Adama
Agreena
AGRICOVER

FERMIERII ROMÂNI care IAU O SUBVENȚIE APIA de 6.000 EURO/HA pentru UN AN!

Publicat: 09 martie 2017 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE APIA URIAȘĂ! 6.000 de euro/ha vor încasa anumiți fermieri români. Subvenția este plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) timp de un an. Pentru următorii 11 ani, suma achitată acestor fermieri pe hectar va scădea, dar nu foarte mult.

Fermierii români din zona de sud a țării care au depus la Agenția de Plăți proiecte pentru programul Prima Împădurire vor încasa în primul an de înființare a plantației forestiere pe terenuri agricole  6.000 de euro/ha, spune Ionel Măgeruș, consilier superior APIA Bistrița Năsăud.

Pe lângă această sumă, fermierii mai încasează, în primul an, bani pentru îngrijirea plantației, aproximativ 500 de euro/ha și bani pentru elaboararea proiectului, 700 de euro/an. Astfel, cei din zona de sud, unde punctajul acordat proiectelor este mai mare, au toate șansele să încaseze, în primul an, o sumă de peste 7.000 de euro/ha. 

În alte zone ale țării, sprijinul pe hectar pentru împădurire este ceva mai mic, dar valoarea rămâne substanțială.

De exemplu, fermierii din Bistrița Năsăud care au depus proiecte pentru SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul PNDR 2020, gestionată de APIA, vor primi, în primul an, 2.600 de euro/ha pentru înfiinţarea plantaţiei, plus 487 de euro pentru îngrijire și suma de 700 de euro/ha pentru elaborarea proiectului.

Sprijinul se primeşte timp de 12 ani. În zona noastră, în al doilea an se dă o sumă de 1295 de euro/ha pentru întreţinere, în al treilea an câte 1100 de euro/ha, în anii 4 şi 5 câte 109 euro/ ha şi în anul şase 55 de euro/ha, a declarat Ionel Măgeruşan, consilier superior la APIA Bistriţa-Năsăud, pentru Timp Online.

În Bistrița Năsăud sunt 7 persoane care au accesat la APIA acest program. Cea mai mare suprafață pentru care se cer banii este deținută în satul Jelna de Daniel Moldovan, fost primar al comunei Cetate.

Terenul acesta fiind unul foarte degradat, care necesita investiţie mare, am decis să accesez aceşti bani fiindcă e o afacere de viitor. Peste 20 de ani voi putea recolta lemnul pe care îl vom planta acum, salcâm şi frasin. Se ştie că România are deja probleme cu lemnul. Din câte proiecte am făcut eu şi am implementat, acesta mi s-a părut cel mai uşor pentru că mi-a trebuit un aviz de la Consiliul Județean, l-am obţinut într-o zi, unul de la Garda Forestieră şi l-am obţinut în două zile, mi-am făcut proiectul într-o săptămână, a fost vizita în teren, printre cele mai uşoare. După ce îmi aprobă proiectul, voi face lucrările din fonduri proprii şi mi le vor deconta, a declarat fostul primar, pentru aceeași sursă.

ATENȚIE! Arborii plantați nu pot fi tăiați până nu ajung la maturitate. Plantația forestieră trebuie întreținută și îngrijită. Nerespectarea acestor condiții înseamnă sistarea subvenției și obligarea fermierilor de a returna banii încasați până la acel moment.

IMPORTANT! Termenul limită de depunere a proiectelor de împădurire la APIA este 31 martie 2017.

CITEȘTE TOTUL DESPRE ACEST PROGRAM AICI!

Vizualizat: 39550 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

16 aprilie 2024 - 07:03

Fermierii care beneficiază de o plată în plus pe hectar anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt tinerii fermieri cu vârsta de până-n 40 de ani. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

15 aprilie 2024 - 20:21

Proprietarii de terenuri din țara noastră au parte de vești bune din partea Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de modernizare a sistemului de irigații din Lunca Dunării.

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

15 aprilie 2024 - 17:16

Nu doar că-și pierd subvențiile APIA fermierii care dau foc vegetației uscate de pe terenuri, dar riscă acum și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii