Adama
Vinasa Rompak

MADR ANGAJEAZĂ CONSILIERI AFACERI EUROPENE!

Publicat: 19 iunie 2018 - 11:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANUNȚ OFICIAL! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță scoaterea la concurs a 27 posturi de consilieri afaceri europene în cadrul Unității pentru pregătirea consiliului președinției UE – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Perioada de înscriere este până la 27 iunie 2018, iar selecţia dosarelor se va face între 28 - 29 iunie 2018.
Proba scrisă va avea loc : 5 iulie 2018, orele 10,00.
Interviul se organizează în termen de maximum patru zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, la sediul MADR. În cadrul interviului vor fi testate și cunoștințele de limbă străină.

Posturile de consilier afaceri europene din cadrul Unității pentru pregătirea consiliului președinției UE – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor fi ocupate pe perioada determinată până la 31 august 2019!

CONDIȚII GENERALE DE PARTICIPARE LA CONCURS:

Poate ocupa un post vacant sau temporar vacant persoana care îndeplinește următoarele condiții:
¤ are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;
¤ cunoaște limba română, scris şi vorbit;
¤ are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
¤ are capacitate deplină de exerciţiu;
¤ are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
¤ îndeplinește condițiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
¤ nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
Potrivit  MADR sunt 17 posturi consilier afaceri europene - Serviciul suport tehnic pentru grupurile de lucru - Unitatea pentru pregătirea Consiliului Președinției UE.

CONDIȚII SPECIFICE:

¤ Studii de specialitate: studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență/echivalentă sau studii universitare de licență, în unul din domeniile: ingineria resurselor vegetale și animale, medicină veterinară, inginerie chimică – specializarea controlul și securitatea produselor alimentare, chimie alimentară și tehnologii biochimice, ingineria mediului, inginerie și management, știința mediului - specializarea amenajări și construcții hidrotehnice, îmbunătățiri funciare și dezvoltare rurală și științe sociale; diplomație.
¤ Vechime în specialitatea studiilor – minimum 1 an;
¤ Limbi străine: limba engleză/franceză : scris și citit – nivel mediu
¤ Cunoștințe de operare/programare pe calculator: WORD, EXCEL- nivel mediu;
¤ Abilități, calități și aptitudini generale: capacitatea de implementare, capacitatea de a rezolva eficient problemele, capacitatea de asumare a responsabilităţilor, capacitate de autoperfecţionare şi de valorificare a experienţei, capacitatea de analiză şi sinteză, creativitate şi spirit de iniţiativă, capacitatea de planificare, capacitatea de a lucra independent, capacitatea de a lucra în echipă, competenţa în gestionarea resurselor alocate, abilități de comunicare, seriozitate, conștiinciozitate, perseverență și flexibilitate;
¤ Cerințe specifice: călătorii frecvente, delegări, disponibilitate pentru lucru în program prelungit în anumite condiţii

De asemenea, sunt scoase la concurs alte 10 posturi consilier afaceri europene în cadrul Serviciului logistică și organizare - Unitatea pentru pregătirea Consiliului Președinției UE.

CONDIȚII SPECIFICE:

¤  Studii de specialitate: studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență/echivalentă sau studii universitare de licență, în unul din domeniile: științe sociale, științe umaniste și arte – specializare filologie ;
¤ Vechime în specialitatea studiilor – minimum 1 an;
¤ Limbi străine: limba engleză/franceză : scris și citit – nivel mediu
¤ Cunoștințe de operare/programare pe calculator: WORD, EXCEL- nivel mediu;
Abilități, calități și aptitudini generale: capacitatea de implementare, capacitatea de a rezolva eficient problemele, capacitatea de asumare a responsabilităţilor, capacitate de autoperfecţionare şi de valorificare a experienţei, capacitatea de analiză şi sinteză, creativitate şi spirit de iniţiativă, capacitatea de planificare, capacitatea de a lucra independent, capacitatea de a lucra în echipă, competenţa în gestionarea resurselor alocate, abilități de comunicare, seriozitate, conștiinciozitate, perseverență și flexibilitate.;
Cerințe specifice: călătorii frecvente, delegări, disponibilitate pentru lucru în program prelungit în anumite condiţii

DEPUNEREA DOSARULUI DE CONCURS

Dosarul de concurs se va depune la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția Management Resurse Umane, astfel:
- pentru posturile de consilier afaceri europene în cadrul Serviciului suport tehnic pentru grupurile de lucru la secretarul comisiei de concurs, doamna Alina Catana , tel. 0213072326
- pentru posturile de consilier afaceri europene în cadrul Serviciului logistică și organizare la secretarul comisiei de concurs, doamna Ionela Ștefan , tel.0213072326 .

Dosarul de înscriere va fi constituit din următoarele documente:
a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;
b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz; 
c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituția publică;
d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverințele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;
e) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;
f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;
g) curriculum vitae;
Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii.
În cazul documentului prevăzut la lit. e), candidatul declarat admis la selecţia dosarelor, care a depus la înscriere o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfăşurării primei probe a concursului.
Actele prevăzute la lit. b)-d) vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a concursului se face în termen de maximum o zi lucrătoare de la data finalizării probei.
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă şi/sau proba interviu, după caz, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise şi/sau a interviului.

Comunicarea rezultatelor la contestaţiile depuse se face prin afişare la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, precum şi pe pagina de internet a acesteia, după caz, imediat după soluţionarea contestaţiilor.

Conform prevederilor art. 32 din Regulamentul – privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011, cu modificările și completările ulterioare:

"(1)În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul selecţiei dosarelor, comisia de soluţionare a contestaţiilor va verifica îndeplinirea de către candidatul contestatar a condiţiilor pentru participare la concurs în termen de maximum o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
(2)În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul probei scrise, probei practice sau a interviului comisia de soluţionare a contestaţiilor va analiza lucrarea sau consemnarea răspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar în termen de maximum o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor." 

Rezultatele finale se afişează la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, precum şi pe pagina de internet a acesteia, după caz, în termen de maximum o zi lucrătoare de la expirarea termenului prevăzut la art. 32 alin. (2) din H.G. nr.286/2011 pentru ultima probă, prin specificarea punctajului final al fiecărui candidat şi a menţiunii «admis» sau «respins».

BIBLIOGRAFIA PENTRU POSTURILE DE CONSILIERI AFACERI EUROPENE - SERVICIULUI SUPORT TEHNIC PENTRU GRUPURILE DE LUCRU- UNITATEA PENTRU PREGĂTIREA CONSILIULUI PREȘEDINȚIEI UE

1. Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, cu modificările ulterioare.
2. REGULAMENTUL (UE) NR. 1306/2013 din 17 decembrie 2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2799/98, (CE) nr. 814/2000, (CE) nr. 1290/2005 şi (CE) nr. 485/2008 ale Consiliului
3. REGULAMENTUL (UE) NR. 1307/2013 din 17 decembrie 2013 de stabilire a unor norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 637/2008 al Consiliului şi a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului
4. Regulamentul (UE) NR. 1308/2013 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1037/2001 și (CE) nr. 1234/2007 ale Consiliului
5. REGULAMENTUL (UE) NR. 508/2014 din 15 mai 2014 privind Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 2328/2003, (CE) nr. 861/2006, (CE) nr. 1198/2006 şi (CE) nr. 791/2007 ale Consiliului şi a Regulamentului (UE) nr. 1255/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului
6. REGULAMENTUL (UE) NR. 1305/2013 din 17 decembrie 2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1698/2005 al Consiliului
7. REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 809/2014 AL COMISIEI din 17 iulie 2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare şi control, măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea
8. REGULAMENTUL DELEGAT (UE) NR. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune şi de modificare a anexei X la regulamentul menţionat
9. REGULAMENTUL DELEGAT (UE) NR. 640/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte Sistemul Integrat de Administrare şi Control şi condiţiile pentru refuzarea sau retragerea plăţilor şi pentru sancţiunile administrative aplicabile în cazul plăţilor directe, al sprijinului pentru dezvoltare rurală şi al ecocondiţionalităţii
10.Informaţii generale despre Uniunea Europeană - Obiectivele și valorile UE:
https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-in-brief_ro
11. Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:12016P/TXT&from=RO
12. Instituţii şi organisme ale UE:
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies_ro
13. Parlamentul European
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-parliament_ro
14. Regulamentul de procedură al Parlamentului European – sinteză
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=LEGISSUM%3Ao10000
15. Consiliul European - Prezentare generală
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-council_ro
http://www.consilium.europa.eu/ro/european-council/
16. Regulamentul de procedură al Consiliului European
https://europa.eu/european-union/sites/europaeu/files/docs/body/rules_of_procedure_of_the_council_ro.pdf
17. Consiliul Uniunii Europene –
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/council-eu_ro
http://www.consilium.europa.eu/ro/home/
18. Regulamentul de procedură al Consiliului Uniunii Europene – sinteză
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=LEGISSUM%3Al14576
19. Comisia Europeană –
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-commission_ro
https://ec.europa.eu/commission/index_ro
20. Departamente și agenții executive
https://ec.europa.eu/info/departments_ro
21. Cum este organizată Comisia
https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/organisational-structure/how-commission-organised_ro
22. Cum se iau deciziile la nivel European
https://europa.eu/european-union/eu-law/decision-making/procedures_ro
23. Procedura legislativă ordinară –
http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/ro/20150201PVL00004/Legislative-powers
24. Regulamente, directive și alte acte legislative
https://europa.eu/european-union/eu-law/legal-acts_ro

BIBLIOGRAFIA PENTRU POSTURILE DE CONSILIERI AFACERI EUROPENE - SERVICIUL LOGISTICĂ ȘI ORGANIZARE - UNITATEA PENTRU PREGĂTIREA CONSILIULUI PREȘEDINȚIEI UE

1. Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, cu modificările ulterioare.
2. Informaţii generale despre Uniunea Europeană - Obiectivele și valorile UE:
https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-in-brief_ro
3. Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:12016P/TXT&from=RO
4. Instituţii şi organisme ale UE:
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies_ro
5. Parlamentul European
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-parliament_ro
6. Regulamentul de procedură al Parlamentului European – sinteză
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=LEGISSUM%3Ao10000
7. Consiliul European - Prezentare generală
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-council_ro
http://www.consilium.europa.eu/ro/european-council/
8. Regulamentul de procedură al Consiliului European
https://europa.eu/european-union/sites/europaeu/files/docs/body/rules_of_procedure_of_the_council_ro.pdf
9. Consiliul Uniunii Europene –
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/council-eu_ro
http://www.consilium.europa.eu/ro/home/
10. Regulamentul de procedură al Consiliului Uniunii Europene – sinteză
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=LEGISSUM%3Al14576
11. Comisia Europeană –
https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-commission_ro
https://ec.europa.eu/commission/index_ro
12. Departamente și agenții executive
https://ec.europa.eu/info/departments_ro
13. Cum este organizată Comisia
https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/organisational-structure/how-commission-organised_ro
14. Cum se iau deciziile la nivel European
https://europa.eu/european-union/eu-law/decision-making/procedures_ro
15. Procedura legislativă ordinară –
http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/ro/20150201PVL00004/Legislative-powers
16. Regulamente, directive și alte acte legislative
https://europa.eu/european-union/eu-law/legal-acts_ro

 Comunicat MADR

 

Vizualizat: 1696 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii