Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERII, NEMULȚUMIȚI DE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 19 noiembrie 2018 - 20:11
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Fermierii de la Agro Lanul Mare din județul Vaslui au un mesaj pe care-l transmit Ministerului Agriculturii și Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prin intermediul AGROINFO. Agricultorii sunt supărați că nu au primit încă niciun leu din avansul la subvențiile aferente anului 2018, iar de despăgubiri a cam uitat Ministerul Agriculturii.

Fermierii din Vaslui vor să știe de ce nu au primit nici până acum desăgubirile care li se cuvin pentru culturile agricole afectate de secetă. S-au făcut procese-verbale de constatare a pagubelor, dar banii se lasă așteptați. O altă nemulțumire a agricultorilor sunt subvențiile APIA. Au fost în fiecare an în eșantionul de control, abonați la control, și în fiecare an au primit subvenția cu întârziere. Anul acesta, li s-ar fi spus că nu vor intra pe listele de plată avans subvenții pentru că s-a întârziat cu introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic APIA. Nu din pricina angajaților APIA. Motivul ar fi fost blocarea sau nefuncționarea sistemului informatic, soft-ul APIA.

Ce se întâmplă cu cei ce au avut de suferit de pe urma secetei în județele din Moldova? Acolo unde s-au întocmit procese  verbale  de secetă împreună cu Directia Agricolă, Primărie și APIA. A doua problemă: fermierii care au fost la control nu primesc avans de la APIA, dar controalele au fost încheiate undeva pe la 15 septembrie. Nu au fost introduse datele finalizării controlului  în sistem, pentru că nu a funcționar aplicația și nici acum nu funcționează. Am căzut la control în fiecare an și, de fiecare dată, am primit subvenția cu întârziere, mai mult, anul ăsta va fi și mai întârziată plată. Aplicația s-a pornit foarte târziu și deja nu mai funcționează. Vă rog să aduceți la cunoștința APIA CENTRAL si MINISTRULUI AGRICULTURII aceste probleme. Am trimis adrese, și eu, și alți fermieri, la ministrul agriculturii și APIA, dar nu am primit niciun răspuns, spun supărați fermierii.  

 

Vizualizat: 14036 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
TINCA CONSTANTIN
|
11. 20, 2018. Tuesday 13:02
am dat telefon la apia central să întreb despre controlul prin teledetecție . un domn nu știa când se va termina . l-am întrebat că nu se respectă graficul , adică până la 1-octombrie 2018 ? am fost amenințat că vorbesc peste el și îmi va închide telefon-ul . a spus că se va știi după o săptămână ,2,4,6 etc. pur și simplu nu știa . GAUSS SRL. FIRMĂ DIN TIMIȘOARA CARE A FĂCUT HOTO-FOTO-PLANURILE ȘI IMAGINILE SATELITARE , ACUM FACE ȘI CONTROL-UL PRIN TELEDETECȚIE . AȘ RECOMANDA APIA- CENTRAL CÂND MERGEM SĂ DEPUNEM CEREREA UNICĂ , SĂ O FACEM PE HĂRȚI TIP PLANȘĂ . SUNT OAMENI ÎN ETATE CARE NU VĂD ȘI NICI NU ȘTIU CE ESTE ACEA O HARTĂ . EI ȘTIU SĂ MEARGĂ LA PĂMÂNT-UL LOR ȘI ȘTIU HOTARUL . DE CE FUNCȚIONARII DE LA APIA CARE FAC CONTROLUL NU SUNT MAI ÎNȚELEGĂTORI . DACĂ AM AVUT UN CONTROL ȘI SA FĂCUT CONSTĂRILE DE RIGOARE , OARE DE CE SUNTEM CONTROLAȘI PERMANENT ?
1.
D’ai(e)a
|
11. 19, 2018. Monday 20:19
Totul a fost “praf în ochi”, cică s-au început plățile! Au primit bani f.putini fermieri care au suprafețe mici. Mai sunt câteva mii de fermieri care nu au primit NIMIC pt. 2017!!! Gargară comunistă...
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Sfatul medicului

Sfatul medicului
Dacă vă e frică să nu vă îngrăşaţi... Detalii