Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: HAIDUCII LUAU DE LA BOGAȚI ȘI DĂDEAU LA SĂRACI!

Publicat: 06 februarie 2020 - 19:18
6 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. Asta e haiducie! Să ia subvenția de la mine și să dea la altul. Numai haiducii luau de la bogați și dădeau la săraci. Dacă se plafonează subvențiile, eu pierd anual 1,5 milioane de euro. Sper să nu se întâmple așa ceva pentru că ne adunăm și ieșim în stradă. Și noi știm unde e Bruxelles, amenință fermierul Dimitrie Muscă, unul dintre agricultorii vocali și cunoscuți ai României. Fermierul deține Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, exploatează 7.600 ha, are ferme de vaci și porci.

Propunerea pentru plafonarea subvențiilor agricole în noul exercițiu financiar 2021-2027 stârnește revolta marilor fermieri români care vor fi direct afectați de această decizie a Bruxelles-ului.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA INTEGRALĂ A FERMIERULUI DIMITRIE MUSCĂ, DATĂ PENTRU AGROINFO!

Nu cred că le dă cineva dreptul să facă acest lucru. Ia de la mine subvenția și dă la altul. musca-pesta-porc_bPentru că această subvenție este acordată pe unitatea de suprafață, pe hectar. Asta se cheamă piraterie, asta se cheamă haiducie. Nimic altceva! Nu-ți poți permite! Este vorba de subvenția pe hectar. Unul cu 50 de hectare de pământ. Astăzi, produce atât și are un venit de atât, când credeți că ajunge să-și cumpere în fiecare an 5 hectare de pământ să ajungă și el mare, în condițiile în care hectarele de pământ, la ora actuală, sunt în jur de 10.000 de euro și peste 10.000 de euro. Ceea ce este sub 10.000 de euro (prețul pe hectar n.r.) sunt pământuri proaste sau în zone rău famate. Sigur, minciunile lui Daea nu trebuie să le luăm în calcul, dar dacă spunem că a crescut producția românească, importam grâu și porumb și acum ducem 5 milioane de tone de grâu (la export n.r.), da, este adevărat. Pământurile s-au comasat, pământurile au ajuns în mâna celor care știu ce să facă cu pământurile, au investit, au avut bani și au investit fiecare leu.

Una este să fac eu investiții și alta să facă cel cu 50 de hectare. Eu, pentru că nu am credite la Curtici, nici la bancă, niciun leu, îmi pot permite și anul acesta să-mi cumpăr o combină care va fi 500.000 de euro, să-mi cumpăr un tractor care va fi 300.000 de euro. Când poate acel fermier cu 50 de hectare?! Nu mai poate. Dar nimeni nu le spune: uniți-vă. Că dacă vă uniți, creați o forță și voi. Dar știți cum e? Că așa e la români, unde sunt doi, unul trebuie să fie șef, a declarat fermierul Dimitrie Muscă (în foto), pentru AGROINFO.

Dimitrie Muscă susține că fermierii din România nu sunt bine reprezentați la Bruxelles, europarlamentarii români nu apără și interesele marilor fermieri, iar actuala conducere a Ministerului Agriculturii "a pus botul la plafonare".

Văd că conducerea ministerului nostru, actuală, a pus botul la așa ceva. Cei dinainte au spus că se opun categoric. Ăștia au pus botul și au spus: da, suntem de acord cu plafonarea. Iar europarlamentarii, ce să mai spun?! L-am văzut pe europarlamentarul Buda (Daniel Buda n.r.) și i-am spus: dacă-mi luați mie un milion și jumătate de euro, pe cele 7600 de hectare, dacă-mi luați banii aceștia, asta nu înseamnă decât că am să cresc prețul foarte mult. El îmi spune că o să aducem marfă din Franța. Păi, uite cine ne reprezintă! Nu am nimic cu omul, ferească Dumnezeu să am ceva cu el.  Nu suntem reprezentați de forța care trebuie să se bată pentru noi, a spus Muscă.

Fermierul din Arad mai spune că agricultorii români sunt dezbinați. Muscă a dat exemplul ciobanilor români care au protestat cu miile în decembrie 2015 în fața Parlamentului și așa, uniți, au reușit să modifice Legea vânătorii care le restricționa numărul de câini la stână.  

Ia uitați-vă ce frumos ies în stradă francezii și-și rezolvă problemele. Asta vreau să subliniez, că în această masă mare de oameni suntem o masă amorfă, care nu a făcut nimic, care nu știm să ne unim. Dacă nu ne unim și apare câte o voce dintr-o parte sau alta de țară, asta pățim. Fermierii români nu sunt uniți deloc. Am tot spus exemplul ciobanilor care s-au dus și au obținut mai mulți câini.  Suntem dezbinați, o să găsim o formă de a ne uni și o să reacționăm pe măsură.

Deși este unul dintre marii fermieri ai României, Dimitrie Muscă spune că nu a fost chemat la consultările care se fac la Ministerul Agriculturii cu fermierii pentru elaborarea Planului Național Strategic, documentul care va sta la baza acordării tuturor ajutoarelor din agricultură în perioada 2021-2027, noua Politică Agricolă Comună. Dimitrie Muscă transmite un mesaj conducerii MADR. El amenință cu proteste care nu se vor opri până la Bruxelles.

Domnilor, dacă ne plafonați subvențiile, ne distrugeți. Distrugeți țara! Eu pierd anual 1,5 milioane de euro. Eu sper să nu se întâmplă așa ceva pentru că ne adunăm și ieșim în stradă. Și noi știm unde e Bruxelles-ul. (...) Asta-i haiducie, să iei de la mine și să-i dai celui sărac. Păi, numai pirații făceau așa ceva. Luau de la bogați și dădeau la săraci. Păi, domle, eu nu reprezint pământul Muscă, eu reprezint 5.000 de hectare a oamenilor din zonele alea, din 3-4 comune, avertizează Muscă.

Fermierul Dimitrie Muscă a participat astăzi, 6 februarie 2020, la Congresul Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), De la fermieri pentru fermieri. Evenimentul s-a desfășurat în București, iar printre speakeri au fost Mihail Dumitru, director adjunct DG Agri, Comisia Europeană, europarlamentarii Dacian Cioloș (Renew) și Daniel Buda (PPE).

 

Vizualizat: 5541 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

20 octombrie 2020 - 20:25

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Eco-schemele sunt noile subvenții care-i dau mari emoții ministrului agriculturii, Adrian Oros. Dealtfel, a și declarat că România este în pericol să piardă acești bani în exercițiul 2021-2027. Astăzi, în Parlamentul European, s-a vehiculat un procent de 30% din bugetul plăților directe pentru aceste subvenții. Ministrul Oros a declarat luni la Consiliul Agrifish că se opune stabilirii unui procent obligatoriu pentru eco-scheme.

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

20 octombrie 2020 - 15:15

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, NEGOCIERI CRUCIALE. La Luxembourg a avut loc luni, 19 octombrie 2020, Consiliul AgriFish(Consiliul Agricultură și Pescuit), la care s-au întâlnit miniștrii agriculturii din țările membre UE. Prin vocea ministrului agriculturii Adrian Oros, România s-a opus cu vehemență plafonării subvențiilor pentru fermele mari.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

20 octombrie 2020 - 14:26

DIRECT BRUXELLES! Țările care nu au agricultură nu au viitor, iar inima agriculturii sunt fermele mici, a spus astăzi comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare în cadrul dezbaterilor desfășurate în Parlamentul European, Bruxelles, pentru votarea reformei Politicii Agricole Comune 2021-2027.

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

20 octombrie 2020 - 13:11

MESAJ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reamintește fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din PNDR 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv.

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

20 octombrie 2020 - 12:29

ZI MARE PENTRU SOARTA FERMIERILOR ROMÂNI! În acest moment, la Bruxelles, în Parlamentul European, este în plină desfășurare ședința plenară în cadrul căreia este dezbătută și supusă votării reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvenție de 2.000 de euro pentru fermele mici, subvenții mai mari pentru tinerii fermieri, banii PAC să fie direcționați spre fermierii autentici, reducerea pesticidelor, plafonare subvenții, sunt câteva dintre subiectele dezbătute până la ora publicării acestui articol.

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

20 octombrie 2020 - 10:18

PĂȘUNEA, NECAZUL CEL MARE AL CRESCĂTORULUI. Cele mai multe mesaje pe care le primește AGROINFO vin de la crescătorii de animale care se plâng de modul de atribuire al pășunilor. Mulți crescători nu au pășune, iar cei care au reușit să încheie un contract de închiriere cu primăriile pentru un petec de pășune sunt nemulțumiți de valoarea chiriei, a redevenței stabilită pe hectarul de pășune de către consiliile locale. Sunt și localități unde consiliile locale au decis o taxă de pășunat pe cap de animal, nu pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

20 octombrie 2020 - 08:01

Caracteristici meteorologice. Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2...14°C în prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile climatologice şi 5...19°C în restul zilelor, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...24°C, în aproape toate regiunile agricole.

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

20 octombrie 2020 - 06:43

SPRIJIN FERMIERI. Crescătorii de bovine, ovine și caprine din județul Harghita pot să acceseze ajutorul financiar acordat în cadrul ”Programului anual de sprijinire a asociaţiilor din judeţul Harghita”. Programul este derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, iar bugetul total al programului pentru anul 2020 este de 150.000 de lei.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
6.
aburel
|
02. 10, 2020. Monday 14:58
La noi marii fermieri fac performanta , platesc impozite , au angajati cu caracter permanent, in tim cei mici rozatorii de subventii fac lucrari dupa ureche la misto vaneaza doar subventia nu produc nimic valoare adaugata. Acordata subventia doar celor cu studii superioare si acelor ce produc proceseaza si valorifica , nu ca cei mici vand tot de pe camp cu tirul fac evaziune fiscala si se plang ca agricultura nu este rentabila.
5.
Brato
|
02. 09, 2020. Sunday 17:14
Domnu boier musca, nu vreți sa acaparati dumneavoastra tot terenul arabil.? Sa reprezentați România ca marele fiermier..... Dumnu mare fermier, mare producător, mare atotștiutor, mare boier ați ajutat vreodată p cineva mai mic ca tne în evolueze în domeniul agriculturii? Nu cred pt ca genul asta ca și tine sunt fermieri lacomi și vor sa distrugă fermieri mici care logic, normal și e și demonstrat ca în orice domeniu mai ales in agricultura pământurile sa fie deținute de un număr cât mai mare d fermieri pt ca este foarte echilibrat într-o tara și pt economia ei.... Ex.daca tu ai fi avut în ferma ta singuri porci din România fără sa mai fie alt fermier România nu ar fi contat la capitolul porc... Dar fermieri crescători d porci sunt mai mulți și pesta nu a ajuns la toți deci..... Sunteți un boier lacom d vita proasta fără sa va pese d cineva va urmăriți doar interesele si nu mai aveți respect
4.
GIGI-MIT
|
02. 09, 2020. Sunday 16:23
Domnule Musca. Haiducii de la Uniunea Europeana "trebuie" sa dea la sarci ca dumeavoastra 1.5 mil Euro, ceea ce mi se pare corect. Sunte-ti sarac de aceea in primele 5 fraze va vaitati ca pierdeti bani. Saracilor care sunteti, o sa fim pe baricade ca la 10 August "Sa va fie rusine".
3.
Romy
|
02. 08, 2020. Saturday 18:31
Plafonarea subvențiilor este benefică si obligatorie pentru a salva micii si mijlocii producători. Dacă era după ai noștri făceau câte 10 ferme pe județ sub pretextul comasarii si lucram toți acolo pe salariu minim si o primă ptr porc de crăciun si miel de paste .
2.
Mih dan
|
02. 06, 2020. Thursday 21:10
1.D-l Musca nu este printre cei mai mari fermieri ai tarii, este doar un fermier mare, sunt alții (destui) mult mai mari. Tabloidele întotdeauna exagerează.
2. Contrar spuselor acestui fermier, fermierii mici ar trebui susținuti mult mai puternic, bineînțeles cei care arata ca vor sa se dezvolte, nu cei care vor sa ia un ban de la stat/UE și sa nu facă nimic (valabil pentru orice tip de fermier, fie mic sau mare)
3. Este cel mai corect ca subvențiile sa fie acordate conform unor calcule pe producții/ha pentru ca sunt extraordinar de multi fermieri (mici și mari), care scot 3-6 to/ha grau, 3-6to/ha porumb etc. (sau producții chiar mai slabe).
Nu este corect ca un fermier de 2500 ha sa facă 1 to/ha rapita, 200 kg/ha mazăre și multe alte exemple, și sa ia aceeași subvenție cu unul care investește mult mai mult și are o producție de 3.5 to/ha rapita, 10 to/ha grau etc.
Sau fermieri mici de 5 ha care seamana porumb din porumbar, au o producție de 2 to/ha pentru ca nu ii aplica absolut niciun tratament, și sa ia aceeași subvenție cu alți fermieri.
Trebuie sa ne reorganizam, disciplinam și sa combatem trântorii care vor bani pe degeaba. La munca va rog, nu la întins mâna !
1.
Silviu Ganea
|
02. 06, 2020. Thursday 19:51
Ce-i mai trebuie bani europeni dacă face producție de 9000kg/ha. Lăudărosul asta nu se mai satura ,ca toti cei care au ferme de peste 500ha.Incercati sa intrați in dialog și cu cei mai mici.
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii