SYNGENTA
Adama

Fără insecte dăunătoare în culturile de floarea-soarelui și porumb – portofoliul ADAMA: Mavrik, Lamdex Extra, Ninja

Publicat: 13 iunie 2024 - 10:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fluctuațiile climatice, lipsa apei, împreună cu toți ceilalți factorii favorizanți, duc la prezența tot mai ridicată a dăunătorilor în culturile de câmp.

mavrik_landscape__b

Pentru a obține garanția unei recolte bogate, dar și caracteristici calitative superioare, ADAMA recomandă utilizarea celor mai eficiente insecticide, adaptate nevoilor fiecărei ferme, ce asigură un control eficient al dăunătorilor prezenți în câmpurile de porumb și floarea-soarelui.

În cultura de porumb, în fiecare an ne confruntăm cu o serie de dăunători ce pot reduce semnificativ potențialul de producție dar și cu un impact negativ asupracalității recoltei.

  • Viermele vestic (Diabrotica virgifera virgifera) este relativ nou în Europa și poate cauza daune semnificative în culturile de porumb. Larvele acestui dăunător se hrănesc cu rădăcinile plantelor, afectând stabilitatea acestora.
  • Sfredelitorul porumbului (Ostrinia nubialis) este un dăunător polifag care atacă știuleții de porumb. Larvele săpă galerii și consumă boabele, putând duce la instalarea unor boli precum Fusarium.
  • Omida fructificațiilor (Helicoverpa armigera) poate afecta culturile de porumb. Aceste omide se hrănesc cu mătasea știuleților și apoi coboară spre boabe, consumând până la maturitate.

Floarea-soarelui este afectată de un număr mare de dăunători, în special afidele sau păduchi, care pot duce la pierderi semnificative de producție dar și de calitate.

Adama_Mavrik_Afide_fl soarelui (4)(1)_b

ADAMA oferă o gamă largă de soluții, pentru un control eficient al acestor dăunători.

Mavrik este un insecticid care acționează atât prin contact, cât și prin ingestie, translaminar,  având și un efect rezidual de lungă durată. Substanța activă Tau-fluvalinat este un piretroid care acționează asupra sistemului nervos al dăunătorilor țintă, într-un mod diferit de al celorlalți piretroizi.

Mavrik rămâne stabil la temperaturi mai ridicate în comparație cu insecticidele alternative, persistența insecticidului Mavrik este robustă la 25°C și chiar 27°C, ceea ce îl face opțiunea mai eficientă și în condiții de temperaturi mai ridicate.

Lamdex Extra- Insecticid piretroid, eficient, cu o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători. După aplicare, substanța activă penetrează rapid cuticula insectei, acționând asupra sistemului nervos, dăunătorii încetează să se hrănească, după care paralizează și mor.

  • Insecticid eficient cu efect de șoc și repelență activă după aplicare
  • Combate un spectru larg de dăunători din culturile de porumb și floarea-soarelui

Ninja este un insecticid piretroidcu perioadă lungă de protecție, datorită tehnologiei de micro încapsulare Zeon.Fără pierderi în atmosferă la aplicare, eficient, cu o puternică acțiune de contact și ingestie asupra unei game largi de dăunători: rățișoara porumbului, afide, viermele vestic, păduchele verde al porumbului.

                                                                                                       IMG_6793_b

Mavrik se aplică la culturile omologate astfel:

  • La floarea-soarelui sunt vizați dăunători precum: Afide (Aphis fabae, Brachycaudus helichrysi). Doza: 0,2 l/ ha
  • Cartof: Gândacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Afide (Aphis spp.).

Doza: 0,2 l/ ha

  • Plantații, pepiniere și plante de gradină: Afide (Aphis pomi), Păduchele cenuşiu al prunelor (Hyalopterus pruni), Păduchele verde al piersicului (Myzodes persicae), Păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), Tripşi (Thrips spp.), Musculiţa albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), Buha verzei (Mamestra brassicae L1-L2), Păduchele verde al castraveţilor (Cerosipha gossypii). Doza: 0,05 l/ ha

 Afide_porumb_b

Lamdex Extra se aplică la culturile omologate astfel:

  • Floarea-soarelui: Combatere a gargariței frunzelor și muștei suedeze. Doza: 0,3 kg/ha.
  • Porumb: Combatere a gargariței frunzelor și muștei suedeze. Doza: 0,3 kg/ha.

Ninja se aplică într-o gamă largă de culturi omologate astfel:

  • Floarea-soarelui: combate Aphis fabae (Păduchele verde), Brachycaudus helichrysi (Păduchele florii soarelui), Tanymecus dilaticollis (Răţişoara porumbului), Oscinella frit (Musca suedeză).Doza: 0,15 l/ha.
  • Porumb: Rhopalosiphum maidis (Păduchele verde), Tanymecus dilaticollis (Răţişoara porumbului), Oscinella frit (Musca suedeză).Doza: 0,15 l/ha.
  • Porumb: Diabrotica virgifera virgifera (Viermele vestic al rădăcinilor) – adulți. Doza: 0,25 l/ha(1-2 tratamente).
  • Arbori, arbuști, pomi fructiferi și vița de vie: Lobesia botrana (Molia viței de vie), Cydia funebrana (Viermele prunelor), Eurytoma schreineri (Viespea seminţelor), Hoplocampa spp. (Viespi), Cydia pomonella (Viermele merelor), Afide, Insecte minatoare (Stigmella malella, Leucoptera malifoliella, Phyllonorichter blancardella), Hyphantria cunea (Omida păroasă), Omizi defoliatoare (Lymantria dispar,Euproctis chrysorrhoea, Hyphantria cunea).Doza: 0,15 l/ha.

Pentru informații complete despre produse contactați reprezentantul ADAMA din zona dumneavoastră sau vizitați www.adama.com.

Adama_Lamdex_Diabrotica porumb_b

 

Vizualizat: 638 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Noua subvenție mici fermieri, gospodari de 10.000 de lei! Pentru ce primiți acești bani!

Noua subvenție mici fermieri, gospodari de 10.000 de lei! Pentru ce primiți acești bani!

21 ianuarie 2025 - 05:49

Gospodarii care locuiesc la sat, micii fermieri, țăranii primesc de la stat un ajutor de 10.000 de lei. Banii sunt acordați în cadrul programului "Rabla pentru sobe", lansat de Ministerul Mediului, pentru înlocuirea vechilor sobe cu altele mai eficiente, economice și ecologice.

Cantitățile de motorină pentru 2025 pentru care luați bani de la APIA!

Cantitățile de motorină pentru 2025 pentru care luați bani de la APIA!

21 ianuarie 2025 - 05:31

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de hotărîre Guvern privind acordarea ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în acest an. Proiectul de act normativ anunță și cantitățile de motorină pentru vegetal, zootehnie, pentru care fermierii, crescătorii de animale primesc banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Oficial! Cuantum subvenție APIA pentru acest an! Ce sumă iau de la APIA fermierii, crescătorii!

Oficial! Cuantum subvenție APIA pentru acest an! Ce sumă iau de la APIA fermierii, crescătorii!

21 ianuarie 2025 - 05:06

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, un proiect de hotărîre de Guvern care stabilește cuantumul pentru acest an al ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură.

Salamul de Nădlac, recunoaștere europeană!

Salamul de Nădlac, recunoaștere europeană!

20 ianuarie 2025 - 18:52

Ministerul Agriculturii anunță pe pagina sa Facebook despre un nou produs românesc care va obține certificare europeană, Salamul de Nădlac.

Protest 28 ianuarie 2025: O țară fără fermieri, crescători animale e o țară fără viitor!

Protest 28 ianuarie 2025: O țară fără fermieri, crescători animale e o țară fără viitor!

20 ianuarie 2025 - 07:06

Fermierii din Italia se mobilizează să iasă în stradă pe data de 28 ianuarie 2025, scrie agricultura.it Fermierii cer Guvernului să declare stare de criză în agricultură și să vină cu măsuri extraordinare pentru abordarea dificultăților grave care afectează sectorul agricol.

Document! Cuantum APIA mai mare pe hectarul de soia pentru anul 2024!

Document! Cuantum APIA mai mare pe hectarul de soia pentru anul 2024!

20 ianuarie 2025 - 06:37

Fermierii beneficiază de sprijinul cuplat soia pentru anul 2024 dacă au solicitat această subvenție anul trecut, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Plata sprijinului cuplat vegetal va fi demarată de APIA după data de 15 mai, ultimul termen pentru depunerea unor documente justificative la APIA. Așa cum a anunțat secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, plata poate fi făcută mai repede cu condiția ca fermierii să ducă actele la APIA.

Cât costă un hectar de pășune!

Cât costă un hectar de pășune!

19 ianuarie 2025 - 06:10

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Comparativ cu anul precedent, creșterea este de aproape cinci procente. O creștere mai mare a prețului este înregistrată la hectarul de pășune. 

Foarte mulți fermieri o să-și piardă fermele!

Foarte mulți fermieri o să-și piardă fermele!

19 ianuarie 2025 - 05:50

Fermierii români sunt îngrijorați de scumpirea îngrășămintelor chimice și de eliminarea plafonării prețului la energie din luna aprilie, la care se adaugă și datoriile pe care le mai au către bănci.

Comunicat APIA ASTĂZI! Subvențiile APIA la plată!

Comunicat APIA ASTĂZI! Subvențiile APIA la plată!

17 ianuarie 2025 - 19:22

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 90% din totalul fermierilor declarați eligibili în Campania aferentă anului de cerere 2024.

Syngenta, lider în preemergență și postemergență timpurie la porumb cu noul pachet erbicid Lumax® Dual® Next

Syngenta, lider în preemergență și postemergență timpurie la porumb cu noul pachet erbicid Lumax® Dual® Next

16 ianuarie 2025 - 18:34

Syngenta continuă tradiția pe poziția de lider în preemergență și postemergență timpurie la cultura de porumb odată cu lansarea pachetului erbicid Lumax® Dual® Next.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Lupu trece la mulsul robotizat!

Ionuț Lupu trece la mulsul robotizat!

Ionuţ Lupu, directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci "HolsteinRo", se pregăteşte să treacă la mulsul robotizat în ferma sa din judeţul Neamţ. A optat pentru echipamentele Lely, de la care a achiziţionat şi un robot pentru administrarea furajelor. Investiţiile au fost realizate prin intermediul unui proiect AFIR, care include şi o mică unitate de procesare a laptelui.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

MAXIMA ZILEI

MAXIMA ZILEI
-Cum se spune în engleză: soţia a luat copiii şi a plecat pentru o săptămână în vizită la soacră? Detalii