Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Medax Top, NOUA CREAŢIE a fabricii de inovaţie BASF

Publicat: 22 ianuarie 2017 - 12:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nămeţii şi drumurile greu accesibile din această perioadă nu au împiedicat peste 250 de fermieri din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Argeş să ajungă, pe 18 ianuarie, la Giurgiu, pentru a vizita Fabrica de inovaţie BASF. 

Noul concept de simpozion interactiv organizat de BASF în acest an a pus accentul pe recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte fiecare cultură în parte, cu problemele specifice acesteia şi a fost structurat pe modelul vizitei în departamentele companiei.

„Astăzi vom privi spre viitor şi vom căuta împreună soluţii pentru a îmbunătăţi împreună viitorul agriculturii. Inovaţia în agricultură trebuie să fie mai mult decât o teorie pe hârtie. Pentru a deveni realitate este nevoie de expertiză, de exemple practice şi de un loc în care fermierii să facă schimb de experienţă. Exact aceasta facem aici, la fabrica de inovaţie. Fiecare dintre noi are propria sa experienţă, dar toţi dorim să contribuim la o agricultură durabilă şi inovatoare. Multe din ideile inovative din agricultură au venit de la fermieri ca dumneavoastră, dar cercetarea ajută fermierii. Lucrând împreună putem găsi soluţiile durabile la problemele practice, fie că vorbim de controlul buruienilor şi al bolilor sau de testarea unor produse inovatoare”, a declarat Jörg Polzin, country manager al BASF în România, în deschiderea evenimentului.

jorg-polzin-in-deschiderea-_b

Fermierii au trecut, întâi, prin departamentul de prevenire şi combatere a bolilor, unde au aflat despre produsele prin care se poate combate sclerotinia din cultura de rapiţă şi floarea-soarelui sau septorioza din cultura de cereale. „Pentru combaterea sclerotinia avem nevoie de un complex de măsuri, atât agrotehnice cât şi chimice. Ca soluţie chimică este fungicidul Pictor, cu două substanţe active, care prin aplicarea lui duce la un spor de producţie, din testele noastre, între 220 şi 650 kg pe hectar”, a declarat Liviu Chira, specialist culturi oleaginoase BASF.

Ca soluţie pentru cerealele păioase, specialiştii BASF au prezentat Medax Top, singurul regulator de creştere care dezvoltă şi sistemul radicular, aducând o stabilitate mai mare plantelor şi care reduce pierderile cauzate de cădere. „Pe suprafeţele unde nu se aplică regulatori de creştere, producţia poate să scadă între 17 până la 40%. MMB poate să scadă cu 8-15%, calitatea de panificaţie scade, iar costurile de recoltare cresc până la 50% şi implicit cresc şi costurile de uscare între 20 şi 30%. Alte dezavantaje ale căderii plantelor ar mai fi răspândirea bolilor, creşterea samulastrei de cereale, şi apariţia diverselor probleme la pregătirea patului germinativ. Medax Top oferă şi o flexibilitate în aplicare, poate di aplicat în diferite stadii de vegetaţie şi poate fi aplicat împreună cu alte produse de protecţia plantelor”, a explicat Ana Maria Pascariu, responsabil culturi cereale şi porumb BASF.

simpozion-basf-2017_b

Pentru erbicidarea culturilor de păioase, fermierii au primit informaţii despre Biathlon 4D, pentru combaterea buruienile dicotiledonate cel mai greu de combătut din cultura de păioase şi Akris, pentru combaterea valului doi de buruieni din culturile de cereale. Pentru cultura de floarea-soarelui, recomandat este sistemul Clearfield Plus, „care are drept scop maximizarea producţiei de floarea-soarelui prin creşterea toleranţei culturii şi mărirea gradului de combatere a buruienilor. Potrivit este şi Stratos Ultra, erbicid pentru buruienile problemă, omologat pentru floarea-soarelui, soia, rapiţă, porumb în sistem duo. Este un graminicid tipic, ce combate şi samulastra de cereale din cultura de rapiţă”, a explicat Liviu Chira.
Pentru cultura de rapiţă, recomandarea a venit în favoarea sistemului Clearfield. „Din datele pe care le avem, judeţul Giurgiu este cel care are cea mai mare suprafaţă de rapiţă Clearfield cultivată în această toamnă şi în ultimii ani. Soluţia de erbicidare a rapiţei Clearfield în primăvară este Cleravo, erbicid care are o fereastră şi o flexibilitate largă de aplicare. Se recomandă aplicarea acestuia de la reluarea vegetaţiei şi până la apariţia primilor muguri florali. Cleravo combate buruienile dicotive, monocotile dar şi cele înnrudite cu rapiţa, crucifere, cum sunt rapiţa sălbatică sau muştarul care sunt problematice pentru cultura de rapiţă”, a explicat Silviu Roşca, reprezentant tehnic BASF. Soluţia pentru cultura de soia a fost erbicidul Pulsar, dar şi cea mai nouă inovaţie – erbicidul Corum, care are acţiune foarte bună asupra unui spectru foarte larg de buruieni, inclusiv buruieni problemă pentru cultura de soia – samulastra de floarea soarelui.

eveniment-basf-2017_b

În departamentul de mecanizare, fermierii au aflat despre noutăţile în ceea ce priveşte implementele Kverneland şi agricultura de precizie, prezentate de Alexandru Drăguşin, implement manager Agro Concept şi Leendert Jan Onnes, business development manager Kverneland. „Cu o maşină de erbicidat normală, eroarea de 10% este normală. Dar cu un sistem de precizie eroarea nu va fi mai mult de 1%. Dacă ne gândim că avem tehnologia cu care calculăm cantitatea în funcţie de viteza cu care merge tractorul, avem beneficii de 5%. Dacă combinăm cu sistemul de geocontol, practic avem să avem beneficii de 10% numai din economia de fertilizator. Cu un buget de fertilizant, pentru o fermă medie în România, agricultura de precizie din administrarea de fertilizant aduce economii de 5-10.000 euro sau chiar mai mult”, a explicat Leendert Jan Onnes.

Vizualizat: 2704 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

28 mai 2020 - 11:27

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

28 mai 2020 - 11:02

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

28 mai 2020 - 10:03

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!