Adama
Vinasa Rompak

La Galaţi, Monsanto şi Timac Agro şi-au prezentat noutăţile

Publicat: 06 februarie 2015 - 12:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Joi 5 februarie 2015, Compania Monsanto, în partenerial cu Timac Agro, a susţinut, la Galaţi, un simpozion în faţa a peste 200 de fermieri, în care a fost prezentată oferta produselor oferite cultivatorilor gălăţeni pentru campania agricolă de primăvară de către cei doi jucători de pe piaţa de agrobusiness din România.

simpozion-monsanto_b

DKC 3939 şi DKC 4943 – hibrizii noi din portofoliul Monsanto
Cele două noutăţi de la Monsanto în aceste an agricol sunt două varietăţi de porumb. Prima este DKC 3939, un hibrid timpuriu, cu vigoare bună la răsărire ce oferă producţii foarte mari pentru grupa sa de maturitate. De asemenea, suportă foarte bine densităţile mari, dispune de o polenizarea foarte bună a ştiuletelui, iar boabele sunt de dimensiuni mari şi de o calitate apreciabilă. Între avantajele principale notăm: este înalt productiv, are o viteză bună de pierderea apei din bob şi dispune de un pachet agronomic foarte bun, respectiv rădăcină, tulpină.
A doua noutate este DKC 4943 – un hibrid de porumb semi-timpuriu, cu toleranţă foarte bună la arşiţă şi secetă care pierde iute apa din bob la maturitatea de recoltare. Acest produs se pretează a fi cultivat la mari densităţi pe hectar şi are o înflorire timpurie pentru grupa sa de maturitate, cee ce îl poziţionează în aproape toate zonele de cultură a porumbului pentru boabe. Hibridul DKC 4943 răspunde foarte bine la tehnologiile intensive de cultură, reacţionând excelent la un aport ridicat de îngrăşăminte.
Alături de aceste noutăţi a fost prezentată oferta de genetică Dekalb HD, cu hibrizi care au realizat rezultate pozitive în condiţii de stres termic şi hidric (DKC 4590; DKC 5276, DKC 5222, DKC 4608, DKC 4014, DKC 4025 şi DKC 3811).
De asemenea, în timpul simpozionului, o atenţie deosebită a fost acordată gamei Max Tech care cuprinde produşii: DK C4490, DKC 4717, DKC 3623, DKC 5632, DKC 4795, DKC 5190 şi DKC 5007. Aceşti hibrizi se califică prin potenţialul maxim de producţie, suportă desimi ridicate, valorifică eficient resursele de hrană şi apă.
În portofoliul comercial al Companiei Monsanto se poziţionează şi cei patru hibrizi de porumb din gama Clasic (DKC 5170, DKC 4964, DKC 3511 şi DKC 4685), alături de porumbul pentru siloz DKC 5707 şi DKC 6031.
De asemenea, Monsanto are şi portofoliul hibrizilor de porumb YiedlGard, modificaţi genetic, obţinuţi prin introducerea unei gene specifice bacteriei Bacillus thuringiensis care se găseşte în sol în mod natural.

nicoleta-banu_b

Produse adecvate tipului de sol şi cerinţelor plantelor
„La acest simpozion, am prezentat noutăţile Timac în ceea ce priveşte fertilizarea culturilor agricole. Compania noastră a venit cu o nouă gamă de produse pe bază de fosfor care este imediat disponibil în sol prin punţile de calciu pe care le conţine. Pentru fermierii gălăţeni, Timac oferă produse speciale atât pentru soluri acide, cât şi pentru soluri alcaline. Din cercetările Institutului de Pedologie şi Agrochimie a reieşit că, în judeţul Galaţi, undeva în jur de 70 la sută din fosfor este foarte slab disponibil, iar solurile sunt cam la jumătate acide şi alcaline. Or, produsele Timac vin să rezolve problemele atât ale unui sol acid cât şi problemele unui sol alcalin. Venim în sprijinul cultivatorilor cu produse adecvate tipului de sol şi cerinţelor plantelor de cultură”, ne-a declarat Nicoleta Banu, reprezentantul Timac Agro.
Pe lângă acestea, Compania Timac Agro are în portofoliu produse chimice pe bază de azot durabil cu eliberare treptată şi un îngrăşământ de azot imediat disponibil în funcţie de necesarul plantei şi de stadiul de vegetaţie a culturilor.
Astfel, în oferta pe anul 2015 există gama Fertiactyl, ce cuprinde biostimulatori radiculari cu extract de alge; o soluţie de îngrăşământ brevetată care optimizează potenţialul de producţie al plantei; Corona cu trei varietăţi pe bază de bor, de potasiu şi azot. De asemenea, sunt Eurofertil, Duofertil Top, Eurocereal (îngrăşământ NPK solid), - game patentate în biostimularea dezvoltării radiculare a plantei, Physiostart, biostimulator microgranulat, Sulfammo/Rhizovit, îngrăşământ granulat cu azot, dar şi Fertileader, un biostimulator foliar.

Vizualizat: 3667 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii