Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MESAJUL TRANSMIS ASTĂZI DE DAEA pentru APIA!

Publicat: 16 iulie 2019 - 16:39
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! De la începutul anului și până la data de 30 iunie 2019, termenul limită prevăzut de regulamentele europene pentru achitarea subvențiilor aferente anului de campanie 2018, Comisia Europeană i-a decontat României subvenții agricole în valoare de 2,3 miliarde de euro. Suma a fost transferată deja în România. Banii trebuie să ajungă cu prioritate la fermieri, a spus Petre Daea, marți.  Ministrul are un mesaj pentru APIA.

Potrivit datelor puse la dispoziția AGROINFO de Ministerul Agriculturii, 8,55 miliarde de euro sunt fonduri europene absorbite de România în decurs de doi ani, 2017-2019, o sumă de două ori mai mare decât cea absorbită înainte de 1 ianuarie 2017, 3,81 miliarde de euro.

De la 1 ianuarie 2017 și până la 30 iunie 2019, deconturile făcute de România la Comisia Europeană pentru plata subvențiilor din agricultură ajung la 2,3 miliarde de euro.

subventii-doi-daea_bsubventii-daea-3_b

Date furnizate de Ministerul Agriculturii

Primul obiectiv a fost aducerea la timp a subvențiilor pentru fermieri. (...) Acest obiectiv s-a realizat cu un efort extraordinar și vă spun extraordinar pentru că cei care au uitat aceste lucruri și tocmai din acest motiv, păstrez ca probă, ca fapte în Ministerul Agriculturii aceste secvențe care vor fi puse la dispoziția tuturor. Cei care au uitat își aduceau aminte sau să le aduc aminte că în 2017, pe data de 28 ianuarie, la această masă, în analiza pe care o făceam privind stadiul acordării subvențiilor în România, și nu voi uita cât voi trăi, erau 1874 de fermieri cărora nu li se făcuse controlul, cu alte cuvinte, nu încheiaseră rapoartele de control (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.). Neîncheindu-se aceste rapoarte, nu pot să dai subvenții. Cu zăpada la brâu, am reușit să o facem rapid și am retezat pentru totdeauna acest mod de lucru. În 2017, am stabilit foarte clar care sunt etapele de lucru și-n ce interval de timp trebuie să se desfășoare.

Așa se face că depunerea cererilor de la 1 martie până la 31 mai (depunerea cererilor unice la APIA s-a încheiat la 15 mai, până la 31 mai au avut fermierii posibilitatea să modifice cererea pentru subvenții n.r.), ca obligație pentru toți fermierii, a putut să pună în ordine întregul sistemul.

Astăzi când vorbim se desfășoară a doua mare și importantă lucrare în țară, controlul pe teren. Între data de 1 iulie și 1 octombrie și vreau să le mulțumesc colegilor de la APIA, tuturor funcționarilor din APIA, până la ultimul centrul local, pentru activitatea pe care au desfășurat-o de-a lungul vremii, renunțând și la zilele de concediu, o parte dintre ei, renunțând la zilele de odihnă, într-un cuvânt, sărbătoare nu a fost pentru funcționarii din APIA, pentru a putea aduce la timp subvențiile. Am văzut o serie de alte persoane care spun că lucrurile aici merg foarte ușor. 

Dacă e atât de ușor, mă întreb de ce nu au făcut. De ce, dacă era atât de ușor, de ce nu le-au făcut alții care cântăresc pe marginea șanțuiui sau prin alte locuri, munca celor care o fac în folosul țării și a fermierilor?! Ca urmare a acestei acțiuni extrem de importante și de mare interes, fermierii români au avut subvenția la timp, au executat lucrările la timp, au renunțat la timpul care-l pierdeau, nu mai pierde timpul să se ducă la bancă sau în alte părți, să umble după bani. S-au uitat pe bolta cerească, s-au uitat pe calculator să vadă cum e vremea și au declanșat lucrările în câmp, a spus Daea, marți, 16 iulie 2019, la conferința organizată la Ministerul Agriculturii.

Sunt 866.000 de fermieri care au depus cererea unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ei solicită subvenții pentru o suprafață de 9,6 milioane de hectare. Ministerul Agriculturii susține că, în perioada 2017-2019, s-au plătit subvenții în valoare de 6,6 miliarde de euro. Din acești bani, au fost achitate peste 100 de tipuri de subvenții directe și ajutoare.

Vizualizat: 10031 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Olaianos
|
07. 16, 2019. Tuesday 22:38
Sunt fermieri care nu au primit nici un ban aferent campaniei 2018 nici pana azi 16.07.2019!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii