Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERII FURIOȘI PE CONDUCEREA APIA: MINCINOȘILOR, UNDE SUNT BANII NOȘTRI?!

Publicat: 15 ianuarie 2018 - 21:05
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MILIARDE DE EURO SUBVENȚII ROSTOGOLITE PRIN DECLARAȚIILE OFICIALILOR! În ultimele două zile, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a ieșit public cu declarații transparent de lăudăroase, interviuri, live Facebook, etc., în care a rostogolit cu generozitate miliarde de euro care au fost plătite, susține șeful APIA, sutelor de fermieri români, în contul subvențiilor aferente Campaniei 2017. Veștile despre plata care merge ca unsă ar fi trebuit să-i bucure pe fermieri. Care au fost reacțiile acestora la avalanșa de plăți cu care se laudă APIA?

Șeful APIA a declarat, într-un interviu acordat duminică, 14 ianuarie 2018, pentru revista Lumea satului, că aproape 70% din fermieri au plata finală făcută. Adică, din cei 885.000 de fermieri care au depus cererea unică pentru subvențiile aferente anului 2017, peste 600.000 de fermieri și-au încasat deja subvențiile. DECLARAȚIA AICI!

A doua zi, luni, 15 ianuarie 2018, șeful APIA a dat un alt interviu, pentru Ziarul Financiar, transmis live pe Facebook. Succes pe linie la plata subvențiilor, miliarde de euro plătite, milioane de euro decontate deja de Comisia Europeană, record la plățile făcute anul trecut către fermieri. Pe scurt, APIA s-a dat peste cap, a rostogolit miliardele de euro către buzunarele fermierilor. Verbul "a rostogoli" l-am împrumutat chiar din exprimarea șefului APIA. 

M-ați întrebat ce plăți s-au făcut în anul 2017. În anul 2017, o dată am terminat campania 2016 de plătit și dacă era un...cumva noi ne-am dorit foarte mult ca majoritatea plăților să se finalizeze până la 1 martie. De ce? Ca să nu se suprapună cu campania de primire a cererilor, pentru că aceiași oameni primesc și cererile, aceiași oameni autorizează și la plată, și este o activitate intensă, și atunci în anul 2017 s-au realizat, până-n data de 30 martie au fost plătiți peste 90% din fermieri cu o sumă, care a fost record pentru APIA anul trecut, de peste 2,85 miliarde de euro, care au fost achitați până-n data de 31 martie, a declarat șeful APIA, pentru Ziarul Financiar.

Sunteți la zi cu plățile, pe toate categoriile, în acest moment?  L-a întrebat realizatorul emisiunii ZF.

Da. Și cum spuneam, avansul l-am închis, revenind la zilele noastre, l-am închis în data de 30 noiembrie, iar după 1 decembrie, mai precis pe 4 decembrie am început plățile finale, iar până-n momentul de față au fost plătite peste 1,512 miliarde de euro, aferent campaniei 2017. Bineînțeles, aici fiind incluse avans plus plățile finale, a răspuns cu convingere Pintea.

Șeful APIA nu a uitat să mai bifeze o reușită și anume decontul făcut de Comisia Europeană la începutul acestei luni, 664 de milioane de euro, care reprezintă avansul la subvențiile 2017 plătit fermierilor în toamna anului trecut.

Este mare lucru să ai 600 de milioane de euro în primele zile ale anului, iar toate plățile, marea majoritate a plăților care se pot face până-n 30 martie, ne propunem și anul acesta să facem foarte multe plăți, Comisia rambursîndu-ți acea sumă pe care tu ai dat-o, automat (banii n.r.) se pot rostogoli în economie mai departe, să te folosești de ei, a spus Pintea.

Am păstrat întru totul exprimarea șefului APIA.

La așa vești minunate, furia fermierilor este direct proporțională cu recordul obținut de APIA la plata subvențiilor. Inserăm o parte dintre mesajele transmise de fermieri pe rețeaua de socializare Facebook, pe pagina publicației noastre și pe diverse grupuri. Cu greu am reușit să găsim  și un mesaj pozitiv, rătăcit printre celelalte care spumegă de nemulțumire. Și mesajele continuă să curgă, la fel ca plățile APIA...

mesaje-furioase-doi_bmess furie_b

Vizualizat: 5795 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

23 septembrie 2020 - 17:35

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO,  publicarea ghidului Măsurii 21 privind acordarea unui sprijin temporar cu caracter excepțional, ca răspuns la criza sanitară generată de epidemia de COVID-19.

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

23 septembrie 2020 - 15:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri în perioada 03 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 14:45

MAI MULȚI BANI PENTRU ZOOTEHNIE! Bugetul pentru plățile fermierilor nu se va împărți egal pentru cele două sectoare, vegetal și zootehnie, în noul exercițiu financiar 2021-2027. Pentru fermele de animale, Ministerul Agriculturii a pregătit cea mai mare parte a bugetului, 60%, vegetalului revenindu-i 40%. Crescătorii de animale nu au niciun profit, toată lumea s-a concentrat pe vegetal, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

23 septembrie 2020 - 13:46

ZIUA RECOLTEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, participă sâmbătă, 26 septembrie 2020, la culesul viei la Podgoria de la Apoldu de Sus, județul Sibiu, cumpărată recent de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
01. 16, 2018. Tuesday 14:46
lucrez in jur de 300h nici un leu nici la vaci nuau bagat nici un leu
1.
Vrajeala
|
01. 16, 2018. Tuesday 10:07
Astia isi bat joc de noi. Acum vor baga si textul ca nu are cine semna pt ca nu avem prim-ministru. Am 9 ha faneata ,deci sub 1250 euro si nu am primit transa a2-a. Sunt satul de minciunile lor. Voi respecta acest STAT exact asa cum ma respecta el.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii