Adama
Agreena
AGRICOVER

Fără insecte dăunătoare în culturile de floarea-soarelui și porumb – portofoliul ADAMA: Mavrik, Lamdex Extra, Ninja

Publicat: 13 iunie 2024 - 10:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fluctuațiile climatice, lipsa apei, împreună cu toți ceilalți factorii favorizanți, duc la prezența tot mai ridicată a dăunătorilor în culturile de câmp.

mavrik_landscape__b

Pentru a obține garanția unei recolte bogate, dar și caracteristici calitative superioare, ADAMA recomandă utilizarea celor mai eficiente insecticide, adaptate nevoilor fiecărei ferme, ce asigură un control eficient al dăunătorilor prezenți în câmpurile de porumb și floarea-soarelui.

În cultura de porumb, în fiecare an ne confruntăm cu o serie de dăunători ce pot reduce semnificativ potențialul de producție dar și cu un impact negativ asupracalității recoltei.

 • Viermele vestic (Diabrotica virgifera virgifera) este relativ nou în Europa și poate cauza daune semnificative în culturile de porumb. Larvele acestui dăunător se hrănesc cu rădăcinile plantelor, afectând stabilitatea acestora.
 • Sfredelitorul porumbului (Ostrinia nubialis) este un dăunător polifag care atacă știuleții de porumb. Larvele săpă galerii și consumă boabele, putând duce la instalarea unor boli precum Fusarium.
 • Omida fructificațiilor (Helicoverpa armigera) poate afecta culturile de porumb. Aceste omide se hrănesc cu mătasea știuleților și apoi coboară spre boabe, consumând până la maturitate.

Floarea-soarelui este afectată de un număr mare de dăunători, în special afidele sau păduchi, care pot duce la pierderi semnificative de producție dar și de calitate.

Adama_Mavrik_Afide_fl soarelui (4)(1)_b

ADAMA oferă o gamă largă de soluții, pentru un control eficient al acestor dăunători.

Mavrik este un insecticid care acționează atât prin contact, cât și prin ingestie, translaminar,  având și un efect rezidual de lungă durată. Substanța activă Tau-fluvalinat este un piretroid care acționează asupra sistemului nervos al dăunătorilor țintă, într-un mod diferit de al celorlalți piretroizi.

Mavrik rămâne stabil la temperaturi mai ridicate în comparație cu insecticidele alternative, persistența insecticidului Mavrik este robustă la 25°C și chiar 27°C, ceea ce îl face opțiunea mai eficientă și în condiții de temperaturi mai ridicate.

Lamdex Extra- Insecticid piretroid, eficient, cu o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători. După aplicare, substanța activă penetrează rapid cuticula insectei, acționând asupra sistemului nervos, dăunătorii încetează să se hrănească, după care paralizează și mor.

 • Insecticid eficient cu efect de șoc și repelență activă după aplicare
 • Combate un spectru larg de dăunători din culturile de porumb și floarea-soarelui

Ninja este un insecticid piretroidcu perioadă lungă de protecție, datorită tehnologiei de micro încapsulare Zeon.Fără pierderi în atmosferă la aplicare, eficient, cu o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători: rățișoara porumbului, afide, viermele vestic, păduchele verde al porumbului.

                                                                                                       IMG_6793_b

Mavrik se aplică la culturile omologate astfel:

 • La floarea-soarelui sunt vizați dăunători precum: Afide (Aphis fabae, Brachycaudus helichrysi). Doza: 0,2 l/ ha
 • Cartof: Gândacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Afide (Aphis spp.).

Doza: 0,2 l/ ha

 • Plantații, pepiniere și plante de gradină: Afide (Aphis pomi), Păduchele cenuşiu al prunelor (Hyalopterus pruni), Păduchele verde al piersicului (Myzodes persicae), Păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), Tripşi (Thrips spp.), Musculiţa albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), Buha verzei (Mamestra brassicae L1-L2), Păduchele verde al castraveţilor (Cerosipha gossypii). Doza: 0,05 l/ ha

 Afide_porumb_b

Lamdex Extra se aplică la culturile omologate astfel:

 • Floarea-soarelui: Combatere a gargariței frunzelor și muștei suedeze. Doza: 0,3 kg/ha.
 • Porumb: Combatere a gargariței frunzelor și muștei suedeze. Doza: 0,3 kg/ha.

Ninja se aplică într-o gamă largă de culturi omologate astfel:

 • Floarea-soarelui: combate Aphis fabae (Păduchele verde), Brachycaudus helichrysi (Păduchele florii soarelui), Tanymecus dilaticollis (Răţişoara porumbului), Oscinella frit (Musca suedeză).Doza: 0,15 l/ha.
 • Porumb: Rhopalosiphum maidis (Păduchele verde), Tanymecus dilaticollis (Răţişoara porumbului), Oscinella frit (Musca suedeză).Doza: 0,15 l/ha.
 • Porumb: Diabrotica virgifera virgifera (Viermele vestic al rădăcinilor) – adulți. Doza: 0,25 l/ha(1-2 tratamente).
 • Arbori, arbuști, pomi fructiferi și vița de vie: Lobesia botrana (Molia viței de vie), Cydia funebrana (Viermele prunelor), Eurytoma schreineri (Viespea seminţelor), Hoplocampa spp. (Viespi), Cydia pomonella (Viermele merelor), Afide, Insecte minatoare (Stigmella malella, Leucoptera malifoliella, Phyllonorichter blancardella), Hyphantria cunea (Omida păroasă), Omizi defoliatoare (Lymantria dispar,Euproctis chrysorrhoea, Hyphantria cunea).Doza: 0,15 l/ha.

Pentru informații complete despre produse contactați reprezentantul ADAMA din zona dumneavoastră sau vizitați www.adama.com.

Adama_Lamdex_Diabrotica porumb_b

 

Vizualizat: 295 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

18 iulie 2024 - 20:52

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) a iniţiat săptămâna trecută o acţiune penală împotriva unei persoane acuzate că a obţinut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) spunând că vrea să construiască sere pentru căpşuni şi salată în comuna Bălanu din judeţul Giurgiu, informează un comunicat EPPO.

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

18 iulie 2024 - 19:09

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024 beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) 360,9 milioane de euro (360.890.428,72 €). Din valoarea achitată, 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la Bugetul Național.

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

18 iulie 2024 - 14:16

În ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

18 iulie 2024 - 13:00

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici Arad, a declarat astăzi că a obținut producții record la hectar anul acesta, rentabile, astfel încât și-a răsplătit angajații. Ziua de muncă în fermele conduse de Muscă este plătită cu 600 de lei.

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

17 iulie 2024 - 15:02

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha. O altă condiție pentru bani se referă la consumul anual maxim de porumb siloz pentru bovine.

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

16 iulie 2024 - 20:31

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 - Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10 - Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală.

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

16 iulie 2024 - 19:54

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a fost extras eșantionul de control pentru Campania 2024, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată.

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

16 iulie 2024 - 14:54

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că peste 180 milioane lei au fost virate către Direcțiile Agricole Județene pentru plata micilor fermieri cultivatori de tomate în spații protejate.

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

16 iulie 2024 - 06:53

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat luni, în emisiunea Agrostrategia de la TVR1 că fermierii care au culturile agricole afectate de secetă vor primi despăbugiri între 200 euro/ha și 250 euro/ha.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii