KWS+
Reclama header after big part 2

GATA CU SUBVENȚIILE URIAȘE CARE AJUNG LA PUȚINI FERMIERI! BANII ÎMPĂRȚIȚI CELOR MICI ȘI MULȚI!

Publicat: 18 iunie 2020 - 12:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECIZII URGENTE! Cazul prim-ministrului Cehiei, suspectat de o fraudă de 2 milioane de euro din subvenții agricole, determină decizii urgente din partea Parlamentului European și a Comisiei Europene. Parlamentul European cere Comisiei să stabilească un cuantum maxim al plăților din agricultură per persoană fizică ca beneficiar real al uneia sau mai multor societăți agricole. Parlamentul insistă pentru plafonarea subvențiilor, dar și pentru redistribuirea obligatorie a banilor către fermierii mici și mulți.

Scopul Politicii Agricole Comune (PAC) nu este crearea unor grupuri restrânse, oligarhice, de privilegiați cu legături în lumea politică și care să beneficieze de grosul subvențiilor agricole, susține un document oficial al Parlmentului European. Miza PAC este sprijinirea fermierilor în mod echitabil, ajutarea fermelor mici, mijlocii, mari să se dezvolte și nu concentrarea subvențiilor în mâna unui grup restrâns de fermieri.

În următorul exercițiu financiar, 2021-2027, Parlamentul European nu mai vrea să existe situații în care un fermier care deține una sau mai multe societăți agricole să încaseze subvenții de zeci și sute de milioane de euro.

Cazul premierului Cehiei, suspectat că a beneficiat ilegal de subvenții agricole de 2 milioane de euro, aruncă o pată asupra politicii agricole și pune la îndoială corectitudinea cu care sunt acordate subvențiile.

Pentru o împărțire corectă a subvențiilor, plăților directe din agricultură, Parlamentul European cere Comisiei Europene, într-un document dezbătut în ședința din 15 iunie 2020, publicarea numelor tuturor beneficiarilor reali ai banilor.

Autoritățile naționale să fie obligate să facă public beneficiarul real al unei entități juridice individuale sau al unui grup care beneficiază de fonduri; invită colegislatorii să acorde o atenție deosebită acestei chestiuni și să o abordeze în mod cuprinzător atunci când iau decizii privind viitoarele norme referitoare la transparența subvențiilor UE.

Insistă asupra faptului că registrul privind proprietatea efectivă trebuie să conțină numai informații verificate pe deplin referitoare la persoana sau persoanele care exercită controlul și trebuie să fie pe deplin accesibil publicului.

Parlamentul European dezaprobă ferm crearea și înființarea de structuri oligarhice finanțate din fondurile agricole și de coeziune ale UE, din cauza cărora o minoritate redusă de beneficiari primește marea majoritate a fondurilor UE; invită Comisia, împreună cu statele membre, să dezvolte instrumente juridice eficace pentru a asigura respectarea statului de drept și a preveni favorizarea unor astfel de structuri.

Mai mult, Parlamentul European insistă nu doar pentru plafonarea subvențiilor pe beneficiar și fermă, ci și pentru redistribuirea banilor rezultați din această plafonare către fermierii mulți și mici.

Comisia să prezinte o propunere de modificare a normelor PAC în vederea unei alocări mai echitabile a fondurilor UE, pentru a se asigura că PAC este alocată în mod echitabil agricultorilor activi, care cultivă terenul, și că nu conduce la acorduri funciare
în beneficiul unui grup restrâns de persoane privilegiate cu legături politice și nici nu are efectul de a stimula practicile abuzive în cursul licitațiilor de privatizare a terenurilor aflate în proprietatea statului; ia act de propunerea Comisiei privind un nou model de
performanță, inclusiv plafonarea combinată cu un mecanism de degresivitate; este de părere, cu toate acestea, că plafonarea, cu introducerea unei compensări a costului forței de muncă înainte de plafonare, nu este suficientă pentru a garanta o alocare mai
echitabilă a plăților directe; sprijină ideea unui mecanism de redistribuire obligatorie, se arată în Rezoluția Parlamentului European din 15 iunie 2020.

Comisiei Europene i se solicită să prezinte o propunere privind un cuantum maxim al plăților directe per persoană fizică, ca beneficiar real al uneia sau mai multor societăți, aplicând o politică de toleranță zero celor cu un conflict de interese; subliniază că nu ar trebui să fie posibil să se primească subvenții UE de sute de milioane într-o singură perioadă de cadru financiar multianual (CFM).

Același document face referire și la terenurile agricole din proprietatea statului care sunt închiriate unor mari corporații sau societăți agricole, iar fermierii mici, mijlocii și tinerii fermieri nu au șanse să închirieze sau să achiziționeze aceste terenuri.

Parlamentul constată că, de cele mai multe ori, drepturile de proprietate asupra terenurilor nu au fost clar definite, iar terenurile au rămas clasificate drept terenuri aflate în proprietatea statului, care a tins să le închirieze unor mari corporații agricole; insistă
asupra faptului că scoaterea la licitație a terenurilor ai căror proprietari de drept nu pot fi identificați trebuie efectuată într-un mod echitabil, oferind fermierilor mici și mijlocii și tinerilor fermieri șanse egale de achiziționare a terenurilor.

(Rezoluția Parlamentului European referitoare la redeschiderea anchetei care îl vizează pe prim-ministrul Republicii Cehe pentru deturnare de fonduri europene și posibile conflicte de interese, 15 iunie 2020)
Vizualizat: 3315 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii