Adama
Agreena
AGRICOVER

LIDEA = EURALIS Semences + CAUSSADE Semences Group

Publicat: 07 septembrie 2020 - 12:08
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Fuziunea dintre EURALIS Semences și CAUSSADE Semences Goup a intrat în vigoare la 1 septembrie 2020. Rezultatul acestei fuziuni este înființarea unei noi companii – Lidea. Deja una dintre cele 10 companii producătoare de semințe la nivel global, această nouă entitate își propune să devină lider de piață pe anumite categorii de specii, în întreaga Europă.

Această uniune a luat naștere din dorința celor două entități de a-și valorifica complementaritățile în ceea ce privește varietatea de specii, cercetarea, facilitățile industriale și acoperirea geografică.

Într-o mediu de business în care concurența este acerbă, această uniune, acum finalizată, oferă mai multe avantaje. În primul rând, în contextul in care fuziunile s-au înmulțit în ultimii ani, aceasta uniune va permite noii entități să atingă o dimensiune critică. În al doilea rând, oferă oportunitatea continuării investițiilor industriale și cercetare-dezvoltare necesare pentru desfășurarea activităților, consolidând astfel poziția mărcilor deja prezente pe piețele europene. Rezultatul, un portofoliu larg de produse și varietăți cunoscute de către fermieri și distribuitori, impreuna cu ambiția de a continua dezvoltarea atât pe piețele existente, cat și pe cele noi.

Astfel, ca urmare a complementarității, ofertei multi-specie, rețelei de producători de seminte și a facilitaților industriale din Franța și Europa, Lidea are oportunitatea de a ajunge rapid pe o poziție de lider.

Lidea_logo_b

Guvernanța

Pierre Pages este numit Președinte al Consiliului de Administrație al noii entități, deținând si funcția de Vice-Președinte EURALIS. Fermier din localitatea Viella, Franța, Pierre Pages este producător de semințe de porumb și alte cereale.

Pierre Flye Sainte-Marie este numit Chief Executive Officer Lidea. CEO pentru CAUSSADE Semences Group, din martie 2019, are o experiență internațională de 30 de ani pe piata de agribusiness. Deținând anterior funcția de Vice-Președinte Corteva Europa Africa, dupa cea de Head of DOW AGROSCIENCES pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia Pacific.

Misiune

Misiunea Lidea este să creeze și să ofere, pentru intreg ecosistemul comunității de agribusiness, semințe multi-specie si soluții personalizate și durabile, oferind valoare adăugată pe tot parcursul anului. Avem astfel oportunitatea de a participa la evoluția practicilor agricole sprijinind fermierii de-a lungul acestor schimbări, păstrând în același timp rentabilitatea fermelor.

O nouă identitate corporate

Numele Lidea a fost ales pe următoarele considerente: o marcă modernă, diferită, internațională, care exprimă noutatea păstrând în același timp rădăcinile, deoarece fiecare literă este derivată din cel puțin una dintre cele două marci originale. Lidea este ușor de pronunțat și de reținut, având o rezonanță pozitivă, punând în evidență creativitatea și inovația noii entități.

Pierre Flye Sainte-Marie, CEO Lidea, „cu o mai mare acoperire geografică, o dimensiune critică și capacitatea de a ne baza pe parteneriate solide, ambiția Lidea este de a deveni unul dintre jucătorii cheie pe piața internațională unde își desfășoară activitatea. Provocările sunt numeroase, interesante, și crează o dinamică pozitivă, fiind o sursă de motivație pentru echipe”.

Pierre Pages, Președinte Consiliul de Administrație Lidea, „suntem încrezători in viitorul noii entități. Într-adevăr, factorii cheie de succes sunt: proximitatea, capacitatea echipelor de a colabora eficient, creativitatea lor și, de asemenea, excelență operațională".

Noua identitate în cifre cheie:

• peste 2.000 de angajați;

• 350 milioane cifră de afaceri;

• 8 unități de producție în Franța, România, Ucraina, Spania și în curând în Rusia;

• 17 stațiuni de cercetare în Europa;

• peste 30 milioane de euro investiți în fiecare an în cercetare-dezvoltare și facilități industriale;

• 45.000 ha de producție în 5 țări;

• activi pe piață cu mai multe specii: porumb, floarea-soarelui, rapiță, cereale paioase, furaje, soia, sorg, leguminoase pentru boabe.

Vizualizat: 2876 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

DECIZIE GUVERN pentru TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN pentru TINERII FERMIERI!

TEREN TINERI FERMIERI. Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care Agenția Domeniilor Statului poate încheia contracte de concesiune și poate întocmi inventarul bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al statului pe care le are în administrare, fără înscrierea acestora în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, până la finalizarea Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023, respectiv până la data de 31 decembrie 2023.

AJUTOR DE CRIZĂ: TOATE SUMELE pentru PRODUCĂTORII de LEGUME ŞI FRUCTE!

AJUTOR DE CRIZĂ: TOATE SUMELE pentru PRODUCĂTORII de LEGUME ŞI FRUCTE!

SPRIJIN PE EXPLOATAŢIE! Producătorii de cartofi şi cei de legume şi fructe în câmp şi în solarii şi sere vor primi maximum 5.000 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

AJUTOR MAXIM de 2.500 EURO/FERMĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE ŞI CAPRINE!

ANUNŢ MADR! Crescătorii de ovine şi caprine vor primi maximum 2.500 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

AJUTOR DE CRIZĂ MAXIM 7.000 EURO/FERMĂ! Fermierii care deţin mai puţin de 91 de capete de bovine vor primi sprijin financiar de criză printr-o nouă măsură din PNDR 2020, care va fi deschisă de Ministerul Agriculturii până la sfârşitul acestui an.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii