Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

GREU PENTRU FERMIERII MICI! SUBVENȚII PLĂTITE, NU! RATE LA BANCĂ, DA!

Publicat: 22 noiembrie 2018 - 12:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Anunțul europarlamentarului român Daniel Buda (PPE), membru în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, potrivit căruia statul român ar trebui să le achite penalități de întârziere fermierilor care nu primesc subvențiile agricole în termenele anunțate de Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a generat o serie de reacții din partea fermierilor români. Unii dintre ei ne-au transmis mesaje.

Eurodeputatul Daniel Buda a lansat o propunere, în intervenția sa din ședința Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, desfășurată la începutul acestei săptămâni. Statul român ar trebui să le acorde compensații financiare fermierilor români care își primesc cu întârziere de la APIA subvențiile cuvenite. De ce să nu achite și statul român penalități când nu sunt respectate termenele de plată anunțate?!

DETALII AICI: SĂ PLĂTEASCĂ ȘI STATUL PENALITĂȚI DE ÎNTÂRZIERE pentru FERMIERII CARE NU PRIMESC LA TIMP SUBVENȚIILE APIA!

Anunțul europarlamentarului a stârnit un val de comentarii furioase din partea fermierilor care nu și-au primit avansul la subvențiile pentru anul 2018. Unii dintre ei întreabă când se va achita avansul pentru crescătorii de animale.

Cei mai mulți dintre ei spun că așa ar fi corect și ar trebui să li se plătească penalități de întârziere pentru că ei nu sunt scutiți de aceste penalități când vine vorba de achitarea taxelor și impozitelor la Fisc sau achitarea ratelor la băncile unde sunt datori. Sunt și fermieri care ne-au scris necăjiți că se văd nevoiți să-și restrângă activittatea, să se angajeze în altă parte decât agricultura pentru că nu și-au încasat subvențiile nici pentru anul 2017.

Subvenția pe 2017 când o să se plătească? Eu sunt unul dintre fermierii care încă nu au încasat pentru cererea pe 2017, mi s-a transmis că există o eroare de soft și nu se știe când se va remedia, la fel și data la care o sa mi se plătească subvenția, mai mult unul din funcționari mi-a transmis că e mai simplu să dau in judecată instituția. Ok!!! Ce să fac, mă bazam pe acei bani pentru acoperirea cheltuielilor pe 2018. Nu au venit.  Ratele la bancă trebuie să le plătesc, banca nu mă înțelege la fel cum eu înțeleg APIA. Dacă nici în anul 2018 nu încasez la timp, mă văd nevoit să îmi reduc activitatea, să mă angajez și să sper că o voi scoate la cap. Greu pentru fermierii mici, ne-a scris necăjit fermierul Petre Munteanu.

Vă reamintim că APIA a demarat plata avansului la subvențiile aferente anului 2018 pe data de 16 octombrie 2018. Primii pe listele de plată au fost fermierii care exploatează până-n 10 hectare, circa 450.000 de fermieri, mai mult de jumătate din cei care au depus cererea unică de plată pentru anul 2018. Din data de 5 noiembrie 2018, APIA a început plata avansului la sprijinul cuplat pentru ovine și caprine. De ceva timp, APIA nu a mai comunicat oficial care este situația la plata avansului pentru 2018.

Vizualizat: 3336 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu Chrono - asteptarea a luat sfârsit!

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii