Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Exclusiv! Ce spune SIVECO despre termenul pentru plata integrală a subvențiilor către fermierii români?

Publicat: 12 ianuarie 2016 - 08:34
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SIVECO dezvăluie care ar putea fi data când va începe plata integrală a subvențiilor către fermierii români! Compania este cea care a creat sistemul informatic cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din pricina căruia ar fi întârziat și plata către fermieri a avansului pe suprafață. Agroinfo a solicitat companiei un punct de vedere argumentat despre modulul pentru plățile finale!

Agricultorii români retrăiesc tensiunea din zilele în care își așteptau avansul pe suprafață, cei 53 de euro/ha, o parte mică din subvențiile la care au dreptul. Banii i-ar fi ajutat anul trecut să acopere prea puțin din datoriile acumulate la furnizorii de inputuri în agricultură sau la băncile pe unde au împrumuturi. Cu toții așteaptă grosul banilor, adică plata integrală a subvențiilor.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recent că plata integrală ar putea începe abia la sfârșitul lunii aprilie 2016. Cauza: modulul pentru plățile integrale nu este încă pregătit!

Iată ce ne-a declarat SIVECO  despre stadiul în care se află pregătirea modulului și despre termenul la care ar putea începe plățile integrale!

Modulul pentru efectuarea plăților integrale/finale către fermierii români este complet diferit față de cel dedicat plății în avans. Cerințele pe care trebuie să le îndeplinească sistemul informatic pentru a susține plata integrală/ finală sunt suplimentare față de cele destinate plăților în avans. Cerințele privesc fluxurile de lucru care trebuie dezvoltate și implementate în următoarele module ale sistemului informatic:

1.       Eșantionarea în vederea selectării fermierilor pentru controlul prin teledetecție și controlul pe teren
2.       Controlul prin teledetecție
3.       Raportul de control pe teren
4.       Controlul administrativ pentru sector vegetal după controlul pe teren
5.       Controlul administrativ pentru sectorul zootehnic înainte de controlul pe teren
6.       Controlul administrativ pentru sectorul zootehnic după controlul pe teren
7.       Calculul plăților pentru sectorul vegetal, respectiv zootehnic pentru plata finală
8.       Aprobarea plăților pentru sectorul vegetal, respectiv zootehnic pentru plata finală
9.       Efectuarea propriu-zisă a plăților finale (ordine de plată, extrase de cont etc)
10.     Gestionarea plăților necuvenite
11.     Gestionarea registrului unic al debitorilor
12.     Gestionarea registrului unic al sancțiunilor multianuale
13.     Realizarea raportărilor naționale și europene privind plățile efectuate către fermieri

Astfel, pentru ca modulul de efectuare a plăților integrale/ finale către fermierii români să funcționeze în parametrii normali este necesară implementarea modulelor aferente activităților prezentate mai sus.

Pentru realizarea modului informatic destinat plății integrale/ finale a subvențiilor este necesară parcurgerea acelorași etape de contractare, analiză, proiectare, dezvoltare, testare și recepție.

Termen pentru plata subvențiilor integrale: aprilie 2016?

În acest moment, echipa de proiect APIA și consorțiul furnizor se află în faza premergătoare contractării. Din analiza și planificarea făcute împreună, a rezultat termenul avansat de conducerea Ministerului Agriculturii pentru livrarea modulului destinat efectuării plăților integrale/ finale (adică, sfârșitul lunii aprilie 2016 n.r.).

Confirmăm că împreună cu APIA și Ministerul Agriculturii depunem eforturi pentru identificarea modalităților de optimizare a etapelor mai sus menționate în scopul devansării termenului pentru livrarea modulului destinat efectuării plăților integrale/ finale. Termenul final pentru plata subvențiilor din campania 2015 este 30 iunie 2016.

Vizualizat: 9823 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Modulul APIA ar permite începerea plăților către fermierii români abia în aprilie!

Modulul APIA ar permite începerea plăților către fermierii români abia în aprilie!

O analiză făcută de Ministerul Agriculturii, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu furnizorul sistemului informatic, în speță SIVECO-Teamnet, cu care lucrează APIA pentru efectuarea plăților s-a finalizat cu o concluzie alarmantă. Subvențiile integrale ar putea ajunge la fermierii români abia în aprilie 2016! Vinovatul ar fi softul APIA!

SIVECO-Teamnet: APIA a contractat servicii IT pentru modulul de plăți în avans abia pe 10 noiembrie!

SIVECO-Teamnet: APIA a contractat servicii IT pentru modulul de plăți în avans abia pe 10 noiembrie!

Agroinfo a scos la lumină hotărârea de Guvern care pecetluiește înțelegerea dintre cuplul SIVECO-Teamnet și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Prin această înțelegere, sunt plătite 28 de milioane de euro pentru un sistem informatic care blochează plata subvențiilor către fermierii români. Iată ce ne-a comunicat în replică SIVECO!

APIA: 28 de milioane de euro ca să nu se blocheze plata subvențiilor către fermieri!

APIA: 28 de milioane de euro ca să nu se blocheze plata subvențiilor către fermieri!

Un document conceput de Ministerul Agriculturii și aprobat de Guvernul României  stabilește că trebuie investite 28 de milioane de euro într-un soft pentru ca fermierii români să-și primească la timp subvențiile europene. Cu ajutorul softului, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuia să evite un blocaj la plată. S-a întâmplat exact pe dos!

Alte articole in aceasta categorie

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

29 noiembrie 2023 - 13:58

Fermierii, crescătorii de animale trebuie să anunțe la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) orice schimbare produsă în fermă, în termen de 10 zile. Respectarea acestui termen le garantează fermierilor că vor primi subvențiile agricole la care au dreptul. Explică directorul executiv APIA Hunedoara, Veronica Topor.

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

29 noiembrie 2023 - 07:06

În timp ce crescătorii de vaci abia își vând la prețuri de nimic laptele produs în ferme, România importă 60% din laptele de consum, spune fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad. Situație e și mai dramatică la producția de carne de porc unde importurile urcă la 80%.

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

28 noiembrie 2023 - 12:53

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

28 noiembrie 2023 - 12:12

O nouă plată directă se pregătește pentru fermele mixte, mai ales pentru cele mici sau de familie, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

28 noiembrie 2023 - 11:51

Ministerul Agriculturii face precizări importante vizavi de accesarea ajutoarelor de stat din cadrul Programului Investalim.

Nu a plouat niciodată atât de mult în această zonă din România! Recordul anterior de precipitații era din 1975

Nu a plouat niciodată atât de mult în această zonă din România! Recordul anterior de precipitații era din 1975

27 noiembrie 2023 - 22:24

Anunțul MADR: gata cu seceta! Care este zona din România cu precipitații record în noiembrie 2023.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
mihai faliment
|
01. 13, 2016. Wednesday 21:37

Noi avem nevoie de bani .....nu de tehnocrați! Tractoarele nu merg cu promisiuni...eu le arat mesaje.. dar nu merg.,
Ăsta i România.

3.
TOM
|
01. 13, 2016. Wednesday 20:54

......in aceste conditii,cand fermierul are nevoie de bani pentru reparatii utilaje,imputuri de primavara,ingrasaminte(!?!),...despre achizitii sau investitii in parcul de utilaje nu putem vorbi,...va asigur ca nu sunt capabil de niciun fel de respect fata de nimeni,.....si le pot doar dedica un cantec,duios,pentru mame....pentru mamele LOR..,,Cantec pentru mama lor"..al maestrului Victor Socaciu...auditie placuta.

2.
Asociatia Hereford
|
01. 12, 2016. Tuesday 19:26

Cu tot respectul pentru institutia APIA, institutie care GESTIONEAZA BANII FERMIERILOR, luna aprilie sau mai rau 30 iunie pentru efectuarea platilor subventiilor pe terenuri, nu este nici macar rezonabil deci inacceptabil.
Noi, fermierii din Romania, nu acceptam aceste date avansate. Solicitam ministrului Achim Irimescu, sa ia masuri urgente pentru realizarea tuturor platilor pana la data de 15 februarie.
Problemele de soft sau performanta institutiei sunt in sarcina ministrului si nu le acceptam ca si „motive” pentru neplata subventiilor.

Intelegem si apreciem eforturile pe care le depuneti, insa acestea trebuie sa aiba rezultate concrete si rapide, materializate prin plati de urgenta catre fermieri. Daca faceti "eforturi" doar ca sa platiti pana la data limita, 30 iunie... evaluati dumneavoastra, va rog, performantele!
Asociatia Hereford

1.
toni
|
01. 12, 2016. Tuesday 14:45

Poate cei 30 milioane de euro nu au fost suficienți pentru a avea un soft care sa si finctioneze.Cred ca numai DNA ar mai putea spune de cat ar mai fi nevoie pentru a funcționa softul.Succes DNA.

Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Grupul AGRIND din Tășnad, jud. Satu Mare are la bază o mică activitate agricolă de familie, dezvoltată după anii ’90, cu multă muncă, provocări și implicare. Investițiile și fructificarea la maxim a fondurilor europene au adus societatea la ceea ce este astăzi: peste 3.000 de hectare exploatate în cultura mare, procesare (morărit și panificație), zootehnie (bovine de lapte și de carne) și pomicultură, toate sectoarele fiind dezvoltate pentru a ajunge cât mai aproape de consumatorul final.

Toate acestea au fost clădite cu viziune, perseverență, curaj, dar și prudență de un adevărat trio tehnico-economico-financiar: bunicul și tatăl, absolvenți de studii agricole și fiul, Horațiu Buzgău, absolvent de Științe economice. Alături de ei, o întreagă echipă de prieteni, colaboratori, angajați, parteneri, clienți. ”O întreagă familie!”, spune Horațiu cu mândrie.

Horațiu a făcut primii pași în viață direct... în câmp! A fost implicat de mic în toate activitățile agricole ale familiei, învățarea practică ajutându-l să înțeleagă foarte bine cât este de importantă agricultura și industria alimentară, inclusiv din punct de vedere economic. A decis încă din clasele primare că aceasta va fi calea de urmat și că relevanța cifrelor în agribusiness se transpune, până la urmă, în succesul care determină acțiunile și investițiile viitoare.

Deși are doar 25 de ani, tânărul antreprenor mi-a oferit o adevărată lecție de economie agrară aplicată, teoria fiind transpusă în practică și, evident, în cifrele pe care le obține afacerea agricolă a familiei sale. Cea mai recentă investiție a grupului, în cultura de alun certificată ecologică pe 50 de hectare, suprafață integral irigată, a dat naștere brandului ALLU, Horațiu fiind managerul Holiv Ecoplant, firma care are ca obiect de activitate producția și procesarea alunelor, investiție de asemenea realizată cu fonduri europene.

Horațiu Buzgău a venit la agroSTORY cu o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de plină de învățăminte pentru orice tânăr aflat la început de drum în agricultură.


Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii