KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MESAJUL TRANSMIS ASTĂZI DE DAEA pentru APIA!

Publicat: 16 iulie 2019 - 16:39
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! De la începutul anului și până la data de 30 iunie 2019, termenul limită prevăzut de regulamentele europene pentru achitarea subvențiilor aferente anului de campanie 2018, Comisia Europeană i-a decontat României subvenții agricole în valoare de 2,3 miliarde de euro. Suma a fost transferată deja în România. Banii trebuie să ajungă cu prioritate la fermieri, a spus Petre Daea, marți.  Ministrul are un mesaj pentru APIA.

Potrivit datelor puse la dispoziția AGROINFO de Ministerul Agriculturii, 8,55 miliarde de euro sunt fonduri europene absorbite de România în decurs de doi ani, 2017-2019, o sumă de două ori mai mare decât cea absorbită înainte de 1 ianuarie 2017, 3,81 miliarde de euro.

De la 1 ianuarie 2017 și până la 30 iunie 2019, deconturile făcute de România la Comisia Europeană pentru plata subvențiilor din agricultură ajung la 2,3 miliarde de euro.

subventii-doi-daea_bsubventii-daea-3_b

Date furnizate de Ministerul Agriculturii

Primul obiectiv a fost aducerea la timp a subvențiilor pentru fermieri. (...) Acest obiectiv s-a realizat cu un efort extraordinar și vă spun extraordinar pentru că cei care au uitat aceste lucruri și tocmai din acest motiv, păstrez ca probă, ca fapte în Ministerul Agriculturii aceste secvențe care vor fi puse la dispoziția tuturor. Cei care au uitat își aduceau aminte sau să le aduc aminte că în 2017, pe data de 28 ianuarie, la această masă, în analiza pe care o făceam privind stadiul acordării subvențiilor în România, și nu voi uita cât voi trăi, erau 1874 de fermieri cărora nu li se făcuse controlul, cu alte cuvinte, nu încheiaseră rapoartele de control (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.). Neîncheindu-se aceste rapoarte, nu pot să dai subvenții. Cu zăpada la brâu, am reușit să o facem rapid și am retezat pentru totdeauna acest mod de lucru. În 2017, am stabilit foarte clar care sunt etapele de lucru și-n ce interval de timp trebuie să se desfășoare.

Așa se face că depunerea cererilor de la 1 martie până la 31 mai (depunerea cererilor unice la APIA s-a încheiat la 15 mai, până la 31 mai au avut fermierii posibilitatea să modifice cererea pentru subvenții n.r.), ca obligație pentru toți fermierii, a putut să pună în ordine întregul sistemul.

Astăzi când vorbim se desfășoară a doua mare și importantă lucrare în țară, controlul pe teren. Între data de 1 iulie și 1 octombrie și vreau să le mulțumesc colegilor de la APIA, tuturor funcționarilor din APIA, până la ultimul centrul local, pentru activitatea pe care au desfășurat-o de-a lungul vremii, renunțând și la zilele de concediu, o parte dintre ei, renunțând la zilele de odihnă, într-un cuvânt, sărbătoare nu a fost pentru funcționarii din APIA, pentru a putea aduce la timp subvențiile. Am văzut o serie de alte persoane care spun că lucrurile aici merg foarte ușor. 

Dacă e atât de ușor, mă întreb de ce nu au făcut. De ce, dacă era atât de ușor, de ce nu le-au făcut alții care cântăresc pe marginea șanțuiui sau prin alte locuri, munca celor care o fac în folosul țării și a fermierilor?! Ca urmare a acestei acțiuni extrem de importante și de mare interes, fermierii români au avut subvenția la timp, au executat lucrările la timp, au renunțat la timpul care-l pierdeau, nu mai pierde timpul să se ducă la bancă sau în alte părți, să umble după bani. S-au uitat pe bolta cerească, s-au uitat pe calculator să vadă cum e vremea și au declanșat lucrările în câmp, a spus Daea, marți, 16 iulie 2019, la conferința organizată la Ministerul Agriculturii.

Sunt 866.000 de fermieri care au depus cererea unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ei solicită subvenții pentru o suprafață de 9,6 milioane de hectare. Ministerul Agriculturii susține că, în perioada 2017-2019, s-au plătit subvenții în valoare de 6,6 miliarde de euro. Din acești bani, au fost achitate peste 100 de tipuri de subvenții directe și ajutoare.

Vizualizat: 10258 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

04 august 2021 - 18:49

Astăzi, 4 august, Comisia Europeană a adoptat o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăți în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC), anunță Comisia Europeană într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

04 august 2021 - 16:09

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale, în România au fost recenzate circa 3.226.000 de exploatații agricole, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

04 august 2021 - 09:26

Viorel Gherciu, expert în agricultură, este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Republica Moldova. Din 2018, el ocupă funcția de director al „VEREIN Donau Soja” în Moldova și este responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova.

Șeful APIA, anunț astăzi: Noi terenuri care intră la plata subvenției APIA!

Șeful APIA, anunț astăzi: Noi terenuri care intră la plata subvenției APIA!

03 august 2021 - 11:46

Noi terenuri incluse la plata subvenției APIA pe hectar! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, s-a întâlnit astăzi, 3 august 2021, cu reprezentanții Ministerului Mediului pentru identificarea terenurilor degradate care ar putea fi împădurite și pentru care APIA va plăti subvenții pe suprafață.

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

03 august 2021 - 07:54

Preț uriaș plătit anul acesta pentru un hectar de teren agricol, 116.473 euro pe hectar! Terenul se află în extravilanul Iașului, format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum.

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

03 august 2021 - 07:19

„Prognozăm o recoltă aproape record pentru grâul de iarnă cultivat în România”, indică ultima estimare a analiștilor Comisiei Europene potrivit cărora campania de recoltare a grâului avansează bine, cu perspective foarte bune în ceea ce privește randamentul.

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

03 august 2021 - 06:54

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat luni, 2 august 2021, că fermierii români beneficiază de noi ajutoare europene. Este pentru prima dată când în Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost introduse ajutoare exclusiv pentru legumicultură.

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

03 august 2021 - 06:36

Secretarul de stat George Căţean din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat sâmbătă, la Borsec, în cadrul unei dezbateri despre agricultura din zonele montane, că fermele mici trebuie să devină ferme integrate şi nu să rămână doar vânzătoare de materie primă.

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Olaianos
|
07. 16, 2019. Tuesday 22:38
Sunt fermieri care nu au primit nici un ban aferent campaniei 2018 nici pana azi 16.07.2019!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Adrian Kis a ales tractorul Zetor Proxima CL110 pentru ferma horticolă

Adrian Kis a ales tractorul Zetor Proxima CL110 pentru ferma horticolă

Adrian Kis a reuşit să îşi materializeze pasiunea pentru horticultură, în special pomicultură, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de 960.000 de euro.
În cadrul proiectului urmează să fie achiziționate de la Zetor un tractor Proxima CL110 (106CP), o tocătoare, freze cu palpator, remorci, un atomizor şi alte echipamente şi accesorii necesare în ferma pomicolă.
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii