Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXPLOZIV! DOCUMENTUL SECRET CARE ARATĂ CUM A PIERDUT ROMÂNIA BANI pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 07 decembrie 2017 - 22:30
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STRICT INTERN COMISIA EUROPEANĂ! AGROINFO v-a dezvăluit săptămâna trecută că România nu este pe lista cu banii pe care Comisia Europeană îi împarte statelor membre UE din rezerva de criză. Concret, este vorba despre 433 de milioane de euro care pot fi împărțite fermierilor europeni, din data de 1 decembrie 2017. Sunt ajustări de plăți directe, subvenții, de care, din păcate, fermierii români nu vor beneficia. De ce?

Pentru că a fost completată greșit declarația despre plățile directe pe care România a făcut-o la DG Agri (Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală) din Comisia Europeană.

AGROINFO a intrat în posesia corespondenței dintre directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, și directorul DG Agri, Mihail Dumitru. În absența directorului general DG Agri, Jerzy Plewa, la e-mailul trimis de șeful APIA a răspuns Mihail Dumitru, director general adjunct în DG Agri, Comisia Europeană. Corespondența a fost în august 2017, iar șeful APIA era atenționat să corecteze cât mai repede declarația făcută la Comisia Europeană despre plățile directe achitate fermierilor români în anul 2016 pentru ca România să poată beneficia de o sumă pentru ajustarea plăților, bani pe care să-i împartă fermierilor.

Mihail Dumitru atrage atenția că declarația trebuie să fie corectată până la termenul limită de 27 octombrie 2017,  în așa fel încât să fie inclusă și România pe lista cu bani. Se pare că, deși această corespondență s-a purtat în AUGUST 2017, declarația nu a fost corectată până la termenul de 27 octombrie, iar România a fost exclusă de pe lista cu sumele pe care Comisia Europeană le-a împărțit din rezerva de criză, necheltuită în 2017. Mai mult, România este singura țară menționată în Regulamentul de punere în aplicare a deciziei Comisiei Europene de alocare a sumei de 433 de milioane de euro. În Regulament este scris negru pe alb că România nu a respectat  art.8 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 și că din această pricină nu beneficiază de nicio sumă pe care să o ramburseze fermierilor români. Agricultorii noștri ar fi putut primi bani, proveniți din această rezervă de criză,  constituită la nivel european, chiar din data de 1 decembrie 2017. VEZI AICI CE SPUNE COMISIA EUROPEANĂ DESPRE EXCLUDEREA ROMÂNIEI DE PE LISTA CU BANI!

Inserăm documentul pe care i l-a trimis Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, șefului APIA, Adrian Pintea. Vă reamintim că această corespondență a fost în august 2017!

Vă mulțumim pentru e-mailul din 2 august 2017 cu privire la serviciile pe care le-ați adresat dnei R. Baratova, unitatea AGRI R.1, răspunzând la întrebarea noastră privind declararea cheltuielilor cu plățile directe pentru posturile cu sau fără disciplină financiară. Confirmați că, în ceea ce privește cheltuielile cu plățile directe, România a declarat într-adevăr toate cheltuielile privind anul calendaristic 2016 pentru elementele cu disciplină financiară. Singura excepție sunt cheltuielile declarate pentru schema micilor agricultori.adresa-1_b

Vă reamintim că articolul 8 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 prevede că "rata de ajustare stabilită în conformitate cu articolul 26 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 (rata de disciplină financiară) se aplică numai plăților directe care depășesc 2 000 EUR care urmează să fie acordate agricultorilor în anul calendaristic corespunzător. "

În termeni mai concreți, acest lucru implică faptul că primele 2 000 de euro din toate plățile directe acordate unui agricultor, care include și schema micilor agricultori, sunt scutite de disciplina financiară.

De exemplu, în cazul în care un agricultor trebuie să primească plăți directe în valoare de 10 000 EUR, rata de ajustare se aplică numai la 8 000 EUR. 2 000 EUR nu se reduc cu rata de ajustare.

Aceasta înseamnă că suma de 2000 EUR este declarată pe posturi "fără disciplină financiară", în timp ce 8 000 EUR după deducerea disciplinei financiare (8 000 EUR (prima rată de ajustare)) se declară pe posturile "cu disciplină financiară", aduce atingere oricăror altor reduceri care ar putea fi aplicabile, a se vedea articolul 6 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014

Declararea corectă a sumelor cu privire la elementele cu sau fără disciplină financiară este esențială pentru contabilizarea și controlul adecvat al plafoanelor. Aceste informații sunt, de asemenea, utilizate în contextul calculării sumelor de disciplină financiară care trebuie rambursate, a se vedea articolul 26 alineatul (5) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Aceste sume de disciplină financiară se calculează pe baza declarațiilor statelor membre din 27 octombrie în vederea adoptării regulamentului de stabilire a sumelor de rambursare înainte de 1 decembrie. adresa-2_bPrin urmare, corectitudinea și actualitatea declarațiilor din 27 octombrie este de o importanță deosebită.

Prin urmare, autoritățile române sunt solicitate să se asigure că disciplina financiară este aplicată în conformitate cu normele și că cheltuielile sunt declarate în mod corespunzător pentru elementele cu sau fără disciplină financiară pentru toate schemele relevante de plăți directe. Vă încurajăm să corectați, cât de curând posibil, declarațiile dvs. de cheltuieli pentru exercițiul financiar

Nu ezitați, dacă veți dori informații sau clarificări suplimentare, contactați serviciile mele.

A interesat pe cineva că această declarație este extrem de importantă pentru banii care vor ajunge la fermierii noștri?! A interesat pe cineva să o corecteze la timp pentru ca România să aibă și ea loc pe lista cu bani pentru fermieri?!

Cine a pierdut în toată această amânare a corectării unei declarații, în această tergiversare? Fermierul român care de acum, din decembrie 2017, putea să aibă niște bani în plus la subvenții și implicit în buzunar.

După ce AGROINFO a dezvăluit  că România a fost exclusă de pe lista cu țările UE cărora Comisia Europeană le-a alocat o sumă din cele 433 de milioane de euro din rezerva de criză, bani care trebuie să ajungă la fermieri, subliniază Comisia Europeană, europarlamentarul român Daniel Buda a sesizat public: România este singura țară din UE care nu va beneficia de milioanele sau zecile de milioane de Euro din rezerva de criză pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru agricultorii din UE.

VEZI AICI CONTINUAREA DECLARAȚIEI EUROPARLAMENTARULUI!

Vizualizat: 11294 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
12. 08, 2017. Friday 10:31
Foarte interesant articolul, multumesc
1.
fermier 10
|
12. 08, 2017. Friday 08:50
Dar DAIA stie ? Pe el si pe seful APIA ii ia cineva la intrebari ?...Panarama de ministru ! Umbla prin targuri si oboare in loc sa se ocupe de ce trebuie.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii