FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

FERMIERII ROMÂNI care IAU O SUBVENȚIE APIA de 6.000 EURO/HA pentru UN AN!

Publicat: 09 martie 2017 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE APIA URIAȘĂ! 6.000 de euro/ha vor încasa anumiți fermieri români. Subvenția este plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) timp de un an. Pentru următorii 11 ani, suma achitată acestor fermieri pe hectar va scădea, dar nu foarte mult.

Fermierii români din zona de sud a țării care au depus la Agenția de Plăți proiecte pentru programul Prima Împădurire vor încasa în primul an de înființare a plantației forestiere pe terenuri agricole  6.000 de euro/ha, spune Ionel Măgeruș, consilier superior APIA Bistrița Năsăud.

Pe lângă această sumă, fermierii mai încasează, în primul an, bani pentru îngrijirea plantației, aproximativ 500 de euro/ha și bani pentru elaboararea proiectului, 700 de euro/an. Astfel, cei din zona de sud, unde punctajul acordat proiectelor este mai mare, au toate șansele să încaseze, în primul an, o sumă de peste 7.000 de euro/ha. 

În alte zone ale țării, sprijinul pe hectar pentru împădurire este ceva mai mic, dar valoarea rămâne substanțială.

De exemplu, fermierii din Bistrița Năsăud care au depus proiecte pentru SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul PNDR 2020, gestionată de APIA, vor primi, în primul an, 2.600 de euro/ha pentru înfiinţarea plantaţiei, plus 487 de euro pentru îngrijire și suma de 700 de euro/ha pentru elaborarea proiectului.

Sprijinul se primeşte timp de 12 ani. În zona noastră, în al doilea an se dă o sumă de 1295 de euro/ha pentru întreţinere, în al treilea an câte 1100 de euro/ha, în anii 4 şi 5 câte 109 euro/ ha şi în anul şase 55 de euro/ha, a declarat Ionel Măgeruşan, consilier superior la APIA Bistriţa-Năsăud, pentru Timp Online.

În Bistrița Năsăud sunt 7 persoane care au accesat la APIA acest program. Cea mai mare suprafață pentru care se cer banii este deținută în satul Jelna de Daniel Moldovan, fost primar al comunei Cetate.

Terenul acesta fiind unul foarte degradat, care necesita investiţie mare, am decis să accesez aceşti bani fiindcă e o afacere de viitor. Peste 20 de ani voi putea recolta lemnul pe care îl vom planta acum, salcâm şi frasin. Se ştie că România are deja probleme cu lemnul. Din câte proiecte am făcut eu şi am implementat, acesta mi s-a părut cel mai uşor pentru că mi-a trebuit un aviz de la Consiliul Județean, l-am obţinut într-o zi, unul de la Garda Forestieră şi l-am obţinut în două zile, mi-am făcut proiectul într-o săptămână, a fost vizita în teren, printre cele mai uşoare. După ce îmi aprobă proiectul, voi face lucrările din fonduri proprii şi mi le vor deconta, a declarat fostul primar, pentru aceeași sursă.

ATENȚIE! Arborii plantați nu pot fi tăiați până nu ajung la maturitate. Plantația forestieră trebuie întreținută și îngrijită. Nerespectarea acestor condiții înseamnă sistarea subvenției și obligarea fermierilor de a returna banii încasați până la acel moment.

IMPORTANT! Termenul limită de depunere a proiectelor de împădurire la APIA este 31 martie 2017.

CITEȘTE TOTUL DESPRE ACEST PROGRAM AICI!

Vizualizat: 33780 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cuantum pe hectar subvenție APIA pe pășune pentru anul 2021!

Cuantum pe hectar subvenție APIA pe pășune pentru anul 2021!

17 septembrie 2021 - 09:34

Valoarea pe hectar a schemelor de plată pe suprafață, pentru acest an, este stabilită printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Care este cuantumul subvenției APIA pentru un hectar de pășune, pentru anul 2021, subvenție de care beneficiază crescătorii de animale?

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

17 septembrie 2021 - 07:55

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, va fi marți, 21 septembrie 2021, în mijlocul fermierilor din județul Tulcea. Miercuri, șeful APIA a fost în județul Cluj, la Feleacu. APIA desfășoară, în această perioadă, o amplă campanie de informare a fermierilor români despre subvențiile agricole de care beneficiază aceștia. În fiecare județ, șeful APIA se întâlnește cu fermierii, crescătorii de animale.

Comuna pregătită de răscoală: Vă vom aştepta cu furcile, coasele şi securile!

Comuna pregătită de răscoală: Vă vom aştepta cu furcile, coasele şi securile!

17 septembrie 2021 - 06:18

Primarul comunei vasluiene Şuletea a postat pe pagina personală Facebook un mesaj pentru Guvern: "La fel o zic, ca şi atunci când a fost cu pesta porcină!! Vă vom aştepta la fel cum îi aştepta Ştefan cel Mare pe turci...cu furcile, coasele şi securile!"

Ministrul Oros: Buget de 13,6 miliarde de euro pentru plata subvențiilor APIA!

Ministrul Oros: Buget de 13,6 miliarde de euro pentru plata subvențiilor APIA!

16 septembrie 2021 - 20:15

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată pentru plata subvențiilor agricole către fermierii, crescătorii de animale din România, în perioada 2021-2027, este 13,6 miliarde de euro.

Fermierii se luptă să ne pună pe masă aceeași hrană ieftină cu costuri mult mai mari!

Fermierii se luptă să ne pună pe masă aceeași hrană ieftină cu costuri mult mai mari!

16 septembrie 2021 - 17:26

Eurodeputata Carmen Avram a atras atenția, în Plenul Parlamentului European, că fermierii și agricultura nu au fost menționați nici măcar o singură dată în discursul asupra Stării Uniunii, rostit de Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Asta deși, pe lângă pandemie, standarde tot mai înalte de calitate și importurile ieftine din țări terțe, pe umerii fermierilor stau acum și costurile mult mai mari la energie, informează un comunicat transmis Agroinfo.

Hotărâre Guvern! Ajutor minimis pentru 2021 pentru fermieri!

Hotărâre Guvern! Ajutor minimis pentru 2021 pentru fermieri!

16 septembrie 2021 - 13:58

Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost postat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 651/ 2021 pentru aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, precum și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2021 privind aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

A crescut anul acesta suma pe hectar pentru plata tineri fermieri!

A crescut anul acesta suma pe hectar pentru plata tineri fermieri!

16 septembrie 2021 - 06:50

Printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, este stabilit cuantumul pe hectar al schemelor de plată pe suprafață, pentru acest an. Subvenția care a crescut cu aproape 4 euro pe hectar este plata pentru tinerii fermieri.

Scrisoarea semnată de ministrul Oros pentru plățile fermierilor!

Scrisoarea semnată de ministrul Oros pentru plățile fermierilor!

16 septembrie 2021 - 06:29

Ministrul Adrian Oros a anunțat că a semnat scrisoarea comună a miniștrilor agriculturii din Grupul de la Visegrad (Cehia, Ungaria, Slovacia și Polonia), alături de Bulgaria și Croația adresată Președintelui Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, Norbert Lins, cu privire la adoptarea cu celeritate a actelor de bază a Politicii Agricole Comune de care depinde acordarea subvențiilor pentru fermieri.

Cunoscut fermier, fost secretar de stat, condamnat pentru o mită de 5 milioane de euro!

Cunoscut fermier, fost secretar de stat, condamnat pentru o mită de 5 milioane de euro!

15 septembrie 2021 - 20:14

Unul dintre cei mai influenți și bogați fermieri români, fost deputat PNL, fost membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare pentru o mită de 5,3 milioane euro.

Subvenții APIA 2021! Cuantum SAPS pe hectar pentru acest an, mai puțin cu 3 euro/ha față de anul trecut!

Subvenții APIA 2021! Cuantum SAPS pe hectar pentru acest an, mai puțin cu 3 euro/ha față de anul trecut!

15 septembrie 2021 - 08:48

Un proiect de hotărâre de Guvern, publicat marți, 14 septembrie 2021, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii anunță cuantumul pe hectar pentru plățile directe pe suprafață ale fermierilor, pentru acest an. Suma pe hectar pentru schema de plată unică pe suprafață, SAPS, este mai mică cu 3,26 euro/ha prin comparație cu SAPS plătit anul trecut fermierilor români.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii