Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Inovaţii în ameliorarea plantelor – evoluţii recente şi traiectorii viitoare

Publicat: 30 septembrie 2019 - 17:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul Săptămânii Europene a Biotehnologiilor, organizaţiile profesionale AgroBiotechRom (care tocmai a sărbătorit un deceniu de la înfiinţare), Asociaţia Producătorilor de Porumb APPR şi Alianţa Industriei Seminţelor din România AISR îşi unesc eforturile pentru a pune România pe harta inovaţiei. 

ABR-logo_b

După o serie de evenimente organizate iniţial la Bucureşti, pe 25 septembrie, la USAMV Iaşi, a avut loc conferinţa cu tema „Inovaţii în ameliorarea plantelor – evoluţii recente şi traiectorii viitoare”. Această conferinţă susţine nevoia accesului la ultimele rezultate ale cercetării ştiinţifice în agricultură, în contextul provocărilor cu care se confruntă agricultorii din europa şi din lume.
S-au adresat publicului format din cercetători, doctoranzi, studenţi, fermieri, autorităţi locale, şi presă, Julian Adams, profesor la Departamentul de Biologie Moleculară, Celulară şi Dezvoltare al Universităţii Michigan, SUA, care a vorbit despre biotehnologiile moleculare în agricultură şi reglementarea acestora, şi Martina Helminger, cercetător la Institutul pentru Cercetare în Chimie şi Tehnologie din Austria, artizan al uneia dintre cele mai recente iniţiative cetăţeneşti din Europa: “Creşteţi progresul ştiinţific –Agricultura contează!”

Celor doi conferenţiari li s-a alăturat şi d-na Anne-Claire Vial, Preşedintele Institutului de Cercetare Agricolă Arvalis, din Franţa, care a vorbit despre provocări, dar şi despre aşteptările pe care le au de la tehnologiile agricole de ultimă oră fermierii din Hexagon.
Lista vorbitorilor a fost completată de dl. Mihael Cristin Ichim, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Ştiinţe Biologice de la Piatra-Neamţ, care a prezentat experienţa recentă a României în studiul şi utilizarea biotehnologiilor agricole moderne.

Evenimentul a fost moderat de Academicianul Doru Pamfil, de la Centrul de Cercetare pentru Biotehnologii Vegetale al USAMV Cluj-Napoca, preşedinte al comisiei ştiinţifice specializate a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi U.S.A.M.V. Iaşi.

Vizualizat: 499 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii