni nu se implică! Noi, 4-5 ciobani, nu putem să schimbăm soarta țării. Dacă dumneavoastră nu ne ajutați și nu vreți să faceți ceva pentru noi și nu vreți să luați nicio măsură, nici acum în al doișpelea ceas, nu mai avem altă șansă, spune disperat oierul.

Crescătorul de ovine Ioan Suciu este membru în Asociația Profesională a Ciobanilor, proaspăt înființata organizație al cărei nucleu este format din primii ciobani români care au îndrăznit să meargă la Bruxelles și să ceară sprijin instituțiilor europene pentru depistarea fraudelor cu subvențiile pentru oierit. Președintele asociației este oierul Dan Petrescu din Curtea de Argeș, iar secretarul organizației este cunoscutul Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu.

Vizualizat: 3122 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii