KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJUL UNUI CIOBAN PENTRU PREȘEDINTELE IOHANNIS: E ULTIMUL NOSTRU STRIGĂT de DISPERARE!

Publicat: 10 iulie 2019 - 11:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FACEȚI CEVA PENTRU CIOBANII DIN ROMÂNIA! Un crescător de ovine din România a lansat un apel disperat pentru președintele Klaus Iohannis. Mesajul video al ciobanului a fost distribuit pe rețeaua de socializare Facebook. Domnule președinte, faceți ceva pentru toți ciobanii din România care muncesc și sunt corecți, dar nu pot trăi din oierit. Este ultimul strigăt! Îi transmite oierul președintelui țării.

Domnule președinte, ar fi momentul să vă uitați și la noi, la ciobani. Suntem oamenii care producem în țara asta, suntem oameni care încă mai avem coloană vertebrală. Sunt o grămadă de tineri care pleacă zilnic, sunt o grămadă de colegi de-ai mei care vând pe nimeni ca să poată supraviețui, la prețurile care sunt. S-au dat niște bani pentru niște lucruri și au ajuns în buzunarul interlopilor din oierit. Domnule președinte, faceți ceva pentru toți ciobanii din România care muncesc și sunt corecți, dar nu pot trăi din oierit. Este ultimul strigăt!  Spune oierul în ultimul strigăt de disperare adresat președintelui României, Klaus Iohannis.

Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, județul Brașov, s-a filmat printre grămezi de lână de oaie, strânse pe un deal, pregătite să li se dea foc sau să fie îngropate. Subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializată, despre care ministrul agriculturii Petre Daea a declarat, în repetate rânduri, că rezolvă problema lânii, că oierii nu vor mai fi nevoiți să arunce, să ardă sau să îngroape lâna, nu a schimbat nimic. Realitatea crudă poate fi cunoscută din fermele de ovine și nu din declarațiile făcute din cabinetul ministerial. Samsarii s-au prins că e loc de câștig și nu mai vor să le plătească ciobanilor niciun leu pentru lână.  Dimpotrivă. S-a ajuns la situația absurdă în care ciobanii trebuie să le plătească samsarilor ca să-i scape de lână.

MESAJUL VIDEO AL OIERULUI AICI!

Au trecut aproape de la prima mea atenționare publică în legătură cu lâna. Uitați ce s-a întâmplat după trei ani! Suntem în aceeași suciu-mesaj-pres_bsituație. Lâna e toată aici. S-a dat doar minimisul de un leu și atât (subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializat n.r.). Nu s-a făcut nimic. Nu s-a făcut niciun centru, nu s-a făcut niciun punct de colectare, nu s-a făcut absolut nimic! Aceeași poveste! Ba mai rău, ca să putem vinde lâna, nu trebuie să mai primim bani pe ea ca să ne dea actele pentru lână băieții care colectează.

Trebuie să plătim noi motorina, 200-300 de lei, să vină să o ia, că altfel nu vine, să vină ca să-ți dea amărâtele alea de acte de un leu. Adică, am ajuns să aruncăm lâna ca și până acuma. Așa că ar fi foarte bine să se înceteze cu laudele și cu ieșirile că s-a făcut și s-a dres. Asta s-a făcut! Ce se vede aici e realitatea. Nu s-a făcut absolut nimic. S-a făcut că mai trebuie să dăm bani să vină să o colecteze, nicidecum să-ți dea cineva ceva pe ea. Noi cumpărăm pentru izolații tot felul de porcării, tot felul de plasticuri și lâna noastră care e cea mai valoroasă stă aruncată pe dealuri. Și acum trebuie să o adunăm, să o băgăm, să o îngropăm sau să-i dăm foc, să facem ceva cu ea, spune oierul Suciu.

Oierul care are o turmă de aproximativ 700 de ovine mai spune în apelul lui disperat către președintele României că prețul la laptele de oaie a rămas același ca în urmă cu 12 ani, prețul la miel este sub costul de producție, zilnic se vând turme întregi de oi, mulți dintre crescători renunță la oierit, iar în ritmul acesta numărul oilor din România riscă să ajungă, în doar un an, la jumătate.

Prețurile la miei nu mai are rost să le discutăm că se știe. Din nou bătaie de joc! Forța de muncă e sub orice critică. Degeaba s-a promis 500 de lei, 1000 de lei pentru un cioban să-l angajăm pentru că nu ai de unde lua, nu ai pe cine angaja. Nu vreau să mai spun despre boli, despre acte false care merg în continuare, sub niciun fel de rușine, de scrupule. Am cerut public de n ori, nu e prima dată, să se ia măsuri. Nu s-a luat niciun fel de măsură.

Mesajul acesta este pentru domnul președinte Klaus Iohannis. Este singurul om la care apelez și vreau să fac un apel, din nou, că la celelalte instituții am făcut, în nenumărate rânduri, și nu s-a luat nicio măsură. Se vede ce măsuri s-au luat, pe față, pe viu. Mă adresez domnului președinte și îl rog din suflet să facă ceva pentru noi, ciobanii. Au trecut trei ani de când fac public fel și fel de mesaje, trimit, și nimeni nu mă ia în considerare, nimeni nu ne ia în considerare. (...)

Laptele, de 12 ani are același preț. Lâna, de trei ani e pe dealuri. Mieii, un pic, un pic s-a ridicat prețul, dar nu extraordinar, nici la costul de producție nu s-a ajuns cu kilogramul de carne de miel. ÎL produci cu 8,5 lei-9 lei, și-l vinzi cu 7,50 lei - 8 lei.
Zilnic se vând sute și mii de oi. Într-un an, România va ajunge la jumătatea numărului de oi. Asta vreți? Vreți să cumpărați brânză de dincolo cu orice preț? Vreți să luați de la străini? Ale noastre, ale românilor, nu mai sunt bune?! E strigător la cer că nimeni nu se implică! Noi, 4-5 ciobani, nu putem să schimbăm soarta țării. Dacă dumneavoastră nu ne ajutați și nu vreți să faceți ceva pentru noi și nu vreți să luați nicio măsură, nici acum în al doișpelea ceas, nu mai avem altă șansă, spune disperat oierul.

Crescătorul de ovine Ioan Suciu este membru în Asociația Profesională a Ciobanilor, proaspăt înființata organizație al cărei nucleu este format din primii ciobani români care au îndrăznit să meargă la Bruxelles și să ceară sprijin instituțiilor europene pentru depistarea fraudelor cu subvențiile pentru oierit. Președintele asociației este oierul Dan Petrescu din Curtea de Argeș, iar secretarul organizației este cunoscutul Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu.

Vizualizat: 3187 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MESAJ URGENT APIA PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 ianuarie 2021 - 22:01

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 28 Ianuarie - 03 Februarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 28 Ianuarie - 03 Februarie 2021!

27 ianuarie 2021 - 20:49

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării.

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

27 ianuarie 2021 - 18:31

SUBVENȚIE DE MII DE EURO PE HECTAR! Fermierii au discutat astăzi cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, cum vor arăta noile subvenții pe hectar pentru legume. Practic, ajutorul de minimis acordat anul trecut pentru tomate va fi extins și pentru alte legume. Cuantumul ajutorului pentru tomate a fost de 3.000 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate.

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

27 ianuarie 2021 - 17:56

COMUNICAT. În ședința Guvernului de astăzi, 27 ianuarie 2021, a fost adoptată Hotărârea referitoare la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aprobate prin HG nr. 707/2018. Amenzile pentru cei care nu stârpesc această buruiană sunt uriașe.

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

27 ianuarie 2021 - 15:09

INCENDIU. Pompierii militari din județul Galați lucrează de peste 18 ore la lichidarea unui incendiu izbucnit marţi seara la un saivan de animale din localitatea Fârţăneşti, informează, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Potrivit reprezentanților ISU Galați, focul a fost pus de o mână criminală.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii