Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ÎN VIGOARE! VESTE EXCELENTĂ despre UN NOU AJUTOR de MINIMIS!

Publicat: 30 ianuarie 2017 - 15:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU ÎNTREPRINZĂTORI! Monitorul Oficial a publicat luni, 30 ianuarie 2017, Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii. Suma care poate fi încasată, sub forma ajutorului de minimis, este de 200.000 de lei.

Executivul a aprobat vineri, 27 ianuarie 2017, în cadrul ședinţei de guvern, Ordonanța de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial., iar actul normativ a fost deja publicat în Monitorul Oficial nr.79/30 ianuarie 2017.

Prin programul “Start-up Nation - România” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Întreprinderile care beneficiază de acest ajutor de minimis sunt cele înființate de persoane fizice, după intrarea în vigoare a acestui act normativ, pe baza Legii societăților 31/1990 republicată cu completările și modificările ulterioare, ale OUG 6/2011 pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători debutanți în afaceri.

În afara obligațiilor stabilite prin actele normative în vigoare, beneficiarii ajutorului de minimis au obligația să facă dovada, la momentul depunerii cererii, de decont, a angajării cu contract pe perioada nedeterminată și cu normă întreagă a minimum 2 salariați precum și obligația menținerii celor două locuri de muncă pentru minim 3 ani.

ordonanta-imm_b

Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate.

Activitățile și cheltuielile neeligibile în cadrul schemei de minimis sunt cele prevăzute în legislația națională și europeană din domeniul ajutoarelor de minimis.

ATENȚIE, ÎN CAZUL ÎN CARE NU RESPECTAȚI OBLIGAȚIILE! Ajutorul de minimis care trebuie recuperat include și dobânda aferentă datorată de la data plății ajutorului  până la data recuperării acestuia.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestui act, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Antreprenoriat și Comerț va elabora și va supune aprobării Guvernului normele de implementare a schemei de ajutor de minimis.

(Surse: Guvernul României, Monitorul Oficial)

Vizualizat: 11042 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii