Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERII, NEMULȚUMIȚI DE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 19 noiembrie 2018 - 20:11
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Fermierii de la Agro Lanul Mare din județul Vaslui au un mesaj pe care-l transmit Ministerului Agriculturii și Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prin intermediul AGROINFO. Agricultorii sunt supărați că nu au primit încă niciun leu din avansul la subvențiile aferente anului 2018, iar de despăgubiri a cam uitat Ministerul Agriculturii.

Fermierii din Vaslui vor să știe de ce nu au primit nici până acum desăgubirile care li se cuvin pentru culturile agricole afectate de secetă. S-au făcut procese-verbale de constatare a pagubelor, dar banii se lasă așteptați. O altă nemulțumire a agricultorilor sunt subvențiile APIA. Au fost în fiecare an în eșantionul de control, abonați la control, și în fiecare an au primit subvenția cu întârziere. Anul acesta, li s-ar fi spus că nu vor intra pe listele de plată avans subvenții pentru că s-a întârziat cu introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic APIA. Nu din pricina angajaților APIA. Motivul ar fi fost blocarea sau nefuncționarea sistemului informatic, soft-ul APIA.

Ce se întâmplă cu cei ce au avut de suferit de pe urma secetei în județele din Moldova? Acolo unde s-au întocmit procese  verbale  de secetă împreună cu Directia Agricolă, Primărie și APIA. A doua problemă: fermierii care au fost la control nu primesc avans de la APIA, dar controalele au fost încheiate undeva pe la 15 septembrie. Nu au fost introduse datele finalizării controlului  în sistem, pentru că nu a funcționar aplicația și nici acum nu funcționează. Am căzut la control în fiecare an și, de fiecare dată, am primit subvenția cu întârziere, mai mult, anul ăsta va fi și mai întârziată plată. Aplicația s-a pornit foarte târziu și deja nu mai funcționează. Vă rog să aduceți la cunoștința APIA CENTRAL si MINISTRULUI AGRICULTURII aceste probleme. Am trimis adrese, și eu, și alți fermieri, la ministrul agriculturii și APIA, dar nu am primit niciun răspuns, spun supărați fermierii.  

 

Vizualizat: 13955 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
TINCA CONSTANTIN
|
11. 20, 2018. Tuesday 13:02
am dat telefon la apia central să întreb despre controlul prin teledetecție . un domn nu știa când se va termina . l-am întrebat că nu se respectă graficul , adică până la 1-octombrie 2018 ? am fost amenințat că vorbesc peste el și îmi va închide telefon-ul . a spus că se va știi după o săptămână ,2,4,6 etc. pur și simplu nu știa . GAUSS SRL. FIRMĂ DIN TIMIȘOARA CARE A FĂCUT HOTO-FOTO-PLANURILE ȘI IMAGINILE SATELITARE , ACUM FACE ȘI CONTROL-UL PRIN TELEDETECȚIE . AȘ RECOMANDA APIA- CENTRAL CÂND MERGEM SĂ DEPUNEM CEREREA UNICĂ , SĂ O FACEM PE HĂRȚI TIP PLANȘĂ . SUNT OAMENI ÎN ETATE CARE NU VĂD ȘI NICI NU ȘTIU CE ESTE ACEA O HARTĂ . EI ȘTIU SĂ MEARGĂ LA PĂMÂNT-UL LOR ȘI ȘTIU HOTARUL . DE CE FUNCȚIONARII DE LA APIA CARE FAC CONTROLUL NU SUNT MAI ÎNȚELEGĂTORI . DACĂ AM AVUT UN CONTROL ȘI SA FĂCUT CONSTĂRILE DE RIGOARE , OARE DE CE SUNTEM CONTROLAȘI PERMANENT ?
1.
D’ai(e)a
|
11. 19, 2018. Monday 20:19
Totul a fost “praf în ochi”, cică s-au început plățile! Au primit bani f.putini fermieri care au suprafețe mici. Mai sunt câteva mii de fermieri care nu au primit NIMIC pt. 2017!!! Gargară comunistă...
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii