Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Fără avans la subvenții! Fermierii blochează abatoarele cu animalele vândute pe doi lei!

Publicat: 12 noiembrie 2015 - 13:44
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii ar putea primi avansul pe suprafață în următoarele două săptămâni, susțin surse APIA. Așteptăm banii, nu promisiuni! Spun cu furie, în replică, fermierii români. Întârzierea avansului din plățile directe i-a adus pe mulți agricultori într-o situație disperată. Ei își vând animalele la prețul de 2 lei/kg în viu.

Fermierii dau buluc la abatoare. Anunțurile de vânzări de animale curg pe televiziuni și în ziarele locale. Toate abatoarele din județ sunt blocate. Crescătorii și-au vândut animalele la prețuri de bătaie de joc. A ajuns carcasa de vită la 6 lei/kg! Vă dați seama că în viu vita se vinde cu 2,50  lei/kg. Fermierii dau cu orice preț, oricât de mic, pe bani de un pachet de țigări, numai să scape de animale, să nu mai fie nevoiți să le hrănească. Prețul furajelor este dublu, astă vară cumpăram cu 6 lei balotul, acum îl cumpăr cu 12 lei.

Seceta a distrus culturile și a crescut prețurile de achiziție la furaje. E un an greu. Fermierii nu mai au încredere. Suntem sătui de minciuni și promisiuni! Mulți crescători și-au vândut toate animalele și au pus, cum s-ar spune, lacăt pe mustărie, e revoltat Ion Hiru, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine, Domnești Argeș.

Fermierul spune că l-a întrebat, zilele trecute,  pe șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Argeș, Marius Stroescu, dacă se vor face plăți în avans.

Domnul Stroescu mi-a spus că la Argeș s-a finalizat controlul administrativ. APIA Argeș v-ar putea da și mâine avansul din plăți, mi-a spus directorul. Dar așteptăm un semn de la APIA București. Dânsul crede că nu este terminat controlul administrativ în toată țara și dacă nu e totul pregătit la nivel național, nu se pot face plăți în avans.

Fermierul Ion Hiru conduce o organizație de crescători de ovine și caprine cu 635 de fermieri.

Cuantumul schemei de plată unice pe suprafață este 77,42 euro/ha. Avansul acordat fermierilor ar putea fi 70% din această sumă. SAPS este acoperită din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Până la deblocarea ajutoarelor europene, Ministerul Agriculturii poate să împrumute 1,6 miliarde de lei de la Ministerul Finanțelor și să le vireze fermierilor banii atât de așteptați.

Vizualizat: 4930 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Avansul din subvenții! Vezi ce negociază APIA cu Ministerul Agriculturii!

Avansul din subvenții! Vezi ce negociază APIA cu Ministerul Agriculturii!

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) ar negocia zilele acestea cu Ministerul Agriculturii ce procent din schema de plata unică pe suprafață (SAPS) să fie plătit în avans fermierilor români, susțin surse din APIA.

12 noiembrie, ziua din care APIA ar începe să le plătească fermierilor avansul pe suprafață!

12 noiembrie, ziua din care APIA ar începe să le plătească fermierilor avansul pe suprafață!

12 noiembrie - 16 noiembrie sunt ultimele date vehiculate pentru plata avansului din plata unică pe suprafață, susțin surse din Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).

Avans din 77,42 euro/ha! Plata unică pe suprafață este precizată de Guvern într-o hotărâre din 3 noiembrie!

Avans din 77,42 euro/ha! Plata unică pe suprafață este precizată de Guvern într-o hotărâre din 3 noiembrie!

Avansul privind plata unică pe suprafaţă aferentă anului 2015 corespunde unui cuantum al plăţii unice pe suprafaţă de minimum 77,42 euro/ha, scrie negru pe alb într-o hotărâre de Guvern. Actul normativ este în vigoare din 3 noiembrie 2015, când a fost publicat în Monitorul Oficial. Orice alte speculații sau estimări legate de SAPS sunt inutile! Același act menționează și suma pregătită pentru plata avansului din subvenții.

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
11. 16, 2015. Monday 08:12

la mine in sat turmele prospera,nu-i costa nutretul nimic pe ciobeni intra peste tot (lucerne ,semanaturi,otavuri,pasuni )distrug tot ,fac pe stapanii pe bunurile altora,au haite de caini sa tina proprietarii la respect .ASTA AFACERE,asa ca nu va tot vaitati .

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii