Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Graba cu care APIA plătește SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 29 mai 2016 - 20:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Au mai rămas 32 de zile! Termenul limită pentru plata tuturor subvențiilor agricole din campania 2015 este 30 iunie 2016! Până la această dată, ca să nu fie penalizată de Comisia Europeană, România trebuie să absoarbă 95% din banii alocați pentru plățile directe din agricultură.

32 de zile au mai rămas până la termenul limită, exact 32 de zile lucrătoare au trecut din 8 aprilie 2016 până la data de 24 mai 2016 când Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat ce sume a plătit și câți fermieri români ar fi trebuit să aibă deja subvențiile în buzunare.

8 aprilie 2016 este data la care a fost autorizată la plată subvenția pe suprafață. Dintre cele 5 scheme componente, doar una singură nu a fost autorizată și anume plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, pe scurt spus, plata pe înverzire. Cele patru scheme plătite de pe 8 aprilie au fost: schema de plată unică pe suprafață (SAPS) 79,73 euro/ha, plata redistributivă cu cele două intervale, 5 euro/ha de la 1 ha la 5 ha și 51,07 euro/ha de la 5 ha până la 30 ha inclusiv, ajutorul național tranzitoriu pentru culturi în teren arabil (ANT 1) 19,19 euro/ha și plata pentru tineri fermieri 19,93 euro/ha. În aceeași dată, APIA a autorizat la plată și schema pentru micii fermieri, maxim 1.250 euro pentru fermele până-n 7 ha.

Potrivit informațiilor comunicate de APIA, până la data de 24 mai 2016 au fost plătite 818,83 de milioane de euro. Din 8 aprilie și până la data celei mai recente comunicări făcută de APIA, 24 mai, s-au scurs 32 de zile lucrătoare, așa cum am mai spus. Am exlus sâmbetele, duminicile și sărbătorile pascale pentru că băncile au fost închise și am presupus că nu s-au făcut viramente.

Ce sumă a virat APIA în fiecare zi pentru primele scheme de plată autorizate pentru campania 2015?

818,83 de milioane de euro/32 de zile lucrătoare = cca. 25,6 milioane euro pe zi

Din 12 mai 2016, Agenția de Plăți a autorizat plata pe înverzire, greening, 59,12 euro/ha și măsura 13 plăți compensatorii pentru zone defavorizate și zone cu constrângeri naturale, care include: submăsura 13.1 - Plăţi compensatorii în zona montană (ANC) 86 euro/ha/an; submăsura: 13.2 – Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative – 54 E/ha; submăsura: 13.3 – Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice – 70 E/ha.

 Ca să realizați cât de tare apasă APIA pedala de accelerație, în ultimul timp, o să calculăm cât a virat pe zi în contul acestor scheme de plată. Din 12 mai până pe 24 mai sunt 9 zile lucrătoare.

Agenția de Plăți spune că a plătit 425,27 de milioane de euro, adică undeva la jumătate din suma plătită timp de 32 de zile.

425,27 milioane de euro/9 zile = cca. 47,3 milioane euro/zi

Fermierii așteaptă ca Agenția de Plăți să autorizeze, în această săptămână, subvențiile pe zootehnie. Cuantumul acestor subvenții trebuie specificat într-o hotărâre de Guvern, care nu se află, în acest moment, nici în stadiul de proiect.

Vizualizat: 8780 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii