Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJUL TRANSMIS ASTĂZI DE DAEA pentru APIA!

Publicat: 16 iulie 2019 - 16:39
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! De la începutul anului și până la data de 30 iunie 2019, termenul limită prevăzut de regulamentele europene pentru achitarea subvențiilor aferente anului de campanie 2018, Comisia Europeană i-a decontat României subvenții agricole în valoare de 2,3 miliarde de euro. Suma a fost transferată deja în România. Banii trebuie să ajungă cu prioritate la fermieri, a spus Petre Daea, marți.  Ministrul are un mesaj pentru APIA.

Potrivit datelor puse la dispoziția AGROINFO de Ministerul Agriculturii, 8,55 miliarde de euro sunt fonduri europene absorbite de România în decurs de doi ani, 2017-2019, o sumă de două ori mai mare decât cea absorbită înainte de 1 ianuarie 2017, 3,81 miliarde de euro.

De la 1 ianuarie 2017 și până la 30 iunie 2019, deconturile făcute de România la Comisia Europeană pentru plata subvențiilor din agricultură ajung la 2,3 miliarde de euro.

subventii-doi-daea_bsubventii-daea-3_b

Date furnizate de Ministerul Agriculturii

Primul obiectiv a fost aducerea la timp a subvențiilor pentru fermieri. (...) Acest obiectiv s-a realizat cu un efort extraordinar și vă spun extraordinar pentru că cei care au uitat aceste lucruri și tocmai din acest motiv, păstrez ca probă, ca fapte în Ministerul Agriculturii aceste secvențe care vor fi puse la dispoziția tuturor. Cei care au uitat își aduceau aminte sau să le aduc aminte că în 2017, pe data de 28 ianuarie, la această masă, în analiza pe care o făceam privind stadiul acordării subvențiilor în România, și nu voi uita cât voi trăi, erau 1874 de fermieri cărora nu li se făcuse controlul, cu alte cuvinte, nu încheiaseră rapoartele de control (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.). Neîncheindu-se aceste rapoarte, nu pot să dai subvenții. Cu zăpada la brâu, am reușit să o facem rapid și am retezat pentru totdeauna acest mod de lucru. În 2017, am stabilit foarte clar care sunt etapele de lucru și-n ce interval de timp trebuie să se desfășoare.

Așa se face că depunerea cererilor de la 1 martie până la 31 mai (depunerea cererilor unice la APIA s-a încheiat la 15 mai, până la 31 mai au avut fermierii posibilitatea să modifice cererea pentru subvenții n.r.), ca obligație pentru toți fermierii, a putut să pună în ordine întregul sistemul.

Astăzi când vorbim se desfășoară a doua mare și importantă lucrare în țară, controlul pe teren. Între data de 1 iulie și 1 octombrie și vreau să le mulțumesc colegilor de la APIA, tuturor funcționarilor din APIA, până la ultimul centrul local, pentru activitatea pe care au desfășurat-o de-a lungul vremii, renunțând și la zilele de concediu, o parte dintre ei, renunțând la zilele de odihnă, într-un cuvânt, sărbătoare nu a fost pentru funcționarii din APIA, pentru a putea aduce la timp subvențiile. Am văzut o serie de alte persoane care spun că lucrurile aici merg foarte ușor. 

Dacă e atât de ușor, mă întreb de ce nu au făcut. De ce, dacă era atât de ușor, de ce nu le-au făcut alții care cântăresc pe marginea șanțuiui sau prin alte locuri, munca celor care o fac în folosul țării și a fermierilor?! Ca urmare a acestei acțiuni extrem de importante și de mare interes, fermierii români au avut subvenția la timp, au executat lucrările la timp, au renunțat la timpul care-l pierdeau, nu mai pierde timpul să se ducă la bancă sau în alte părți, să umble după bani. S-au uitat pe bolta cerească, s-au uitat pe calculator să vadă cum e vremea și au declanșat lucrările în câmp, a spus Daea, marți, 16 iulie 2019, la conferința organizată la Ministerul Agriculturii.

Sunt 866.000 de fermieri care au depus cererea unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ei solicită subvenții pentru o suprafață de 9,6 milioane de hectare. Ministerul Agriculturii susține că, în perioada 2017-2019, s-au plătit subvenții în valoare de 6,6 miliarde de euro. Din acești bani, au fost achitate peste 100 de tipuri de subvenții directe și ajutoare.

Vizualizat: 10109 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

04 august 2020 - 17:13

DOUĂ SCHEME NOI DE AJUTOR! Ministerul Agriculturii pregătește împreună cu Ministerul Fondurilor Europene două scheme noi de sprijin. Banii vor fi acordați sub forma unor subvenții directe, iar sumele încep de la 350 de euro și ajung la 750 de euro și vor fi acordate angajatorilor din agricultură și industrie alimentară care recrutează tineri. A anunțat astăzi, 4 august 2020, ministrul agriculturii Adrian Oros.

AVANS SUBVENȚII APIA! CÂND ÎNCEPE PLATA!

AVANS SUBVENȚII APIA! CÂND ÎNCEPE PLATA!

04 august 2020 - 16:29

SUBVENȚII APIA 2020! Toți fermierii români așteaptă plata avansului la subvențiile agricole care li se cuvin pentru anul 2020. Anul trecut, în 2019, plata avansului la subvenții a fost demarat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe data de 16 octombrie. Când va începe APIA plata avansului la subvențiile agricole din acest an? Anunțul e făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros.

FISCUL PROMITE CĂ IARTĂ FERMIERII! BĂNCILE PROMIT CĂ AMÂNĂ RATELE!

FISCUL PROMITE CĂ IARTĂ FERMIERII! BĂNCILE PROMIT CĂ AMÂNĂ RATELE!

04 august 2020 - 15:23

DECLARAȚIE MINISTRUL AGRICULTURII. Runde de întâlniri la Ministerul Agriculturii, mediate de conducerea instituției, între fermieri și reprezentanții băncilor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în urma cărora, reprezentanții ANAF au convenit că nu vor amenda fermierii pentru producțiile mici la hectar și nici pentru hectarele cultivate, dar distruse de secetă. La rândul lor, reprezentanții băncilor promit să amâne ratele la împrumuturile făcute de fermierii care au pierderi de pe urma secetei.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII: LISTA DESPĂGUBIRILOR pentru FERMIERI EXTINSĂ ȘI PENTRU ALTE CULTURI!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII: LISTA DESPĂGUBIRILOR pentru FERMIERI EXTINSĂ ȘI PENTRU ALTE CULTURI!

04 august 2020 - 14:42

ORDIN MODIFICAT. Despăgubirile pentru secetă vor fi acordate și pentru culturile agricole de primăvară distruse, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros. Șeful de la Agricultură a spus că a modificat ordinul care stabilește acordarea acestor compensații fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

SECETA A ÎNJUMĂTĂȚIT RECOLTA!

SECETA A ÎNJUMĂTĂȚIT RECOLTA!

04 august 2020 - 14:14

SCĂDERE DRAMATICĂ A PRODUCȚIEI LA HECTAR! Seceta extremă a distrus sute de mii de hectare de culturi agricole și a înjumătățit recolta. Cifrele la hectar anunțate astăzi, 4 august 2020, de ministrul agriculturii, Adrian Oros, demonstrează că producția medie la hectar a scăzut dramatic, cu peste 40%. Cele mai accentuate scăderi de producție sunt în Dobrogea, spune șeful MADR.

ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI OROS: SUBVENȚIA APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI OROS: SUBVENȚIA APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

04 august 2020 - 13:27

VIN BANII! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în urmă cu puțin timp, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi, 4 august 2020, în conturile fermierilor, ajutorul de stat la motorina folosită în agricultură, aferentă trimestrului I al anului 2020.

SISTEM INTELIGENT DE CONTROL ȘI AUTOMATIZARE pentru SERE AGRICOLE!

SISTEM INTELIGENT DE CONTROL ȘI AUTOMATIZARE pentru SERE AGRICOLE!

04 august 2020 - 11:37

COMUNICAT. Startup-ul Mobile Control lansează un sistem inteligent dedicat agricultorilor, prin care aceștia obțin control complet asupra serelor agricole, într-un proces automatizat, de la distanță, prin telefonul mobil, anunță un comunicat transmis de Mobile Control pentru AGROINFO.

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

04 august 2020 - 11:13

COMUNICAT. Familia clusterelor axate pe produse ecologice a semnat pe 31 iulie 2020, la Primăria Bârnova, un acord de creare a consorțiului de clustere specializat tematic pe domeniul agriculturii ecologice și procesării produselor certificate ecologic, informează un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 13!

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 13!

04 august 2020 - 08:25

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 4 august 2020, o conferință de presă la sediul MADR. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise în direct, de la ora 13, pe pagina Facebook a Ministerului Agriculturii, preluate pe pagina Facebook AGROINFO.

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

03 august 2020 - 20:26

DOCUMENT COMISIA EUROPEANĂ. Ungaria a notificat la Comisia Europeană și a obținut aprobare pentru o listă lungă de ajutoare pentru întreprinderi mici, mijlocii, mari, inclusiv exploatații agricole. Ajutorul acordat unei ferme din țara vecină este de maxim 100.000 de euro, confirmă un document al Comisiei Europene pus la dispoziția AGROINFO. În timp ce vecinii noștri au notificat la CE o serie de subvenții directe, România are o listă scurtă de ajutoare și sume mult mai mici decât Ungaria.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Olaianos
|
07. 16, 2019. Tuesday 22:38
Sunt fermieri care nu au primit nici un ban aferent campaniei 2018 nici pana azi 16.07.2019!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii