KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: HAIDUCII LUAU DE LA BOGAȚI ȘI DĂDEAU LA SĂRACI!

Publicat: 06 februarie 2020 - 19:18
6 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. Asta e haiducie! Să ia subvenția de la mine și să dea la altul. Numai haiducii luau de la bogați și dădeau la săraci. Dacă se plafonează subvențiile, eu pierd anual 1,5 milioane de euro. Sper să nu se întâmple așa ceva pentru că ne adunăm și ieșim în stradă. Și noi știm unde e Bruxelles, amenință fermierul Dimitrie Muscă, unul dintre agricultorii vocali și cunoscuți ai României. Fermierul deține Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, exploatează 7.600 ha, are ferme de vaci și porci.

Propunerea pentru plafonarea subvențiilor agricole în noul exercițiu financiar 2021-2027 stârnește revolta marilor fermieri români care vor fi direct afectați de această decizie a Bruxelles-ului.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA INTEGRALĂ A FERMIERULUI DIMITRIE MUSCĂ, DATĂ PENTRU AGROINFO!

Nu cred că le dă cineva dreptul să facă acest lucru. Ia de la mine subvenția și dă la altul. musca-pesta-porc_bPentru că această subvenție este acordată pe unitatea de suprafață, pe hectar. Asta se cheamă piraterie, asta se cheamă haiducie. Nimic altceva! Nu-ți poți permite! Este vorba de subvenția pe hectar. Unul cu 50 de hectare de pământ. Astăzi, produce atât și are un venit de atât, când credeți că ajunge să-și cumpere în fiecare an 5 hectare de pământ să ajungă și el mare, în condițiile în care hectarele de pământ, la ora actuală, sunt în jur de 10.000 de euro și peste 10.000 de euro. Ceea ce este sub 10.000 de euro (prețul pe hectar n.r.) sunt pământuri proaste sau în zone rău famate. Sigur, minciunile lui Daea nu trebuie să le luăm în calcul, dar dacă spunem că a crescut producția românească, importam grâu și porumb și acum ducem 5 milioane de tone de grâu (la export n.r.), da, este adevărat. Pământurile s-au comasat, pământurile au ajuns în mâna celor care știu ce să facă cu pământurile, au investit, au avut bani și au investit fiecare leu.

Una este să fac eu investiții și alta să facă cel cu 50 de hectare. Eu, pentru că nu am credite la Curtici, nici la bancă, niciun leu, îmi pot permite și anul acesta să-mi cumpăr o combină care va fi 500.000 de euro, să-mi cumpăr un tractor care va fi 300.000 de euro. Când poate acel fermier cu 50 de hectare?! Nu mai poate. Dar nimeni nu le spune: uniți-vă. Că dacă vă uniți, creați o forță și voi. Dar știți cum e? Că așa e la români, unde sunt doi, unul trebuie să fie șef, a declarat fermierul Dimitrie Muscă (în foto), pentru AGROINFO.

Dimitrie Muscă susține că fermierii din România nu sunt bine reprezentați la Bruxelles, europarlamentarii români nu apără și interesele marilor fermieri, iar actuala conducere a Ministerului Agriculturii "a pus botul la plafonare".

Văd că conducerea ministerului nostru, actuală, a pus botul la așa ceva. Cei dinainte au spus că se opun categoric. Ăștia au pus botul și au spus: da, suntem de acord cu plafonarea. Iar europarlamentarii, ce să mai spun?! L-am văzut pe europarlamentarul Buda (Daniel Buda n.r.) și i-am spus: dacă-mi luați mie un milion și jumătate de euro, pe cele 7600 de hectare, dacă-mi luați banii aceștia, asta nu înseamnă decât că am să cresc prețul foarte mult. El îmi spune că o să aducem marfă din Franța. Păi, uite cine ne reprezintă! Nu am nimic cu omul, ferească Dumnezeu să am ceva cu el.  Nu suntem reprezentați de forța care trebuie să se bată pentru noi, a spus Muscă.

Fermierul din Arad mai spune că agricultorii români sunt dezbinați. Muscă a dat exemplul ciobanilor români care au protestat cu miile în decembrie 2015 în fața Parlamentului și așa, uniți, au reușit să modifice Legea vânătorii care le restricționa numărul de câini la stână.  

Ia uitați-vă ce frumos ies în stradă francezii și-și rezolvă problemele. Asta vreau să subliniez, că în această masă mare de oameni suntem o masă amorfă, care nu a făcut nimic, care nu știm să ne unim. Dacă nu ne unim și apare câte o voce dintr-o parte sau alta de țară, asta pățim. Fermierii români nu sunt uniți deloc. Am tot spus exemplul ciobanilor care s-au dus și au obținut mai mulți câini.  Suntem dezbinați, o să găsim o formă de a ne uni și o să reacționăm pe măsură.

Deși este unul dintre marii fermieri ai României, Dimitrie Muscă spune că nu a fost chemat la consultările care se fac la Ministerul Agriculturii cu fermierii pentru elaborarea Planului Național Strategic, documentul care va sta la baza acordării tuturor ajutoarelor din agricultură în perioada 2021-2027, noua Politică Agricolă Comună. Dimitrie Muscă transmite un mesaj conducerii MADR. El amenință cu proteste care nu se vor opri până la Bruxelles.

Domnilor, dacă ne plafonați subvențiile, ne distrugeți. Distrugeți țara! Eu pierd anual 1,5 milioane de euro. Eu sper să nu se întâmplă așa ceva pentru că ne adunăm și ieșim în stradă. Și noi știm unde e Bruxelles-ul. (...) Asta-i haiducie, să iei de la mine și să-i dai celui sărac. Păi, numai pirații făceau așa ceva. Luau de la bogați și dădeau la săraci. Păi, domle, eu nu reprezint pământul Muscă, eu reprezint 5.000 de hectare a oamenilor din zonele alea, din 3-4 comune, avertizează Muscă.

Fermierul Dimitrie Muscă a participat astăzi, 6 februarie 2020, la Congresul Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), De la fermieri pentru fermieri. Evenimentul s-a desfășurat în București, iar printre speakeri au fost Mihail Dumitru, director adjunct DG Agri, Comisia Europeană, europarlamentarii Dacian Cioloș (Renew) și Daniel Buda (PPE).

 

Vizualizat: 5755 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

18 ianuarie 2021 - 12:34

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani.

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

18 ianuarie 2021 - 10:02

SCRISOARE DESCHISĂ. Apicultorii români îi transmit ministrului agriculturii, Adrian Oros, o scrisoare deschisă prin care-i cer să anuleze autorizațiile eliberate pentru acest an pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea semințelor de sfeclă de zahăr și floarea soarelui. Apicultorii au transmis astăzi scrisoarea către AGROINFO.

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

17 ianuarie 2021 - 19:35

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece, în aproape toată țara.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
6.
aburel
|
02. 10, 2020. Monday 14:58
La noi marii fermieri fac performanta , platesc impozite , au angajati cu caracter permanent, in tim cei mici rozatorii de subventii fac lucrari dupa ureche la misto vaneaza doar subventia nu produc nimic valoare adaugata. Acordata subventia doar celor cu studii superioare si acelor ce produc proceseaza si valorifica , nu ca cei mici vand tot de pe camp cu tirul fac evaziune fiscala si se plang ca agricultura nu este rentabila.
5.
Brato
|
02. 09, 2020. Sunday 17:14
Domnu boier musca, nu vreți sa acaparati dumneavoastra tot terenul arabil.? Sa reprezentați România ca marele fiermier..... Dumnu mare fermier, mare producător, mare atotștiutor, mare boier ați ajutat vreodată p cineva mai mic ca tne în evolueze în domeniul agriculturii? Nu cred pt ca genul asta ca și tine sunt fermieri lacomi și vor sa distrugă fermieri mici care logic, normal și e și demonstrat ca în orice domeniu mai ales in agricultura pământurile sa fie deținute de un număr cât mai mare d fermieri pt ca este foarte echilibrat într-o tara și pt economia ei.... Ex.daca tu ai fi avut în ferma ta singuri porci din România fără sa mai fie alt fermier România nu ar fi contat la capitolul porc... Dar fermieri crescători d porci sunt mai mulți și pesta nu a ajuns la toți deci..... Sunteți un boier lacom d vita proasta fără sa va pese d cineva va urmăriți doar interesele si nu mai aveți respect
4.
GIGI-MIT
|
02. 09, 2020. Sunday 16:23
Domnule Musca. Haiducii de la Uniunea Europeana "trebuie" sa dea la sarci ca dumeavoastra 1.5 mil Euro, ceea ce mi se pare corect. Sunte-ti sarac de aceea in primele 5 fraze va vaitati ca pierdeti bani. Saracilor care sunteti, o sa fim pe baricade ca la 10 August "Sa va fie rusine".
3.
Romy
|
02. 08, 2020. Saturday 18:31
Plafonarea subvențiilor este benefică si obligatorie pentru a salva micii si mijlocii producători. Dacă era după ai noștri făceau câte 10 ferme pe județ sub pretextul comasarii si lucram toți acolo pe salariu minim si o primă ptr porc de crăciun si miel de paste .
2.
Mih dan
|
02. 06, 2020. Thursday 21:10
1.D-l Musca nu este printre cei mai mari fermieri ai tarii, este doar un fermier mare, sunt alții (destui) mult mai mari. Tabloidele întotdeauna exagerează.
2. Contrar spuselor acestui fermier, fermierii mici ar trebui susținuti mult mai puternic, bineînțeles cei care arata ca vor sa se dezvolte, nu cei care vor sa ia un ban de la stat/UE și sa nu facă nimic (valabil pentru orice tip de fermier, fie mic sau mare)
3. Este cel mai corect ca subvențiile sa fie acordate conform unor calcule pe producții/ha pentru ca sunt extraordinar de multi fermieri (mici și mari), care scot 3-6 to/ha grau, 3-6to/ha porumb etc. (sau producții chiar mai slabe).
Nu este corect ca un fermier de 2500 ha sa facă 1 to/ha rapita, 200 kg/ha mazăre și multe alte exemple, și sa ia aceeași subvenție cu unul care investește mult mai mult și are o producție de 3.5 to/ha rapita, 10 to/ha grau etc.
Sau fermieri mici de 5 ha care seamana porumb din porumbar, au o producție de 2 to/ha pentru ca nu ii aplica absolut niciun tratament, și sa ia aceeași subvenție cu alți fermieri.
Trebuie sa ne reorganizam, disciplinam și sa combatem trântorii care vor bani pe degeaba. La munca va rog, nu la întins mâna !
1.
Silviu Ganea
|
02. 06, 2020. Thursday 19:51
Ce-i mai trebuie bani europeni dacă face producție de 9000kg/ha. Lăudărosul asta nu se mai satura ,ca toti cei care au ferme de peste 500ha.Incercati sa intrați in dialog și cu cei mai mici.
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Fidelitate

Fidelitate
Există unele femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Detalii