Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LEGE DIN AGRICULTURĂ, PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

Publicat: 27 decembrie 2018 - 19:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGE! Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ASTĂZI, 27 decembrie 2018, un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice. Legea stabilește reguli pentru fermele din România, dar și pentru importurile de produse ecologice.

Potrivit acestei Legi, personalul cu atribuţii de inspecţii tehnice de la nivel central sau teritorial, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prelevează probe de sol, din plante şi din produsele agroalimentare ecologice ale operatorilor înscrişi în sistemul de agricultură ecologică, în baza sesizărilor/notificărilor transmise către Ministerul Agriculturii sau în baza sesizărilor din oficiu, după caz.

Pentru analiza probelor, Ministerul Agriculturii desemnează laboratoarele oficiale şi de referinţă.

Condiţiile şi procedurile detaliate de colectare, procesare, definirea scopului analizelor şi transferul datelor referitoare la rezultatele analizelor se stabilesc prin ordin comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.  Ordinul se va elabora și va fi publicat în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În cazul importurilor de produse ecologice din ţări terţe, verificarea lotului şi vizarea certificatului de inspecţie se efectuează de
către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor, autoritate competentă relevantă pe teritoriul României, în punctele de intrare desemnate, în conformitate cu art. 13 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 al Comisiei din 8 decembrie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte regimul de import al produselor ecologice din ţări terţe, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 334
din 12 decembrie 2008.

Regulile naţionale privind importul de produse ecologice din ţări terţe, pe teritoriul României se aprobă prin ordin comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ordin care va fi publicat în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În tot cuprinsul ordonanţei de urgenţă, sintagma „organism de inspecţie şi certificare” se înlocuieşte cu sintagma „organism de control”.

Vizualizat: 2441 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii