Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! Șeful APIA despre PLĂȚILE FERMIERILOR!

Publicat: 01 iunie 2016 - 13:57
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII. Suntem în plin proces de contractare pe ce era necontractat ( contractarea părților componente din sistemul informatic cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru plata subvențiilor, n.r.), declară, exclusiv pentru Agroinfo, Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Suntem în plin proces de contractare pe ce era necontractat conform cadrului legal și procedural aferent (referire la sistemul informatic cu care APIA efectuează plățile directe către fermieri n.r.). Este corect. Este adevărat, suntem pe etape finale de contractare, declară șeful APIA.

Așadar, Florin Faur, care conduce în acest moment Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, confirmă cele spuse de Gabriel Lospa, eAgriculture Head of Unit SIVECO. Șeful de proiect APIA a dezvăluit că sistemul informatic, responsabil de plata subvențiilor și de primirea cererilor unice de plată, nu este contractat în întregime. Acest pas este obligatoriu de făcut pentru plata subvențiilor pe zootehnie, dar și pe vegetal, ce a mai rămas de plătit fermierilor români, sprijinul cuplat vegetal și plăți compensatorii pe agro-mediu.

Concret, nu sunt semnate  toate contractele subsecvente pentru părți componente din Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS). Pe cale de consecință, fără aceste contracte, echipa IT a dezvoltatorului de soft nu se poate ocupa de punerea în funcțiune a diferitelor module, responsabile de diverse scheme de plată din agricultură. Dacă aceste module nu sunt funcționale, nu se poate face plata subvențiilor respective către fermierii români.

Agenția de Plăți are termen până la 30 iunie 2016 să le achite fermierilor români subvențiile aferente campaniei 2015.

Vizualizat: 10346 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
todut
|
06. 01, 2016. Wednesday 18:32

Numele vinovatului! Cine e vinovat?

1.
todit gh
|
06. 01, 2016. Wednesday 16:50

Deci abia acum se da comanda pentru anumite programe?! Ok...cine este vinovatul? Cu nume! Daca nimeni nu este sanctionat, ne meritam soarta... Cine este vinovatul?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii