Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXPLOZIV! DOCUMENTUL SECRET CARE ARATĂ CUM A PIERDUT ROMÂNIA BANI pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 07 decembrie 2017 - 22:30
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STRICT INTERN COMISIA EUROPEANĂ! AGROINFO v-a dezvăluit săptămâna trecută că România nu este pe lista cu banii pe care Comisia Europeană îi împarte statelor membre UE din rezerva de criză. Concret, este vorba despre 433 de milioane de euro care pot fi împărțite fermierilor europeni, din data de 1 decembrie 2017. Sunt ajustări de plăți directe, subvenții, de care, din păcate, fermierii români nu vor beneficia. De ce?

Pentru că a fost completată greșit declarația despre plățile directe pe care România a făcut-o la DG Agri (Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală) din Comisia Europeană.

AGROINFO a intrat în posesia corespondenței dintre directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, și directorul DG Agri, Mihail Dumitru. În absența directorului general DG Agri, Jerzy Plewa, la e-mailul trimis de șeful APIA a răspuns Mihail Dumitru, director general adjunct în DG Agri, Comisia Europeană. Corespondența a fost în august 2017, iar șeful APIA era atenționat să corecteze cât mai repede declarația făcută la Comisia Europeană despre plățile directe achitate fermierilor români în anul 2016 pentru ca România să poată beneficia de o sumă pentru ajustarea plăților, bani pe care să-i împartă fermierilor.

Mihail Dumitru atrage atenția că declarația trebuie să fie corectată până la termenul limită de 27 octombrie 2017,  în așa fel încât să fie inclusă și România pe lista cu bani. Se pare că, deși această corespondență s-a purtat în AUGUST 2017, declarația nu a fost corectată până la termenul de 27 octombrie, iar România a fost exclusă de pe lista cu sumele pe care Comisia Europeană le-a împărțit din rezerva de criză, necheltuită în 2017. Mai mult, România este singura țară menționată în Regulamentul de punere în aplicare a deciziei Comisiei Europene de alocare a sumei de 433 de milioane de euro. În Regulament este scris negru pe alb că România nu a respectat  art.8 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 și că din această pricină nu beneficiază de nicio sumă pe care să o ramburseze fermierilor români. Agricultorii noștri ar fi putut primi bani, proveniți din această rezervă de criză,  constituită la nivel european, chiar din data de 1 decembrie 2017. VEZI AICI CE SPUNE COMISIA EUROPEANĂ DESPRE EXCLUDEREA ROMÂNIEI DE PE LISTA CU BANI!

Inserăm documentul pe care i l-a trimis Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, șefului APIA, Adrian Pintea. Vă reamintim că această corespondență a fost în august 2017!

Vă mulțumim pentru e-mailul din 2 august 2017 cu privire la serviciile pe care le-ați adresat dnei R. Baratova, unitatea AGRI R.1, răspunzând la întrebarea noastră privind declararea cheltuielilor cu plățile directe pentru posturile cu sau fără disciplină financiară. Confirmați că, în ceea ce privește cheltuielile cu plățile directe, România a declarat într-adevăr toate cheltuielile privind anul calendaristic 2016 pentru elementele cu disciplină financiară. Singura excepție sunt cheltuielile declarate pentru schema micilor agricultori.adresa-1_b

Vă reamintim că articolul 8 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 prevede că "rata de ajustare stabilită în conformitate cu articolul 26 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 (rata de disciplină financiară) se aplică numai plăților directe care depășesc 2 000 EUR care urmează să fie acordate agricultorilor în anul calendaristic corespunzător. "

În termeni mai concreți, acest lucru implică faptul că primele 2 000 de euro din toate plățile directe acordate unui agricultor, care include și schema micilor agricultori, sunt scutite de disciplina financiară.

De exemplu, în cazul în care un agricultor trebuie să primească plăți directe în valoare de 10 000 EUR, rata de ajustare se aplică numai la 8 000 EUR. 2 000 EUR nu se reduc cu rata de ajustare.

Aceasta înseamnă că suma de 2000 EUR este declarată pe posturi "fără disciplină financiară", în timp ce 8 000 EUR după deducerea disciplinei financiare (8 000 EUR (prima rată de ajustare)) se declară pe posturile "cu disciplină financiară", aduce atingere oricăror altor reduceri care ar putea fi aplicabile, a se vedea articolul 6 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014

Declararea corectă a sumelor cu privire la elementele cu sau fără disciplină financiară este esențială pentru contabilizarea și controlul adecvat al plafoanelor. Aceste informații sunt, de asemenea, utilizate în contextul calculării sumelor de disciplină financiară care trebuie rambursate, a se vedea articolul 26 alineatul (5) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Aceste sume de disciplină financiară se calculează pe baza declarațiilor statelor membre din 27 octombrie în vederea adoptării regulamentului de stabilire a sumelor de rambursare înainte de 1 decembrie. adresa-2_bPrin urmare, corectitudinea și actualitatea declarațiilor din 27 octombrie este de o importanță deosebită.

Prin urmare, autoritățile române sunt solicitate să se asigure că disciplina financiară este aplicată în conformitate cu normele și că cheltuielile sunt declarate în mod corespunzător pentru elementele cu sau fără disciplină financiară pentru toate schemele relevante de plăți directe. Vă încurajăm să corectați, cât de curând posibil, declarațiile dvs. de cheltuieli pentru exercițiul financiar

Nu ezitați, dacă veți dori informații sau clarificări suplimentare, contactați serviciile mele.

A interesat pe cineva că această declarație este extrem de importantă pentru banii care vor ajunge la fermierii noștri?! A interesat pe cineva să o corecteze la timp pentru ca România să aibă și ea loc pe lista cu bani pentru fermieri?!

Cine a pierdut în toată această amânare a corectării unei declarații, în această tergiversare? Fermierul român care de acum, din decembrie 2017, putea să aibă niște bani în plus la subvenții și implicit în buzunar.

După ce AGROINFO a dezvăluit  că România a fost exclusă de pe lista cu țările UE cărora Comisia Europeană le-a alocat o sumă din cele 433 de milioane de euro din rezerva de criză, bani care trebuie să ajungă la fermieri, subliniază Comisia Europeană, europarlamentarul român Daniel Buda a sesizat public: România este singura țară din UE care nu va beneficia de milioanele sau zecile de milioane de Euro din rezerva de criză pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru agricultorii din UE.

VEZI AICI CONTINUAREA DECLARAȚIEI EUROPARLAMENTARULUI!

Vizualizat: 11217 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
12. 08, 2017. Friday 10:31
Foarte interesant articolul, multumesc
1.
fermier 10
|
12. 08, 2017. Friday 08:50
Dar DAIA stie ? Pe el si pe seful APIA ii ia cineva la intrebari ?...Panarama de ministru ! Umbla prin targuri si oboare in loc sa se ocupe de ce trebuie.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii