Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Fermierii din Oltenia iau cei mai mulți bani pe grâu! Cu cât se vând cerealele la finalul lunii ianuarie?

Publicat: 28 ianuarie 2016 - 20:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prețul grâului în Portul Constanța era de 189 USD/tonă, pe 27 ianuarie 2016, în timp ce porumbul se vinde, în a patra săptămână din acest an, cu aproape 180 USD/tonă, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii, pe baza informațiilor furnizate de Direcția Generală a Vămilor. Iată care sunt prețurile cerealelor și în țară!

Dacă la grâu prețul a rămas relativ constant de la începutul anului 2016, prețul porumbului a scăzut cu peste 20 USD în ultimele două săptămâni. Pe 13 ianuarie, în Portul Constanța porumbul era plătit cu 203,6 USD/tonă.

Preţurile cerealelor în țară, la finalul lunii ianuarie 2016

În țară, potrivit datelor publicate de MADR, prețul porumbului la finalul lunii ianuarie 2016 variază între 135,5 euro/tonă în Banat (cca. 614 lei/tonă), 146,95 euro/tonă în Muntenia (666 lei/tonă), respectiv 130 euro/tonă (590 lei/tonă) în Oltenia. De la începutul acestui an, cel mai mare preț pentru porumb a fost înregistrat în prima săptămână din ianuarie, în Muntenia: 148,3 euro/tonă (671 lei/tonă).

grau-bani_b

Pentru grâul de panificație, cel mai mare preț, în a patra săptămână din 2016, este înregistrat în Oltenia, unde fermierii primesc 173 euro/tonă (784 lei/tonă). În Muntenia, grâul de panificație se vinde cu 157 euro/tonă (711 lei/tonă), iar în Banat, cu sub 145 euro/tonă (655 lei/tonă).

Pentru grâul furajer, cel mai mare preț este plătit în Muntenia - 152 euro/tonă (690 lei/tonă). În Oltenia, prețul grâului furajer, la finalul lunii ianuarie 2016, este de aproape 150 euro/tonă (678 lei/tonă), în timp ce în Banat fermierii primesc numai 135 euro/tonă (612,5 lei/tonă).

Preţurile cerealelor în țară sunt franco depozit, exclusiv TVA, colectate, prelucrate şi transmise de Direcţiile pentru agricultură judeţene.

Vizualizat: 2480 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Rusia a redus preţul de export al cerealelor

Rusia a redus preţul de export al cerealelor

La începutul anului 2016, Rusia a înregistrat o scădere a preţurilor de export pentru toate cerealele. În acelaşi timp, preţurile pe piaţa internă au rămas relativ constante, acestea fiind susţinute de continua devalorizare a rublei.

Preţul cerealelor a scăzut cu 15,4% în 2015

Preţul cerealelor a scăzut cu 15,4% în 2015

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, calculat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a scăzut cu 19% în 2015. Anul care tocmai s-a încheiat este al patrulea an consecutiv de scădere a preţurilor la alimente, pe fondul producţiilor mari şi al încetinirii economiei mondiale, arată datele FAO, publicate pe 7 ianuarie 2016.

Ce preţuri primesc fermierii români pentru cerealele recoltate în acest an?

Ce preţuri primesc fermierii români pentru cerealele recoltate în acest an?

Preţul FOB al grâului de panificaţie în Portul Constanţa este de 176 euro/tonă în săptămâna 12-18 octombrie 2015, în timp ce porumbul se vinde cu 155 euro/tonă, anunţă Bursa Română de Mărfuri. Pe piaţa internă, fermierii din Muntenia primesc cel mai mare preţ pentru grâu şi porumb, în timp ce agricultorii din Moldova îşi vând recoltele cel mai ieftin.

Care este prețul cerealelor pe piețele reprezentative din țară?

Care este prețul cerealelor pe piețele reprezentative din țară?

Ministerul Agriculturii comunică, pentru ziua de 2 septembrie,  prețurile cerealelor pe principalele piețe din România. Prețul grâului în Portul Constanța este 206,04 dolari/tonă.  Iată care sunt prețurile la grâu de panificație și porumb:

Producătorii agricoli au încercat să negocieze prețurile cu traderii!

Producătorii agricoli au încercat să negocieze prețurile cu traderii!

Daniel Constantin le-a intermediat o întâlnire la MADR fermierilor din producția vegetală și traderilor. Scopul a fost negocierea prețurilor la cereale. În bazinul Mării Negre sunt cele mai mici prețuri din UE, spun fermierii.

 

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

19 octombrie 2020 - 06:49

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Producţiile de porumb şi floarea soarelui vor scădea la jumătate în acest an, faţă de anii precedenţi, din cauza secetei prelungite, care va continua să producă efecte devastatoare şi asupra producţiilor viitoare nu numai în zona vegetală ci şi în zootehnie, susţin asociaţiile fermierilor.

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

19 octombrie 2020 - 06:08

PLATA AVANSULUI APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lucrat la acest sfârșit de săptămână. Astfel, dacă vineri, 16 octombrie 2020, prima zi de plată, suma autorizată la plata avansului APIA era de 135,4 milioane de euro, până duminică seara, suma autorizată la plata avansului la subvențiile agricole a crescut la peste 431 de milioane de euro.

O nouă sursă de proteine pentru oameni

O nouă sursă de proteine pentru oameni

18 octombrie 2020 - 16:48

Rapiţa are potenţialul de a înlocui soia ca fiind cea mai bună sursă de proteine pe bază de plante pentru oameni. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă germani.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

17 octombrie 2020 - 12:10

Amelioratorii europeni şi Asociaţia Internaţională a Producătorilor Horticoli (AIPH) au trimis o scrisoare Comisiei Europene solicitând o revizuire a Regulamentului 2100/94 privind protecţia drepturilor comunitare a soiurilor de plante.

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

16 octombrie 2020 - 12:57

OFICIAL! Ținta de plăți asumată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru anul 2020 a fost în octombrie 2019 de 550 de milioane de euro. În ciuda crizei sanitare, AFIR susține că a reușit să depășească acest obiectiv. Astfel, plățile făcute de AFIR anul acesta se ridică la suma de 656 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii