Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! Șeful APIA dezvăluie stadiul real al AUTORIZĂRII LA PLATĂ a SUBVENȚIILOR!

Publicat: 19 mai 2016 - 10:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Este o tardivitate în plata subvențiilor, recunoaște Florin  Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Șeful APIA dezvăluie, pentru Agroinfo, ce se întâmplă în acest moment la APIA și care sunt fermierii care vor fi autorizați la plată săptămâna viitoare.

Regulamentar, suntem în interiorul termenelor de plăți pentru că, prin Regulamentul 1306/2013, data de 30 iunie este data până la care statele membre asigură finanțarea. Nu mergem pe principiul datei respective. Managementul este îndreptat spre a face plățile cât mai rapid în sensul de a-și atinge  fermierii scopurile. Măcar să se alimenteze campania, cumva începută, de primăvară

Suntem în plină procesare pe captarea datelor în modulele de zootehnie. La sfârșitul acestei săptămâni vom avea toate datele în sistem. Este o mare realizare și cel mai important lucru pentru plățile în zootehnie. După această etapă, dosarele fermierilor vor urma controlul administrativ și autorizarea la plată, declară șeful APIA, pentru Agroinfo.

Șeful APIA a adăugat că, la această oră, nu se știe care este cuantumul ajutorului național tranzitoriu în zootehnie (ANTZ) și nici cuantumul sprijinului cuplat (SCZ) la bovine, caprine și ovine.

Nu vreau să avansez cifre și date la ora aceasta. Dacă cifra este mai mare, oamenii vor avea dezamăgirea că primesc mai puțin. Am obiceiul sănătos ca, atunci când am hotărârea de Guvern, pot să dau cifra corectă și concretă. Ca să nu creăm dezinformare, spune Faur.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, în câteva rânduri, că sprijinul cuplat la bovine ar putea fi dublat pentru că numărul animalelor eligibile este mic. Astfel, pentru vacile de lapte sprijinul cuplat ar putea ajunge la aproximativ 500 euro/cap de animal/an, iar pentru vitele de carne circa 600 euro/cap de animal/an. Cât privește sprijinul cuplat pentru ovine și caprine, șeful de la Agricultură a afirmat că acesta este 16 euro/cap de animal/an.

Bugetul total alocat plăților pe zootehnie este 203 milioane de euro. Cifra a fost anunțată de ministrul agriculturii, în dezbaterea moțiunii simple din Camera Deputaților. Autorizarea plăților pe zootehnie este programată pentru săptămâna viitoare, pe 25 mai 2016.

Potrivit sursei citate, până la această dată, 770.000 de fermieri din 886.000 eligibili și-au încasat subvenția pe suprafață, autorizată la plată la data de 8 aprilie 2016. Plata pe înverzire, autorizată de APIA din data de 12 mai 2016, a fost achitată de APIA pentru 560.000 de fermieri. Miercuri, 18 mai 2016, contabilitatea Agenției de Plăți a mai emis ordine de plată pentru înverzire sau greening pentru alți 150.000 de fermieri.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, susține că fermierilor români li s-a plătit suma totală de 1,123 miliarde de euro.

Vizualizat: 7541 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii