KWS+
Reclama header after big part 2

LEGE ÎMPOTRIVA ȘPĂGII ȘI A COZILOR DE LA GHIȘEE!

Publicat: 11 aprilie 2018 - 18:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA ANTI-BIROCRAȚIE! Pe masa Senatului României cu termen de adoptare la data de 28 aprilie 2018 se află Legea Anti-Birocrație. Propunerea legislativă este inițiată de un grup de senatori liberali care susțin că vor să dispară șpaga și cozile de la ghișee. Două comisii din Senatul României au dat deja aviz negativ acestei legi. De ce nu are nicio șansă legea anti-birocrație propusă de parlamentarii din Partidul Național Liberal?

Parlamentarii liberali susțin în Expunerea de motive că au inițiat această lege ca să dispară șpaga dată de cetățeni funcționarilor publici și cozile formate la ghișeele instituțiilor publice. Argumentele parlamentarilor sunt:

Pentru reducerea birocrației prin măsuri simple și ferme, în condițiile în care, deși s-au derulat o serie de programe de asistență tehnică internă și internațională, nu s-a reușit o reală modernizare a administrației pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și de o manieră promptă, adaptată societății moderne.

Reducerea și chiar eliminarea timpului petrecut la ghișeu, respectiv sprijinirea cetățeanului să petreacă, în mod plăcut și util, perioada petrecută astăzi la cozi pentru obținerea unor documente inexistente la nivelul sistemului public sau neinterogabile între instituții, din motive imputabile chiar sistemului public.

Dezvoltarea unei culturi de colaborare inter-instituțională inclusiv prin stimularea conecătorii bazelor de date cu informații și documente necesare în procesul de furnizare a unui serviciu public, concomitent cu asumarea sarcinilor instituțiilor publice responsabile de coordonarea procesului de digitalizare a administrației publice, la toate nivelurile. Reducerea aglomerației la ghișee și determinarea sistemului public să se apropie de principiile de e-guvernare - comunicare electronică a serviciilor cât mai eficient și operativ pentru cetățean.

Reducerea numărului de funcționari la ghișee și repartizarea mai eficientă de sarcini pentru aceștia, în activități util sistemului public.

Eliminarea șpăgii în situații limită în care cetățeanul are nevoie de un serviciu pe care sistemul, din birocrație și lipsa arhivei documentelor, tergiversează a i-l furniza și, prin urmare, creșterea integrității în relația stat-cetățean, se arată în Expunerea de motive.

Legea Anti-Birocrație conține un singur articol, structurat în patru alineate. Liberalii propun ca instituțiile publice să nu mai solicite date și informații care ar trebui să existe în arhiva instituțiilor. Fermierii se lovesc mereu de stufoșenia de acte, avize, adeverințe care le sunt solicitate de cele două instituții ale statului care gestionează fondurile europene, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale. Conducerile celor două agenții și Ministerul Agriculturii susțin că au redus mult din birocrația apăsătoare, dar au mai rămas o grămadă de acte inutile care li se cer fermierilor care accesează banii europeni. De multe ori, fermierilor sau altor cetățeni, li se solicită date care există în sistemul public și care ar putea fi obținute la o simplă comunicare între instituții.

1. În scopul furnizării serviciilor publice, instituțiile și autoritățile publice utilizează date și informații referitoare la persoane fizice și juridice de drept privat aflate în sistemul public, indiferent de autoritatea sau instituția publică care le creează sau le administrează.
2. Este interzis ca o instituție sau autoritate publică să solicite persoanelor fizice sau juridice, beneficiare ale serviciilor publice, date sau informații existente în sistemul public.
3. Începând cu data de 30 decembrie 2018 nici o persoană fizică sau juridică de drept privat nu are obligația de a transmite și nici nu îi pot fi solicitate de către o instituție sau autoritate publică date sau informații existente în sistemul public.
4. Fapta de a solicita persoanelor fizice și juridice de drept privat date sau informații care au fost comunicate unei alte instituții sau autorități publice, săvârșită de către persoana din cadrul unei instituții sau autorități publice, constituie abatere disciplinară și atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale,
se spune în textul acestei legi.

Din păcate, legea făcută de liberali propune niște reguli insuficient conturate și este prea lapidară, nu acoperă întreaga problematică. Propunerea legislativă a fost respinsă deja de două comisii din Senat.

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senat, comisia sesizată în fond, a avizat negativ legea, chiar ieri, 10 aprilie 2018, argumentând astfel raportul de respingere:

Este necesar ca soluțiile legislative propuse să acopere întreaga problematică a relațiilor sociale ce reprezintă obiectul de reglementare, pentru evitarea lacunelor legislative. Regulile instituite sunt insuficient conturate. Exigențele necesare reglementării în domeniul debirocratizării nu pot fi îndeplinite doar printr-un singur articol structurat în patru alineate. Normele propuse sunt insuficiente pentru scopul propus, nu pot fi aplicate și nici nu sunt corelate cu ansamblul legislației în materie.

În concluzie, reglementarea propusă nu întrunește criteriile de claritate, precizie, previzibilitate și predictibilitate pe care un text de lege trebuie să le îndeplinească.

Propunerea legislativă a primit aviz negativ și de la Comisia pentru drepturile omului, culte și minprități din Senat. Chiar dacă propunere legislativă a fost respinsă de comisia sesizată în fond, va fi supusă votului în plenul Senatului.


Vizualizat: 917 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii