Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERI, AVEȚI GRIJĂ! VI SE POATE ÎNTÂMPLA LA FEL CU CONTUL pentru SUBVENȚII APIA!

Publicat: 06 august 2017 - 13:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DATORIILE LA STAT AU PRIORITATE! Contul bancar în care primiți subvențiile virate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate fi blocat de primării! Vă puteți trezi în situația ingrată în care să nu mai aveți acces la banii din subvențiile care vi se cuvin!

Un fermier din Galați a pățit-o. S-a trezit că nu-și poate folosi banii din subvențiile agricole pentru că primăria i-a blocat contul bancar.  Am de plătit o amendă administrativă, la Primărie, sumă pe care m-am angajat s-o plătesc în câteva rate. Dar primăria mi-a blocat contul în care primesc subvențiile de la APIA. Este legal? Are dreptul primăria să-mi blocheze banii de la APIA? , a întrebat necăjit agricultorul M. Leonard.

Un avocat din București l-a lămurit pe fermier ce este legal și cum stă treaba cu blocarea contului pentru subvenții. Vă facem cunoscută explicația avocatului, o să vă folosească în cazul în care vă loviți de o situație similară.

Ordinea în care se achită și se eliberează sume de către Primărie este stabilită în scopul de a se colecta mai întîi amenzile, taxele și impozitele, având în vedere că asupra conturilor dumneavoastră este instituită o executare silită de către primăria respectivă. Abia după ce se achită aceste amenzi, se pot ridica sume de bani din contul poprit, inclusiv din cel în care primiți banii de la APIA.

În cazul contribuabililor care beneficiază de ajutor de stat, sub formă de subvenții de la bugetul de stat pentru completarea veniturilor proprii, potrivit legii, se sting cu prioritate obligațiile fiscale aferente perioadei la care se referă subvenția, indiferent dacă plata este efectuată din subvenție sau din veniturile proprii, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Sursa: Libertatea

Vizualizat: 5765 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii