Adama
Vinasa Rompak

Egiptul iar a cumpărat grâu din Ucraina

Publicat: 09 septembrie 2021 - 11:12
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu ale Egiptului, a confirmat rezultatul ultimei licitații pentru 300.000 de tone de grâu cu livrare în perioada 25 octombrie-3 noiembrie. Astfel, pentru cele cinci tranşe de 60.000 de tone s-a plătit un preţ mediu de 313 USD/tonă (FOB), la care se adaugă 31,93 USD/tonă (în medie) pentru transport.

Livrările ucrainene vor fi făcute de către Nibulon (baza Ochakov) la 310,25 USD/tonă FOB, sau 343,15 USD/tonă CFR, iar Louis Dreyfus va livra de la baza din Odesa cu 312,90 USD/tonă. De asemenea, Olam și Inerco Trade vor livra grâul de la baza din Chornomorsk la același preţ, plus un cost de transport de 32,90 USD/tonă.

Singurul contingent rusesc de grâu va fi livrat de către traderul GTCS, prin baza din Novorossiysk, la preţul de 316,50 USD/tonă, plus 27,30 USD/tonă transportul.

Preţul grâului se menţine stabil

În SUA, prețul grâului este în creştere uşoară la Bursa de la Chicago (257,21 USD/tonă), iar cererea internaţională de grâu continuă să susțină prețurile, iar analiştii pieţei aşteaptă estimările oficiale privind disponibilul de export al Rusiei.

Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) apreciază că exporturile de grâu din Rusia ar putea ajunge la 35 de milioane de tone. Următoarea estimare lunară USDA (raport WASDE) va fi publicat la finalul săptămânii, dar se aşteaptă o scădere a potenţialului de export de până la 30 de milioane de tone grâu din Rusia.

Seminţe de grâu_b

La Matif, tranzacţiile pentru grâu s-au închis luni (06.09.2021) la preţul de 240,0 euro/tonă, cu 3,74 euro mai puțin decât la finalul săptămânii trecute. Pentru livrarea în decembrie tranzacțiile s-au închis la 242,25 euro/tonă, cu 2,25 euro/tonă mai puţin, iar pentru livrările din martie, preţul a fost de 239,75 euro/tonă.

În Germania, în piaţa liberă, grâul categoria A, cu livrare la Hamburg, în luna septembrie, a fost cotat la 256 euro/tonă, iar grâul categoria B la aceeași dată a fost 253,0 euro/tonă.

Pentru grâu furajer preţul este de 238 euro/tonă cu livrare în Olanda, în luna septembrie, iar pentru livrările din decembrie se plăteşte 232 euro/tonă.

Vizualizat: 1570 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Premierul Florin Cîțu, decizie oficială privind conducerea MADR!

Premierul Florin Cîțu, decizie oficială privind conducerea MADR!

Criza politică din interiorul Guvernului produce schimbări şi în conducerea Ministerului Agriculturii.

Șeful APIA astăzi: Plata ajutorului Covid pentru crescătorii de bovine!

Șeful APIA astăzi: Plata ajutorului Covid pentru crescătorii de bovine!

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a convocat astăzi conducerile centrelor județene și a aparatului central al APIA la o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat în sistem videoconferință. Plata ajutorului Covid pentru crscătorii de bovine și stabilirea cuantumului sprijinului cuplat la ovine (SCZ), pentru acest an, sunt principalele subiecte discutate în videoconferința susținută de șeful APIA.

Modificarea Legii vânzării terenurilor agricole!

Modificarea Legii vânzării terenurilor agricole!

Modificarea Legii vânzării terenurilor agricole nu trebuie făcută contra fermierilor, sectorului agroalimentar, avertizează mai mult organizații ale fermierilor, într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

India importă pentru prima dată şrot din soia modificată genetic

India importă pentru prima dată şrot din soia modificată genetic

Guvernul indian a anunțat oficial că va permite importul a până la 1,2 milioane de tone de şrot din soia modificată genetic, într-o încercare menită să reducă deficitul de furaje şi creşterea preţurilor la produsele alimentare. Hotărârea se aplică produselor clasificate sub codurile ITC HC 23040020 și 23040030 care sosesc în porturile Nhava Sheva și LCS Petrapole înainte de 31 octombrie.

CREŞTE producţia de floarea-soarelui în regiunea Mării Neagre

CREŞTE producţia de floarea-soarelui în regiunea Mării Neagre

Analiştii pieţei agricole internaţionale se așteaptă ca recolta de floarea soarelui din regiunea Mării Negre să revină după pierderile de anul trecut, producția urmând să crească cu mai mult de 6 milioane de tone (peste 16%) faţă de anul trecut. Condiţiile meteo favorabile din regiune au permis o evoluţie mai bună, în comparație cu anul trecut, a culturii de floarea-soarelui care ar putea totaliza peste 41-42 milioane de tone. Din acest total, se preconizează că peste 32 de milioane de tone vor proveni din Ucraina și Rusia.

Precipitaţiile din Europa influenţează PRODUCŢIA şi PREŢUL cerealelor

Precipitaţiile din Europa influenţează PRODUCŢIA şi PREŢUL cerealelor

Participanții la piața europeană și-au exprimat îngrijorarea cu privire la problemele logistice și întârzierea campaniei de recoltare în principalele regiuni producătoare, în special Germania, care a fost afectată de furtuni puternice.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii