KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

EXPLOZIV! DOCUMENTUL SECRET CARE ARATĂ CUM A PIERDUT ROMÂNIA BANI pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 07 decembrie 2017 - 22:30
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STRICT INTERN COMISIA EUROPEANĂ! AGROINFO v-a dezvăluit săptămâna trecută că România nu este pe lista cu banii pe care Comisia Europeană îi împarte statelor membre UE din rezerva de criză. Concret, este vorba despre 433 de milioane de euro care pot fi împărțite fermierilor europeni, din data de 1 decembrie 2017. Sunt ajustări de plăți directe, subvenții, de care, din păcate, fermierii români nu vor beneficia. De ce?

Pentru că a fost completată greșit declarația despre plățile directe pe care România a făcut-o la DG Agri (Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală) din Comisia Europeană.

AGROINFO a intrat în posesia corespondenței dintre directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, și directorul DG Agri, Mihail Dumitru. În absența directorului general DG Agri, Jerzy Plewa, la e-mailul trimis de șeful APIA a răspuns Mihail Dumitru, director general adjunct în DG Agri, Comisia Europeană. Corespondența a fost în august 2017, iar șeful APIA era atenționat să corecteze cât mai repede declarația făcută la Comisia Europeană despre plățile directe achitate fermierilor români în anul 2016 pentru ca România să poată beneficia de o sumă pentru ajustarea plăților, bani pe care să-i împartă fermierilor.

Mihail Dumitru atrage atenția că declarația trebuie să fie corectată până la termenul limită de 27 octombrie 2017,  în așa fel încât să fie inclusă și România pe lista cu bani. Se pare că, deși această corespondență s-a purtat în AUGUST 2017, declarația nu a fost corectată până la termenul de 27 octombrie, iar România a fost exclusă de pe lista cu sumele pe care Comisia Europeană le-a împărțit din rezerva de criză, necheltuită în 2017. Mai mult, România este singura țară menționată în Regulamentul de punere în aplicare a deciziei Comisiei Europene de alocare a sumei de 433 de milioane de euro. În Regulament este scris negru pe alb că România nu a respectat  art.8 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 și că din această pricină nu beneficiază de nicio sumă pe care să o ramburseze fermierilor români. Agricultorii noștri ar fi putut primi bani, proveniți din această rezervă de criză,  constituită la nivel european, chiar din data de 1 decembrie 2017. VEZI AICI CE SPUNE COMISIA EUROPEANĂ DESPRE EXCLUDEREA ROMÂNIEI DE PE LISTA CU BANI!

Inserăm documentul pe care i l-a trimis Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, șefului APIA, Adrian Pintea. Vă reamintim că această corespondență a fost în august 2017!

Vă mulțumim pentru e-mailul din 2 august 2017 cu privire la serviciile pe care le-ați adresat dnei R. Baratova, unitatea AGRI R.1, răspunzând la întrebarea noastră privind declararea cheltuielilor cu plățile directe pentru posturile cu sau fără disciplină financiară. Confirmați că, în ceea ce privește cheltuielile cu plățile directe, România a declarat într-adevăr toate cheltuielile privind anul calendaristic 2016 pentru elementele cu disciplină financiară. Singura excepție sunt cheltuielile declarate pentru schema micilor agricultori.adresa-1_b

Vă reamintim că articolul 8 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 prevede că "rata de ajustare stabilită în conformitate cu articolul 26 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 (rata de disciplină financiară) se aplică numai plăților directe care depășesc 2 000 EUR care urmează să fie acordate agricultorilor în anul calendaristic corespunzător. "

În termeni mai concreți, acest lucru implică faptul că primele 2 000 de euro din toate plățile directe acordate unui agricultor, care include și schema micilor agricultori, sunt scutite de disciplina financiară.

De exemplu, în cazul în care un agricultor trebuie să primească plăți directe în valoare de 10 000 EUR, rata de ajustare se aplică numai la 8 000 EUR. 2 000 EUR nu se reduc cu rata de ajustare.

Aceasta înseamnă că suma de 2000 EUR este declarată pe posturi "fără disciplină financiară", în timp ce 8 000 EUR după deducerea disciplinei financiare (8 000 EUR (prima rată de ajustare)) se declară pe posturile "cu disciplină financiară", aduce atingere oricăror altor reduceri care ar putea fi aplicabile, a se vedea articolul 6 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014

Declararea corectă a sumelor cu privire la elementele cu sau fără disciplină financiară este esențială pentru contabilizarea și controlul adecvat al plafoanelor. Aceste informații sunt, de asemenea, utilizate în contextul calculării sumelor de disciplină financiară care trebuie rambursate, a se vedea articolul 26 alineatul (5) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Aceste sume de disciplină financiară se calculează pe baza declarațiilor statelor membre din 27 octombrie în vederea adoptării regulamentului de stabilire a sumelor de rambursare înainte de 1 decembrie. adresa-2_bPrin urmare, corectitudinea și actualitatea declarațiilor din 27 octombrie este de o importanță deosebită.

Prin urmare, autoritățile române sunt solicitate să se asigure că disciplina financiară este aplicată în conformitate cu normele și că cheltuielile sunt declarate în mod corespunzător pentru elementele cu sau fără disciplină financiară pentru toate schemele relevante de plăți directe. Vă încurajăm să corectați, cât de curând posibil, declarațiile dvs. de cheltuieli pentru exercițiul financiar

Nu ezitați, dacă veți dori informații sau clarificări suplimentare, contactați serviciile mele.

A interesat pe cineva că această declarație este extrem de importantă pentru banii care vor ajunge la fermierii noștri?! A interesat pe cineva să o corecteze la timp pentru ca România să aibă și ea loc pe lista cu bani pentru fermieri?!

Cine a pierdut în toată această amânare a corectării unei declarații, în această tergiversare? Fermierul român care de acum, din decembrie 2017, putea să aibă niște bani în plus la subvenții și implicit în buzunar.

După ce AGROINFO a dezvăluit  că România a fost exclusă de pe lista cu țările UE cărora Comisia Europeană le-a alocat o sumă din cele 433 de milioane de euro din rezerva de criză, bani care trebuie să ajungă la fermieri, subliniază Comisia Europeană, europarlamentarul român Daniel Buda a sesizat public: România este singura țară din UE care nu va beneficia de milioanele sau zecile de milioane de Euro din rezerva de criză pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru agricultorii din UE.

VEZI AICI CONTINUAREA DECLARAȚIEI EUROPARLAMENTARULUI!

Vizualizat: 11405 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

14 iunie 2021 - 11:23

Cuantumurile plăților directe care urmează să fie acordate fermierilor în cadrul schemelor de sprijin și care depășesc 2 000 EUR pentru o cerere de ajutor depusă pentru anul calendaristic 2021 se reduc cu o rată de ajustare de 1,658907 %, precizează Comisia Europeană în Regulamentul (UE) din 11 iunie 2021 de stabilire a ratei de ajustare a plăților directe în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului pentru anul calendaristic 2021.

Comunicat APIA de astăzi!

Comunicat APIA de astăzi!

14 iunie 2021 - 10:13

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi, 14 iunie, pentru Agroinfo.

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

14 iunie 2021 - 08:56

Am dat 50 de lei pe adeverință de la medicul veterinar ca să cer subvenția la APIA pentru vaci și am primit de la APIA 20 de lei subvenție pentru toate cele 4 vaci pe care le am. Nu mi-am scos nici banii de adeverință, de unde să mai scot și hrana pentru animale, i-a scris Maria Bondar ministrului agriculturii, Adrian Oros. Micii fermieri, crescători de animale au nevoie de multă rezistență anul acesta ca să nu renunțe. A explodat prețul la hrana pentru animale, a rămas mic prețul dat de abator, iar subvențiile APIA, de nimic.

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

13 iunie 2021 - 11:27

Sumele acordate anul acesta, în contul anului trecut, pentru ajutoarele naționale tranzitorii jignesc fermierul, crescătorul român de animale, spus franc, fără ocolișuri. Este una dintre cele mai mari supărări și dezamăgiri, pentru că ANT-ul este o subvenție populară de care beneficiază numărul cel mai mare de crescători de animale, fermieri.

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

13 iunie 2021 - 10:23

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, aniversează 5 ani de activitate în România. Bilanțul acestei perioade indică peste 4500 de fermieri asigurați cu peste 2.9 mil. ha suprafețe cultivate, 4 categorii de produse de asigurare în portofoliu.

Prețuri mai mari pe tona de grâu, rapiță și porumb!

Prețuri mai mari pe tona de grâu, rapiță și porumb!

13 iunie 2021 - 09:44

Preţul grâului la recoltă a trecut de 200 euro/tonă pentru prima dată în ultimii cinci ani. Grâul de panificaţie se vinde cu 217 euro/tonă, rapiţa cu 543 euro/tonă, iar porumbul se negociază cu 269 euro/tonă, preţuri mai mari cu 20-50% faţă de acum cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

Anunț secretar de stat MADR: Ajutor APIA, la aprobare săptămâna viitoare în Guvern!

Anunț secretar de stat MADR: Ajutor APIA, la aprobare săptămâna viitoare în Guvern!

13 iunie 2021 - 09:20

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Marius Micu, a anunțat că săptămâna ce urmează, în ședința Guvernului, ar urma să fie aprobat un ajutor financiar așteptat cu nerăbdare de fermieri. Este vorba despre subvenția APIA de 2.000 de euro pentru legumele cultivate în spații protejate. Din păcate, tergiversarea aprobării acestei subvenții a determinat excluderea de pe lista de plată a unei culturi agricole.

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

13 iunie 2021 - 08:28

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat, în direct la Agro TV, săptămâna aceasta, ce le răspunde fermierilor, crescătorilor de animale care-l critică și-i cer demisia.

APIA: Calcul subvenția APIA pe pășune pentru acest an!

APIA: Calcul subvenția APIA pe pășune pentru acest an!

13 iunie 2021 - 06:51

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) acordă și anul acesta subvenția pe pășune. Doar fermierii care au depus cererea unică de plată și care îndeplinesc mai multe condiții și vor depune anumite documente vor încasa acești bani. Schemele de plată care intră în calculul subvenției APIA pe pășune astfel încât să crească suma pe hectar acordată de APIA.

Oros (MADR): 986 de rachete antigrindină lansate în ultima săptămână!

Oros (MADR): 986 de rachete antigrindină lansate în ultima săptămână!

12 iunie 2021 - 19:07

Un număr de 214 rachete antigrindină au fost lansate în ultimele 24 de ore din punctele de lansare Prahova şi Oltenia, în ultima săptămână în ţară fiind lansate 986 de rachete antigrindină, mai mult de jumătate din consumul din acest sezon, a anunţat sâmbătă dimineaţa, pe pagina sa de Facebook, ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
12. 08, 2017. Friday 10:31
Foarte interesant articolul, multumesc
1.
fermier 10
|
12. 08, 2017. Friday 08:50
Dar DAIA stie ? Pe el si pe seful APIA ii ia cineva la intrebari ?...Panarama de ministru ! Umbla prin targuri si oboare in loc sa se ocupe de ce trebuie.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Bancul zilei

Ghinion...

Ghinion...
Un porc se uită la o priză. Detalii