Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII care SUNT OBLIGAȚI SĂ DEPUNĂ CEREREA UNICĂ CHIAR DACĂ NU SOLICITĂ SUBVENȚII!

Publicat: 20 februarie 2018 - 17:49
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

OBLIGAȚI Să SE PREZINTE LA APIA! Chiar dacă solicită sau nu solicită plăți directe, subvenții, acești fermieri sunt obligați să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să completeze și să depună cererea unică pentru Campania 2018. Despre ce fermieri este vorba?

Beneficiarii măsurilor de reconversie/restructurare a plantațiilor viticole, membrii grupurilor și organizațiilor de producători din sectorul fructe și legume, precum și cei ai Măsurii 221 - prima împădurire a terenurilor agricole din PNDR 2007-2013 și cei ai M215 Bunăstarea animalelor, sM8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, sM15.1 - plăți pentru angajamente de silvomediu au obligația de a completa și depune cererea unică de plată, indiferent dacă solicită sau nu plăți directe, este stipulat în Ordinul ministrului agriculturii nr.39/19 februarie 2018 privind aprobarea formularului-tip pentru cererea unică de plată pentru Campania 2018.

Fermierii care au accesat schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, Măsura 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, pot să încaseze maxim 7 milioane de euro, valoarea înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 şi Primei 2, după caz, care vor fi plătite pe toată durata de aplicare a contractului de finanţare.

Schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”,  Măsura 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, SubMăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu” compensează două tipuri de angajamente:

•    Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște - 25 euro/ha/an.
•    Pachetul 2 - Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri. (Pachetul 2 poate fi aplicat doar în combinaţie cu Pachetul 1). Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza acestei Scheme este de 100% - 103 euro/ha/an.

Măsura 215 plata pentru bunăstarea animalelor se acordă crescătorilor de suine și crescătorilor de păsări.Vizualizat: 3974 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
amarandei
|
02. 21, 2018. Wednesday 07:15
in anul 2016 am depus pentru prima data cererea pentru sbventie ca persoana juridica mai exact detineam o exploatatie de porci din rasa mangalita cu un nr de 27 de capete.am trecut terenul cu o suprafata de 4,44 ha pe persoana juridica.am avut 14 tone de porumb la acea vreme era 0,70 lei kg.in luna iunie acelasi an 2016 am lichidat exploatatia si apoi am inchis firma deoarece obiectivul principal era crestere porcilor de rasa.in termen de 5 zile de la data radiei interprinderii am dus la apia si rezilierea contractului de de arenda intre mine si persoana juridica tot eu.mentionez ca subventie nu am incasat decit pentru teren.din vinzarea exploatatiei am avut un cistig de 7000 lei o pierdere de 7000 lei.anul acesta ma trezesc cu o scrisoare de la apia ca trebuie sa restitui suma de 3.338 lei precum am creat conditii artificiale pentru a incasa subventie?ma intreb cum puteam sa mentin o exploatatie de porcine daca nu aveam cistig si mergeam pe pierdere.ce fel de conditii artificiale pot fi cind inchizi o firma pentru neperformanta.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii