LOTURI DEMONSTRATIVE. Peste 400 de fermieri au participat la un eveniment organizat de Saaten Union unde au fost prezentați noi hibrizi de floarea soarelui și de proumb. Agricultorii au făcut însă cunoștință și cu Larisa, un soi românesc de soia creat de Institutul de la Turda.
Portofoliul de hibrizi de floarea-soarelui s-a îmbogăţit cu 5 nume noi, în tehnologie Clearfield: Suntoro, Driver, Sundra, Subella şi Surfer. Pentru porumb, noutăţi au fost 6 hibrizi din grupele FAO 300 şi 450: Tomasov, Kulak, Suentra, Suardino, Surround şi Surriento. Compania Saaten Union a prezentat şi cultura de soia. Noul soi de soia a atras atenția fermierilor români. Larisa este un soi românesc produs de Institutul de la Turda.
Este a doua oară în acest an când echipa Saaten Union România invită fermierii la loturile demonstative de la Drajna. Au venit peste 400 de fermieri din aproape toate zonele ţării. Nu au lipsit nici agricultorii din Ucraina, Rusia sau Republica Moldova, zone unde Saaten Union România doreşte să-şi extindă afacerile. Ei au fost impresionaţi de câmpurile pe care le-au văzut aici pentru că în Ucraina, de exemplu, nu suntem atât de dezvoltaţi şi cunoscuţi, a declarat Viorel Dincă, director de produs pentru floarea-soarelui şi porumb la Saaten Union România.
Tehnologia folosită a fost una medie, potrivită pentru orice tip de fermă, cea care este folosită de peste 70% dintre fermieri. Scopul evenimentului a fost de a demonstra că există hibrizi care aduc producţii acceptabile chiar şi în anii dificili cum este acesta. Locaţia de la Drajna se întinde pe 7 ha şi este împărţită în 3 zone: una pentru prezentarea păioaselor din portofoliul Saaten Union România, cea de-a doua pentru prezentarea culturilor de floarea-soarelui şi porumb, iar ultima pentru realizarea testărilor cu materialul folosit de amelioratori, a explicat George Aldescu, directorul general al Saaten Union România.
Despre calităţile noilor hibrizi de porumb, floarea-soarelui sau soia, precum şi despre perspectivele pieţei de seminţe din România vom scrie în ediţiile viitoare ale Revistei Ferma.