Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXPLOZIV! MINISTRUL DAEA, INCOGNITO la APIA CA SĂ CEARĂ SUBVENȚII!

Publicat: 27 martie 2017 - 14:23
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERUL SURPRIZĂ! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar trebui să doarmă la cap cu fotografia ministrului agriculturii ca să-l recunoască în cazul în care se trezesc că Petre Daea le bate la ușa biroului! Unde a fost ministrul agriculturii la acest sfârșit de săptămână și ce surpriză de proporții le-a rezervat celor de la APIA?

Petre Daea nu stă acasă la sfârșit de săptămână! Își alege câte o localitate unde merge neanunțat. De data aceasta, ghinionul a căzut pe angajații de la APIA Slobozia și APIA Oravița.

La APIA Slobozia, Ialomița, gardianul de la poartă, într-un evident exces de zel, chiar dacă figura ministrului i se părea cunoscută, i-a cerut buletinul. Până la urmă, a fost bun și buletinul șoferului de ministru și gardianul le-a permis accesul în instituție, dar cu ecusoane de vizitatori.

Dacă în celelalte județe pe care le-a călcat, Petre Daea, chiar dacă merge neanunțat, se prezintă cine e, când a plecat de la APIA Slobozia spre APIA Oravița, Daea s-a decis să se dea drept un fermier care vrea să depună cererea unică pentru a obține subvenții. Adică, să fie incognito, cum s-ar spune, să vadă cum se comportă funcționarii APIA. A ales APIA Oravița pentru că s-a gândit că sunt puține șanse să fie recunoscut.

A bătut duminică la ușa Centrului local APIA Oravița: Bună ziua! Am și eu 2,35 ha de teren arabil și două vaci și vreau să iau subvenții, i-a zis ministrul angajatului APIA. Fermierul de ocazie i-a explicat funcționarului că nu are RO de exploatație agricolă, adică un cod de identificare necesar pentru obținerea subvențiilor agricole și l-a întrebat ce trebuie să facă pentru acest cod.

Clădirea în care funcționează APIA are oarecare valoare istorică. În trecut, ar fi fost hotel și ar fi gădzuit-o și pe Maria Tereza. În această clădire, la ora din duminică, în zi de Bunăvestire, la care a apărut Petre Daea, la lucru erau 5 funcționari APIA.

Niciunul nu l-a recunoscut pe ministrul agriculturii! Abia când i-au cerut cartea de identitate, să facă o copie pentru codul de exploatație, unul dintre ei a observat că scrie Daea Petre. S-a uitat la buletin, s-a uitat la așa-zisul fermier, iar la buletin, iar la fața ministrului și a zis cu un glas gâtuit de o emoție uriașă: Domnule ministru, dumneavoastră sunteți?!  Roșu de așa surpriză, angajatul a dat-o pe glumă, să-i mai vină inima la loc: No, îi mai facem copie?

daea-oravita_b

Ministrul Petre Daea la APIA Oravița

Odată deconspirat, ministrul agriculturii a avut parte de un raport complet, așa cum îi place. Să știți că Petre Daea nu stă și doar ascultă ce i se raportează. Poartă tot timpul la el un carnețel în care-și ia notițe. Angajații au zbârnâit la cifre:  

Centrul APIA din Oravița are arondate 16 comune și un număr de 1.920 cereri depuse anul trecut. Deciziile de plată pentru subvențiile aferente lui 2016 sunt făcute în proporție de peste 90 %, iar procentul fermierilor care s-au prezentat să depună cererea pentru anul acesta este de 80 %.

Petre Daea și-a notat migălos de conștiincios și, în răstimpuri, a mai spus câte un: bravo, felicitări!

Credeți că de la APIA Oravița a luat-o, totuși, spre domiciliul conjugal din capitală? Nu, Petre Daea, într-o efervescență neobișnuită, a luat-o spre târgul de primăvară de la Răcășdia. Sigur că aici a avut parte de primirea pompoasă a autorităților locale: îmbrățișări, aplauze, premieri de fermieri și tot dichisul garnisit cu festivismul obișnuit la astfel de manifestări.

fanfara_b

ministrul si fermieri_b

daea-printre-oi_b

Da, de la târg, ministrul agriculturii a luat-o, în sfârșit, spre București. Dar, culmea, nu sleit de energie. Tot drumul s-a uitat în ecranul telefonului la meciul România-Danemarca, cu întreruperi de semnal, cu emoții pentru Naționala de fotbal, cu picanterii.

Vizualizat: 19282 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 11 - 17 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 11 - 17 AUGUST 2020!

10 august 2020 - 17:51

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, în acest interval se va menţine o vreme caldă în majoritatea regiunilor agricole, chiar caniculară, îndeosebi în zonele de câmpie. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, în cea mai mare parte a țării.

OBLIGATORIU! SUBVENȚII APIA SUPLIMENTARE PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL!

OBLIGATORIU! SUBVENȚII APIA SUPLIMENTARE PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL!

10 august 2020 - 13:35

SUBVENȚII APIA 2020. Beneficiarii Măsurii 10 – Agro-mediu și climă (M.10) și Măsurii 11 – Agricultura ecologică (M.11) trebuie să demonstreze că dețin cunoștințele și informațiile relevante (au urmat o formă de instruire) sau că beneficiază de expertiza tehnică necesară (consiliere sau consultanță) pentru implementarea angajamentelor, în conformitate cu PNDR 2020. Termenul limită pentru depunerea dovezilor la APIA  este 12 octombrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
StefN
|
03. 27, 2017. Monday 21:32
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Recunoscută pentru tăvălugii specifici, compania Guttler are în portofoliu o gamă diversă de utilaje pentru prelucrarea solului, pregătirea patului germinativ şi întreţinerea păşunilor. Despre avantajele utilizării cultivatorul multifuncţional Guttler SuperMaxx ne-a vorbit fermierul Florin Iova din judeţul Hunedoara.

Interviu cu: Dana Culda - TESA SRL, Florin Iova - fermier, jud. Hunedoara şi Sorin Giru - reprezentant vânzări Guttler România.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii