Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FISCUL: SCUTIREA de la PLATA IMPOZITULUI PE SUBVENȚIILE APIA NU ESTE FAVORABILĂ FERMIERULUI ROMÂN!

Publicat: 12 iunie 2018 - 10:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NU DISPARE IMPOZITAREA SUBVENȚIILOR APIA! După întâlnirea din 7 iunie 2018 pe care conducerea Ministerului Finanțelor Publice a avut-o cu liderii fermierilor din Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), primii finanțiști ai țării au ajuns la concluzia că scutirea de la plata impozitului pe subvențiile europene a fermierilor români nu le este favorabilă acestora.

Una dintre problemele fermierilor români, ridicată la dezbaterea din 7 iunie 2018, la care a participat președintele LAPAR, fermierul Laurențiu Baciu, a fost impozitarea subvențiilor pe care fermierii români le încasează de la Uniunea Europeană, impozitare care este la limita legii. Ministerul Finanțelor a răspuns la această problemă spinoasă și-n răspunsul dat le explică agricultorilor că neimpozitarea subvențiilor le este nefavorabilă. Cu alte cuvinte, ar fi în dezavantajul lor.

Din discutiile cu conducerea Ministerului Finanțelor Publice a reieșit că scutirea de impozit (a subvențiilor europene n.r.) nu este favorabilă fermierilor. Conform principiilor de bază ale  contabilității, scutirea de la plata impozitului aplicat subvenției este însoțită de nedeductibilitatea cheltuielilor aferente veniturilor obținute din subvenții, se arată în comunicatul LAPAR, transmis pentru AGROINFO.

Cum a răspuns Ministerul Finanțelor Publice la celelalte probleme ridicate de conducerea LAPAR:

Deductibilitatea integrală a chetuielilor cu motorina fără limitarea cheltuielilor deductibile la valoarea a 78 l/ha.

RĂSPUNS MFP: Ministerul a emis o circulară către toate unitatile ANAF din țară prin care: “ Dispozitiile Guvernului nr.763/2013, respectiv ale Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014, au avut ca scop acordarea unui ajutor de stat în agricultură, sub forma unei rate reduse de impozitare a motorinei”.  Norma de consum stabilită de cele două acte normative, nu afectează deductibilitatea integrală a  cheltuielilor  efectuate pentru achiziționarea motorinei, daca acestea au fost realizate  în scopul  desfășurării activității și obținerii  veniturilor de către fermieri.

raspuns-motorina-mfp_b

Pasaj din răspunsul MFP dat liderilor fermierilor

Impozitarea arendei în natură.

RĂSPUNS MFP: Arenda în natură  trebuie înregistrată astfel: de două ori, o dată, cheltuială și a doua oară, venit.

Conform Ghidului MFP (asupra căruia o să revenim n.r.), contravaloarea arendei în natură reprezintă cheltuiala deductibilă, compensarea dintre contravaloarea în natură a arendei, înregistrată ca venit și cea înregistrată drept cheltuială, este urmată de o a III-a operațiune: înregistrarea contravalorii arendei în natură drept cheltuială deductibilă  în integralitate.

Adaosul comercial, De ce nu ne raportăm la prețurile de cost?

RASPUNS MFP: De acord cu propunerea LAPAR, promițând găsirea unei soluții.

Necesitatea unei amnistii fiscale pentru datoriile OUAI-urilor către ANIF.

RĂSPUNS MFP:  Având în vedere suma datorată, maxim 500.000 euro- incluzând debit principal și accesorii și rolul OUAI-urilor în activitatea agricolă, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a promis că, în temeiul unei colaborări cu MADR, va găsi solutța pentru adoptarea unui act normativ în sensul acordării unei amnistii fiscale.

Sursa: Comunicat LAPAR

 

Vizualizat: 6929 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii