Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FUNCȚIONAR APIA, INCOMPATIBIL CU FUNCȚIA! A ÎNCASAT SUBVENȚII DE 40.000 DE EURO!

Publicat: 04 iulie 2019 - 17:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CINE ÎMPARTE, PARTE-ȘI FACE! Un funcționar al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost declarat incompatibil cu funcția pe care o ocupă în cadrul agenției de plăți, anunță Agenția Națională de Integritate (ANI). ANI a descoperit că funcționarul APIA a încasat subvenții în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Pedeapsa aplicată funcționarului APIA este suspendarea pe  perioadă de trei ani a dreptului de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică.

Potrivit informațiilor puse la dispoziția AGROINFO de către Agenția Națională de Integritate,Voichița Dan, funcţionar public în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Maramureş, a fost găsită în stare de
INCOMPATIBILITATE.

Începând cu data de 30 iunie 2011 deţine şi exercită simultan funcţia publică de consilier şi calitatea de titular întreprindere individuală, activitate care se află în legătură directă cu atribuţiile funcţiei publice deţinute, conform fişei postului şi în baza căreia persoana evaluată a obţinut în perioada 2012 - 2017, un sprijin financiar prin intermediul A.P.I.A în valoare totală de 187.486,53 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Voichița Dan este consilier superior la APIA Maramureș și a încasat subvenții agricole în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

CE SPUNE ARTICOLUL DIN LEGE INVOCAT DE ANI PENTRU ELIBERAREA DIN FUNCȚIE A CONSILIERULUI SUPERIOR APIA!

* art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia '(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.'

'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind (...) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (...)'.
'Persoana (...) faţă de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului'.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare, informează Agenția Națională de Integritate.

Potrivit Declarației de avere, completată anul trecut, consilierul superior de la APIA Maramureș deține un apartament în Baia Mare, în proprietate comună cu soțul său, cumpărat în 2007, în suprafață de 67 mp și 3 autoturisme cumpărate în 2006 (Volswagen Pasat), 1993 (Daihatsu Ferona) și 2014 (BMW). Salariul de la APIA, încasat anul trecut, a fost de 64.260 lei. Pe lângă salariu, Voichița Dan a încasat doar în 2018 subvenții din activități agricole de 57.830 lei.

 


Vizualizat: 2861 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii