Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXPLOZIV! MINISTRUL DAEA, INCOGNITO la APIA CA SĂ CEARĂ SUBVENȚII!

Publicat: 27 martie 2017 - 14:23
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERUL SURPRIZĂ! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar trebui să doarmă la cap cu fotografia ministrului agriculturii ca să-l recunoască în cazul în care se trezesc că Petre Daea le bate la ușa biroului! Unde a fost ministrul agriculturii la acest sfârșit de săptămână și ce surpriză de proporții le-a rezervat celor de la APIA?

Petre Daea nu stă acasă la sfârșit de săptămână! Își alege câte o localitate unde merge neanunțat. De data aceasta, ghinionul a căzut pe angajații de la APIA Slobozia și APIA Oravița.

La APIA Slobozia, Ialomița, gardianul de la poartă, într-un evident exces de zel, chiar dacă figura ministrului i se părea cunoscută, i-a cerut buletinul. Până la urmă, a fost bun și buletinul șoferului de ministru și gardianul le-a permis accesul în instituție, dar cu ecusoane de vizitatori.

Dacă în celelalte județe pe care le-a călcat, Petre Daea, chiar dacă merge neanunțat, se prezintă cine e, când a plecat de la APIA Slobozia spre APIA Oravița, Daea s-a decis să se dea drept un fermier care vrea să depună cererea unică pentru a obține subvenții. Adică, să fie incognito, cum s-ar spune, să vadă cum se comportă funcționarii APIA. A ales APIA Oravița pentru că s-a gândit că sunt puține șanse să fie recunoscut.

A bătut duminică la ușa Centrului local APIA Oravița: Bună ziua! Am și eu 2,35 ha de teren arabil și două vaci și vreau să iau subvenții, i-a zis ministrul angajatului APIA. Fermierul de ocazie i-a explicat funcționarului că nu are RO de exploatație agricolă, adică un cod de identificare necesar pentru obținerea subvențiilor agricole și l-a întrebat ce trebuie să facă pentru acest cod.

Clădirea în care funcționează APIA are oarecare valoare istorică. În trecut, ar fi fost hotel și ar fi gădzuit-o și pe Maria Tereza. În această clădire, la ora din duminică, în zi de Bunăvestire, la care a apărut Petre Daea, la lucru erau 5 funcționari APIA.

Niciunul nu l-a recunoscut pe ministrul agriculturii! Abia când i-au cerut cartea de identitate, să facă o copie pentru codul de exploatație, unul dintre ei a observat că scrie Daea Petre. S-a uitat la buletin, s-a uitat la așa-zisul fermier, iar la buletin, iar la fața ministrului și a zis cu un glas gâtuit de o emoție uriașă: Domnule ministru, dumneavoastră sunteți?!  Roșu de așa surpriză, angajatul a dat-o pe glumă, să-i mai vină inima la loc: No, îi mai facem copie?

daea-oravita_b

Ministrul Petre Daea la APIA Oravița

Odată deconspirat, ministrul agriculturii a avut parte de un raport complet, așa cum îi place. Să știți că Petre Daea nu stă și doar ascultă ce i se raportează. Poartă tot timpul la el un carnețel în care-și ia notițe. Angajații au zbârnâit la cifre:  

Centrul APIA din Oravița are arondate 16 comune și un număr de 1.920 cereri depuse anul trecut. Deciziile de plată pentru subvențiile aferente lui 2016 sunt făcute în proporție de peste 90 %, iar procentul fermierilor care s-au prezentat să depună cererea pentru anul acesta este de 80 %.

Petre Daea și-a notat migălos de conștiincios și, în răstimpuri, a mai spus câte un: bravo, felicitări!

Credeți că de la APIA Oravița a luat-o, totuși, spre domiciliul conjugal din capitală? Nu, Petre Daea, într-o efervescență neobișnuită, a luat-o spre târgul de primăvară de la Răcășdia. Sigur că aici a avut parte de primirea pompoasă a autorităților locale: îmbrățișări, aplauze, premieri de fermieri și tot dichisul garnisit cu festivismul obișnuit la astfel de manifestări.

fanfara_b

ministrul si fermieri_b

daea-printre-oi_b

Da, de la târg, ministrul agriculturii a luat-o, în sfârșit, spre București. Dar, culmea, nu sleit de energie. Tot drumul s-a uitat în ecranul telefonului la meciul România-Danemarca, cu întreruperi de semnal, cu emoții pentru Naționala de fotbal, cu picanterii.

Vizualizat: 19083 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
StefN
|
03. 27, 2017. Monday 21:32
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii