Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJ pentru TOȚI ȘEFII APIA: DAȚI ADEVERINȚE APIA FERMIERILOR!

Publicat: 25 iunie 2019 - 15:13
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA ÎN AVANS! Fermierii ne transmis mesaje disperate că le este refuzată eliberarea adeverinței cu ajutorul căreia pot să contracteze împrumuturi și să garanteze cu subvențiile care li se cuvin pentru anul 2019. Motivul refuzului ar fi că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu a demarat eliberarea adeverințelor. Total fals! Conducerea centrală APIA a anunțat deja că a început eliberarea acestor adeverințe și fermierii pot să beneficieze de ele.

Bună ziua. Dețin o exploatație cu 60 de ha și vă aduc la cunoștință că cei de la APIA Buzău îmi refuză, atât mie, cât și altor câțiva colegi, să ne elibereze adeveințe, zicându-ne că nu s-a dat drumul la eliberarea adeverințelor. Însă și de la APIA București și cei de la APIA Vrancea au început să elibereze aceste adeverințe. Se pare că cei din conducerea de la BUZĂU nu vor să ne elibereze aceste adeverințe, ne-a scris astăzi, 25 iunie 2019, fermierul Vasile Ștefan. Agricultorul este disperat pentru că a solicitat astăzi, marți, la APIA Buzău eliberarea unei adeverințe și a fost refuzat sec pe motiv că nu se eliberează un astfel de act.

Se pare că deciziile luate la București de directorul general APIA, Adrian Pintea, fac cale lungă până-n teritoriu în ciuda tehnologiei informaționale avansate. Altfel, nu ne explicăm refuzul șefilor Centrelor județene APIA.

Atenție, șefi APIA din țară!  Nu mai puneți bețe-n roate fermierilor! Eliberarea adeverințelor APIA pentru contractarea creditelor a început de luni, 24 iunie 2019!  Șeful APIA, Adrian Pintea, a anunțat public că fermierii au dreptul să-și încaseze în avans subvențiile aferente acestui an prin împrumuturi contractate la băncile cu care APIA a încheiat deja convenții.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 24.06.2019, eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13), implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2019, respectiv pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2019 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13. De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată la plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, după caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii Adeverinței, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, a comunicat, luni, șeful APIA, spre știința tuturor agricultorilor, dar și a subalternilor săi.

Mai mult, ministrul agriculturii Petre Daea a avut luni o videoconferință cu toți directorii executivi APIA din toate județele în cadrul căreia le-a atras atenția să le elibereze adeverințe APIA fermierilor care vor să contracteze împrumuturi până când vor fi demarate plățile APIA.

Cine să vă mai spună, stimați șefi APIA, că sunteți obligați să eliberați adeverințe APIA?! Dați drumul adeverințelor pentru fermierii care au nevoie de bani în acest moment! Este dreptul lor!

Vizualizat: 2412 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zgirdea
|
06. 25, 2019. Tuesday 15:26
Atit de mult minte Pintea incit nu mai poti sa iei de buna nici o declaratie a dinsului.a promis ca plateste subventiile pe 2018 si celor care au pfa radiate si nimic.minciuni .minciuni si iar minciuni
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii