Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

GLIFOSATUL, din nou ÎN VIZOR!!! DATE BRUTE vor fi REANALIZATE

Publicat: 17 octombrie 2016 - 14:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DATE BRUTE DIN STUDII VOR FI REANALIZATE! Discuţiile cu referire la estimarea riscurilor în legătură cu substanţa activă glifosat, folosită în pesticide, au determinat Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) să furnizeze informaţii brute din diferite studii.

„Împreună cu documentele de referinţă publicate deja pe site-ul EFSA, informaţiile furnizate sunt suficiente pentru a permite terţilor să verifice estimările EFSA şi ale statelor membre UE privind siguranţa glifosatului“, relatează EFSA. Cererea pentru a obţine informaţii suplimentare a fost depusă de către patru deputaţi europeni din partea Partidului Verde.
Dorim să facilităm o analiză ştiinţifică independentă a datelor, ceea ce ar fi, de fapt, sarcina EFSA, pentru a putea estima cât este de dăunător glifosatul“, a spus deputatul Martin Häuslin. Încă nu se ştie cine se va ocupa de această sarcină. şi Agenţia Europeană pentru Produse Chimice ECHA intenţionează să analizeze până la finalul lui 2017 care sunt riscurile folosirii glifosatului. Întrebarea este însă dacă aceasta va folosi sau nu alte metode decât EFSA, a afirmat Häusling.

Comisia Europeană a prelungit autorizaţia pentru folosirea glifosatului până la finalul anului viitor, bazându-se pe avizele EFSA şi ale Institutului Federal de Analiză a Riscurilor (BfR). Ambele instituţii au dat asiurări că glifosatul nu este cancerigen. Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului (IARC), instituţie afiliată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii OMS, a afirmat că substanţa este „probabil cancerigenă“ pentru oameni.
BfR a criticat această evaluare, spunând că nu are o bază ştiinţifică. Într-un studiu publicat ulterior al unei comisii OMS şi a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură FAO se spune că glifosatul nu este cancerigen într-un dozaj normal. Glifosatul este cel mai vândut pesticid la nivel mondial, dar şi în Germania, potrivit agrarticker.de.

colaj-glifosat_b

Vizualizat: 1521 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii