Adama
Vinasa Rompak

Lacrimile de CROCODIL ale GUVERNANȚILOR și o GREVĂ încheiată BRUSC!

Publicat: 24 august 2016 - 21:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

GREVIȘTII FOAMEI AU PUS PUNCT. Fermierii care au făcut greva foamei în fața Guvernului au încheiat protestul brusc, în urmă cu puțin timp! În cele  șapte zile de grevă  s-au întâmplat multe!

Fermierii greviști s-au instalat pe trotuarul din fața Guvernului în dimineața zilei de joi, 18 august 2016. Motivul protestului extrem: neplata subvențiilor agricole aferente campaniei 2015. A fost a doua oară când fermierul Costel Caraș, crescător de vaci de lapte din Brănești, Ilfov, s-a decis să facă greva foamei. Prima grevă a făcut-o în fața Ministerului Agriculturii pe 1 august. A renunțat când i s-a pus în față un termen de plată, 15 august, angajat de conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Între timp, fermierul și-a încasat subvențiile pe cele 100 de văcuțe și pe terenul agricol. Asta nu a contat! Caraș a declarat din prima zi de grevă că protestează pentru cauza agricultorilor năpăstuiți din țara asta care nu și-au luat banii. Veteranului foamei i s-au alăturat alți fermieri, Robert Marton, Tudor Naum, Constantin Colac și Paul Cristescu. Cu toții și-au încasat măcar o parte din subvențiile agricole. Dar cu toții au protestat pentru o cauză: a fermierilor duși cu minciunica de APIA!

Primul care i-a chemat să-i împace și să le promită noi termene de plată a subvențiilor, care să-i convingă să părăsească trotuarul din fața Guvernului, a fost ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Costel Caraș, antrenat de la prima grevă, a refuzat categoric orice negociere. A urmat sfârșitul de săptămână și greviștii nu au mai fost căutați decât de jandarmii care păzesc clădirea Guvernului. Paznicii i-au căinat și le-au interzis să se întindă pe iarba grasă, presărată cu răhăței de căței. Așa că, greviștii foamei din agricultură au continuat să ocupe asfaltul cu scaunele pliante, umbrele, saci de dormit și saci din  nailon.

La începutul acestei săptămâni, luni, șeful APIA forțat, probabil, de ministrul agriculturii, de Guvern, de greviștii care ocupau trotuarul, a organizat  o conferință de presă în care și-a pus cenușă în cap, a recunoscut că nu și-a respectat promisiunile, a regretat și a expus cifre, procente amețitoare, plăți făcute, efort și așa mai departe. În timp ce șeful APIA recunoștea spășit că nu s-a ținut de promisiuni, ce se petrecea la Guvern? Greviștii foamei au stârnit mila șefului Cancelariei primului ministru Dacian Cioloș, a funcționarei de la relația cu publicul, a secretarei, a portarului și cine mai era prezent prin clădire. Așa că, greviștii încolonați au fost poftiți în vastele birouri, tratați cu apă, invitați să folosească o toaletă civilizată.

Când au început fermierii greviști să-și spună necazurile și le spuneau printre lacrimi de foame și de deznădejde, au început să le curgă lacrimile și funcționarilor guvernamentali de nu se mai oprea nimeni din plâns. Nu e pamflet! Scena ne-a fost povestită de greviști.

Plângeam toți la propriu și oamenii ăștia de la Guvern au rămas șocați de ce le-am povestit. Că nu primim subvențiile și ni se taie din bani pentru orice mică greșeală, că suntem sancționați și bătaie de joc.

După ce și-au șters lacrimile, nu greviștii, funcționarii de la Guvern le-au promis agricultorilor flămânzi că la ora 16 a zilei de luni o să li se comunice, tot pe trotuarul din fața Guvernului, dacă li s-a rezolvat cauza. Nu putem spune problema pentru că acești fermieri și-au primit deja subvențiile, dar aveau o cauză comună nerezolvată.

Ce credeți că s-a întâmplat după așa o criză de plâns? Funcționarii de la Guvern, răpuși de atâtea sentimente, au uitat să-i mai caute pe greviști. Ora 16 a trecut. A trecut și ziua de luni, a venit marți,  a renunțat un grevist la foame, a trecut și marți, a mai renunțat unul că l-a chemat acasă nevasta, și s-a făcut miercuri, a șaptea zi de grevă și ce să vezi?! Funcționarii nu și-au amintit, nici ei, nici primul ministru Dacian Cioloș.

Singurul care ar fi trecut în fuga mașinii pe acolo cică ar fi fost ministrul agriculturii. Greviștii i-ar fi surprins privirea plină de compătimire.
Cum se încheie povestea cu greva și cauza comună a agricultorilor din România? Brusc! Noi le-am spus grevișitlor că șeful APIA promite un nou termen, 31 august 2016, pentru plata integrală a subvențiilor din zootehnie. Când a venit vestea, greviștii, mai puțini, ce-i drept, erau tot acolo pe trotuarul din fața Guvernului. Nu i-a căutat nimeni!

Ideea le-a venit singură, de atâta istovire și  foame. Păi, dacă șeful APIA zice că dă banii la 31 august, zic să renunțăm. Nu se știe dacă a propus veteranul grevei, Costel Caraș, sau alții care i-au mai rămas alături. Și uite așa se încheie cea de-a doua grevă a foamei. Brusc și fără lacrimi! 

Vizualizat: 4687 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii