Adama
Vinasa Rompak

Forăm puțuri de apă la mare adâncime pentru alimentarea fermelor, pășunilor sau irigații în câmp

Publicat: 12 martie 2020 - 18:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În România, majoritatea fermierilor se confruntă cu problema apei atât în fermă, cât și în culturiile din câmp sau spații protejate. Soluția potirivită pentru rezolvarea acestei probleme sunt puțuri de apă forate la mare adâncime. 

Țară noastră, datorită formelor de relief, dispune de resurse mari de apă în adâncimea pământului, cantonată în strate acvifere la mare adâncime. Exploatarea lor se poate face doar prin foraje puțuri.

 tipuri-de-fante-la-foraje-p_b

În funcție de debitul de apă dorit se pot realiza puțuri la diferite adâncimi, tubate cu o tubulatură care să permită expolatarea debitului de apă dorit. 
Compania Tipfor.Srl realizează foraje puturi pentru apă în toată România dar mai ales în centrul, sudul și vestul țării. Avem mai multe utilaje de foraj răspândite în întreagă țară și echipe de muncitori bine instruiți cu ajutorul cărora realizăm cele mai bune lucrări de foraje puturi pentru apă. De când am început activitatea din 2007 și până în prezent avem realizate peste 2.000 de foraje cu rezultate bune. Venim în ajutorul fermierilor cu toată gama de foraje, începând cu alimentarea fermelor cu apă curentă, foraje pe pășune pentru animale, puțuri pentru irigarea suprafețelor mari din câmp, dar și foraje cu apă de calitate pentru cultivarea legumelor în spații protejate.

 foraje-puturi-apa-Tipfor_b

Pentu irigarea în câmp calitatea apei nu este chiar așa de importantă și se recomandă foraje la adâncimi relativ mici, până în 60 metri, dar cu diametre mari 200 până la 315 mm PVC pentru a asigura debite foarte mari( de la 10 până la 200 mc/h)
Pentru fermele agricole sau zootehnice ce produc lapte, carne, ouă și alte produse se recomandă foraje puțuri la adâncimi mai mari care să aibă o apă de calitate, potabilă. Este foarte important că animalele să consume apă potabilă fără nitriţi, nitrați sau alte elemente care pot dăuna animalelor sau omului. În acest sens recomandăm foraje la adâncimi de peste 60 metri până la maxim 250 metri.

 foraje-puturi-apa-Targovist_b

Pentru fermierii care dețin animale în zonele de deal și munte am realizat și realizăm în continuare foraje pentru adăparea animalelor, avem o bază de date mare a zonelor unde în urma realizării unui foraj apa poate să curgă singură (foraj artesian). În zonele unde nu există curent vă putem ajuta și cu montarea de panouri fotovoltanice pentru asigurarea apei în pășune.

 foraje-puturi_b

Alte două aspecte de care trebuie să țineți cont când ați decis să realizaţi o lucrare de foraj sunt: calitatea materialelor folosite, dar mai ales la realizarea corectă a manoperei. În nici un caz nu vă ajută o ţeavă de calitate montată necorespunzător în foraj. 
Va recomandăm să apelați cu încredere la serviicile comaniei Tipfor. Srl, dispunem de personal calificat prin intermediul căreia primiți cele mai bune recomandări pentru alegrea optimă a adâncimii de foraj, dar și a tubulaturii. Consultanța în vederea execuției unui foraj este gratuită
Contact 
Ing. Basulescu Daniel
Tel: 0729104692
office@tipfor.ro

Vizualizat: 3884 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii