Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJUL TRANSMIS ASTĂZI DE DAEA pentru APIA!

Publicat: 16 iulie 2019 - 16:39
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! De la începutul anului și până la data de 30 iunie 2019, termenul limită prevăzut de regulamentele europene pentru achitarea subvențiilor aferente anului de campanie 2018, Comisia Europeană i-a decontat României subvenții agricole în valoare de 2,3 miliarde de euro. Suma a fost transferată deja în România. Banii trebuie să ajungă cu prioritate la fermieri, a spus Petre Daea, marți.  Ministrul are un mesaj pentru APIA.

Potrivit datelor puse la dispoziția AGROINFO de Ministerul Agriculturii, 8,55 miliarde de euro sunt fonduri europene absorbite de România în decurs de doi ani, 2017-2019, o sumă de două ori mai mare decât cea absorbită înainte de 1 ianuarie 2017, 3,81 miliarde de euro.

De la 1 ianuarie 2017 și până la 30 iunie 2019, deconturile făcute de România la Comisia Europeană pentru plata subvențiilor din agricultură ajung la 2,3 miliarde de euro.

subventii-doi-daea_bsubventii-daea-3_b

Date furnizate de Ministerul Agriculturii

Primul obiectiv a fost aducerea la timp a subvențiilor pentru fermieri. (...) Acest obiectiv s-a realizat cu un efort extraordinar și vă spun extraordinar pentru că cei care au uitat aceste lucruri și tocmai din acest motiv, păstrez ca probă, ca fapte în Ministerul Agriculturii aceste secvențe care vor fi puse la dispoziția tuturor. Cei care au uitat își aduceau aminte sau să le aduc aminte că în 2017, pe data de 28 ianuarie, la această masă, în analiza pe care o făceam privind stadiul acordării subvențiilor în România, și nu voi uita cât voi trăi, erau 1874 de fermieri cărora nu li se făcuse controlul, cu alte cuvinte, nu încheiaseră rapoartele de control (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.). Neîncheindu-se aceste rapoarte, nu pot să dai subvenții. Cu zăpada la brâu, am reușit să o facem rapid și am retezat pentru totdeauna acest mod de lucru. În 2017, am stabilit foarte clar care sunt etapele de lucru și-n ce interval de timp trebuie să se desfășoare.

Așa se face că depunerea cererilor de la 1 martie până la 31 mai (depunerea cererilor unice la APIA s-a încheiat la 15 mai, până la 31 mai au avut fermierii posibilitatea să modifice cererea pentru subvenții n.r.), ca obligație pentru toți fermierii, a putut să pună în ordine întregul sistemul.

Astăzi când vorbim se desfășoară a doua mare și importantă lucrare în țară, controlul pe teren. Între data de 1 iulie și 1 octombrie și vreau să le mulțumesc colegilor de la APIA, tuturor funcționarilor din APIA, până la ultimul centrul local, pentru activitatea pe care au desfășurat-o de-a lungul vremii, renunțând și la zilele de concediu, o parte dintre ei, renunțând la zilele de odihnă, într-un cuvânt, sărbătoare nu a fost pentru funcționarii din APIA, pentru a putea aduce la timp subvențiile. Am văzut o serie de alte persoane care spun că lucrurile aici merg foarte ușor. 

Dacă e atât de ușor, mă întreb de ce nu au făcut. De ce, dacă era atât de ușor, de ce nu le-au făcut alții care cântăresc pe marginea șanțuiui sau prin alte locuri, munca celor care o fac în folosul țării și a fermierilor?! Ca urmare a acestei acțiuni extrem de importante și de mare interes, fermierii români au avut subvenția la timp, au executat lucrările la timp, au renunțat la timpul care-l pierdeau, nu mai pierde timpul să se ducă la bancă sau în alte părți, să umble după bani. S-au uitat pe bolta cerească, s-au uitat pe calculator să vadă cum e vremea și au declanșat lucrările în câmp, a spus Daea, marți, 16 iulie 2019, la conferința organizată la Ministerul Agriculturii.

Sunt 866.000 de fermieri care au depus cererea unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ei solicită subvenții pentru o suprafață de 9,6 milioane de hectare. Ministerul Agriculturii susține că, în perioada 2017-2019, s-au plătit subvenții în valoare de 6,6 miliarde de euro. Din acești bani, au fost achitate peste 100 de tipuri de subvenții directe și ajutoare.

Vizualizat: 10234 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Olaianos
|
07. 16, 2019. Tuesday 22:38
Sunt fermieri care nu au primit nici un ban aferent campaniei 2018 nici pana azi 16.07.2019!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii