Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! ȘEF APIA VINE CU ULTIMELE DATE despre DEBLOCAREA la PLATA SUBVENȚIILOR!

Publicat: 01 februarie 2018 - 11:34
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII CU OCHII PE CONTURILE BANCARE! Sunt  75.599 de fermieri români în această situație! Ei sunt agricultorii incluși în eșantionul de control prin teledetecție, aferent Campaniei 2017. Mulți dintre acești fermieri ne întreabă îngrijorați când își vor primi subvențiile. Cel mai interesant mesaj vine din județul Mureș, unde o întreagă localitate, Eremitu, ar fi fost selectată pentru verificarea prin teledetecție.

Sunt un fermier din județul Mureș și încă nu am primit niciun leu din campania 2017, așa cum nu a primit nimeni din satul nostru. Suntem tot satul Eremitu în control prin teledetecție sau alte controale APIA. Suntem curioși, la fel ca toți fermierii din țară: când intrăm la plată? Așa a fost vorba că plățile pentru noi încep pe 15 ianuarie 2018. După aia, am primit vești că încep de săptămâna asta. De luni așteptăm vești ce se va întâmpla cu dosarele noastre, dar azi e joi și încă niciun comunicat de la APIA....Poate mai reușiți să ne dați și fermierilor de la control ceva veste. Mulțumim că lucrați pentru noi, scrie în mesajul transmis nouă de un fermier care ne-a rugat să-i păstrăm confidențială identitatea.

Agricultorul ne mai spune că toți fermierii din localitățile Eremitu și Gurghiu merg zilnic la CEC, unde au deschise conturi, să se intereseze dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a virat vreun leu. Până acum, nimic! Bate vântul prin conturile bancare și prin buzunarele fermierilor.

AGROINFO nu lasă niciun mesaj disperat fără răspuns. Astfel, pentru că mesajul vine din județul Mureș, publicația noastră a solicitat lămuriri de la directorul executiv al APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă. Șeful APIA Mureș ne-a transmis astăzi, joi, 1 februarie 2018, un răspuns în care le explică deschis fermierilor în ce etapă s-a ajuns cu procesarea cererilor de subvenții pentru eșantionul de teledetecție. Mulțumim șefului APIA Mureș pentru promptitudine.

Vă informăm că începând de sâmbătă, 20 ianuarie 2018, s-a demarat activitatea de import final a rezultatelor controlului prin teledetecție, acțiune finalizată în proporție de 71,52 % conform ultimelor informații primite de la APIA Central. Pentru a fi aprobate la plată în mod corect și conform procedurilor, acestea trebuie să aibă raportul final introdus în sistem. Ulterior acestei etape,  aceste dosare vor putea fi gestionate în control administrativ, aprobate și introduse  pe fluxul de autorizare,  declară șeful APIA Mureș.

Deci, în acest moment, rezultatele controlului prin teledetecție al parcelelor agricole, realizat pentru APIA de compania Gauss, sunt importate în proporție de 71,52%. Cât de repede se importă rezultatele? Nu știm! Conducerea APIA Aparat Central ne poate lămuri. Din păcate, conducerea centrală APIA nu este deloc receptivă la întrebările fermierilor.

Până se urnește APIA Aparat Central să le dea fermierilor un răspuns clar, aceștia pot doar să spere că importul merge șnur. După importarea rezultatelor, înțelegem că urmează etapa de introducere în sistemul informatic APIA (Sistemul Integrat de Administrare și Control, IACS) a rapoartelor finale. După finalizarea introducerii rapoartelor finale, urmează etapa controlului administrativ al cererilor și abia după aceea intrarea acestor dosare pe fluxul de autorizare la plată.

AGROINFO solicită conducerii APIA Aparat Central să transmită, săptămânal, comunicate explicite despre plata subvențiilor aferente Campaniei 2017 și despre alte detalii privind schemele de plăți din agricultură, programele de ajutor, etc. gestionate de instituție din fondurile europene și din bugetul național. Atragem atenția conducerii APIA Aparat Central că aceste informații sunt publice. Nu sunt confidențiale, nu se comunică pe surse sau pe la colțuri. Aceste informații privesc gestionarea fondurilor europene și a banilor din buzunarele noastre, ale tuturor românilor, și trebuie difuzate oficial, prin comunicate, transmise tuturor publicațiilor și altor medii de informare.

EȘTI FERMIER ȘI NU AI PRIMIT SUBVENȚIILE? SCRIE-NE! NOI VOM INSISTA ȘI VOM SOMA CONDUCEREA APIA CĂ AI TOT DREPTUL SĂ AFLI CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BANII CARE ȚI SE CUVIN!

Vizualizat: 9781 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

23 septembrie 2020 - 17:35

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO,  publicarea ghidului Măsurii 21 privind acordarea unui sprijin temporar cu caracter excepțional, ca răspuns la criza sanitară generată de epidemia de COVID-19.

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

23 septembrie 2020 - 15:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri în perioada 03 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 14:45

MAI MULȚI BANI PENTRU ZOOTEHNIE! Bugetul pentru plățile fermierilor nu se va împărți egal pentru cele două sectoare, vegetal și zootehnie, în noul exercițiu financiar 2021-2027. Pentru fermele de animale, Ministerul Agriculturii a pregătit cea mai mare parte a bugetului, 60%, vegetalului revenindu-i 40%. Crescătorii de animale nu au niciun profit, toată lumea s-a concentrat pe vegetal, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

23 septembrie 2020 - 13:46

ZIUA RECOLTEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, participă sâmbătă, 26 septembrie 2020, la culesul viei la Podgoria de la Apoldu de Sus, județul Sibiu, cumpărată recent de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Magirdicean Romeo
|
02. 02, 2018. Friday 10:13
Neplata la timp a fermierilor de la control teledetectie duce la discriminare in sensul dezavantajarii fata de ceilalti fermieri referitor la continuarea activitatii .
Intelegem ca este nevoie de control pentru disciplinare dar de ce acest lucru devine o pedeapsa ....
Multumesc !
3.
Arpad
|
02. 01, 2018. Thursday 14:49
Bună sunt modi Arpad din jud alba vreau sa va zic ca nu am primit nimic nici avans pe suprafața am sprijinul cuplat pe lucerna deia nu am primit și vrem totuși sa știm când o sa primim bani cuveniți
2.
adriangeorgedinca
|
02. 01, 2018. Thursday 12:16
Am votat psd ne-au mintit, acceiasi fermieri de ani de zile la control, banii tot timpul de cand suntem la control i-am luat uneori cand ceilalti fermieri isi depuneau cerere la apia pentru anul urmator in cel mai fericit caz, daca nu chiar in toamna anului urmator cand ceilalti luau adeverinta sa ia banii avans, fermier control= fermier care nu poate lua avans prin banca , fermier care plateste dobanzi in plus la firmele de input-uri, fermier care apare rau platnic banca, statul impune taxe, dobanzi, rezulta un fermier care se lupta cu morile de vant care la un moment dat realizeaza ca munceste doar in folosul "comunitatii" sau nu isi da seama ca de cativa ani este pe drumul, incet, dar sigur, datorita acceluiasi sistem , indiferent de papusari de la butoane, unui faliment cert
1.
Chiparus Simona
|
02. 01, 2018. Thursday 11:55
Buna ziua! Sunt un fermier din judetul Constanta, am avut dosarul selectat pentru control "Tineri fermieri". Nu am intrat la plata nici pana acum. Stiti ceva despre aceasta situatie? Multumesc anticipat!
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii