În fiecare an, în curtea Ministerului Agriculturii, din Bulevardul Carol, este organizat Târgul de Crăciun. Producători agricoli improvizează standuri, iar locuitorii capitalei gustă produsele tradiționale din fiecare colț de țară. Prețurile sunt...de curtea ministerului, ușor pipărate, dar merită fiecare leu. Iată târgul în imagini frumoase!
Târgul a fost deschis pe 18 decembrie de actualul ministru al agriculturii, Achim Irimescu. Șeful Agriculturii românești a înmânat atestate de produs tradiţional pentru păstrăv afumat în hârzob de brad, fabricat de întreprinderea familială Paliștan I. Mihai, județul Bacău şi pentru o rețetă consacrată, mușchi file afumat, jambon afumat fără os, fabricate SC RAITAR SRL, județul Suceava.
Ministrul Achim Irimescu a înmânat atestate de produs tradițional
Este în interesul nostru să protejam produsele naţionale, fiecare stat membru al Uniunii Europene îşi protejează produsele. Consumatorul român trebuie să fie informat corespunzător. Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele româneşti, pe de o parte şi pe de altă parte să asigur o protecţie corespunzătoare producătorului şi consumatorului român, a declarat Achim Irimescu.
Bucatele noastre de poveste sunt cârnații, brânza de burduf, telemea, caş dulce sau afumat, pastramă de oaie, urdă, păstrăv afumat în coaja de brad "Doftana", salată de icre de crap și de știucă, zacuscă de pește, scrumbie marinată, pâine cu cartofi, cozonacii pufoși, siropuri, gemuri, dulceţuri de fructe.
Târgul a găzduit şi meșteri populari care au expus de la păpuși, linguri din lemn, instrumente populare, iconografie, costume populare.