Producătorii agricoli vasluieni sunt tot mai interesaţi de culturi deosebite precum lavanda sau cătina. De la un an la altul acestea ocupă tot mai mult teren în judeţul din estul ţării.
Potrivit directorului Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu, în judeţul Vaslui există deja o plantaţie de aproximativ cinci hectare de lavandă, în timp ce nouă hectare sunt cultivate cu cătină albă, ambele plante fiind cunoscute pentru efectele benefice asupra sănătăţii.
Levănţica se cultivă în zona Huşi, iar culturile de cătină albă au fost înfiinţate pe raza comunelor Ivaneşti, Ciocani, Drînceni şi Tutova. „5,2 hectare de cătină albă sunt înregistrate în sistem de agricultură ecologică. Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este obţinerea de produse agricole proaspete şi autentice, prin procese create să respecte natura şi sistemele acesteia. De la un an la altul interesul producătorilor pentru înfiinţarea de culturi mai deosebite a crescut. Acest lucru nu poate decât să ne bucure şi facem tot posibilul pentru a-i sprijini cu informaţiile necesare pe cei interesaţi să cultive altceva decât se plantează în mod curent”, a declarat, pentru Agerpres, directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.
Acesta a precizat că agricultura ecologică are o contribuţie majoră la dezvoltarea durabilă, la creşterea activităţilor economice şi la sporirea interesului pentru spaţiul rural. sursa: Agerpres