Adama
Vinasa Rompak

EGALITATE de șanse pentru FERMIERUL ROMÂN! REGULI ASPRE pentru străinii care vor să cumpere PĂMÂNT!

Publicat: 25 aprilie 2016 - 20:27
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

25 de parlamentari români susțin un proiect de lege care impune o serie de reguli aspre pentru cetățenii străini dornici să cumpere terenuri agricole în România! Dacă vor să fie proprietari de pământ românesc, străinii sunt obligați să facă agricultură, să aibă asociat român și angajați români.

Cetățenii străini care cumpără terenuri agricole în România sunt obligați să facă agricultură, nu pot schimba destinația terenului, trebuie să fie în asociații cu capital românesc de minim 30%, să aibă angajați români, un procent de 60% din managementul firmei să fie reprezentat de români, să prezinte garanții că protejează mediul, să nu aibă datorii la fisc și nici companii off-shore înființate în paradisuri fiscale.

Propun introducerea unui filtru pentru achiziţia de terenuri agricole în România, reprezentat de o serie de condiţii care trebuie îndeplinite de cumpărător. Fără a împiedica dreptul unui cetăţean european de a cumpăra suprafeţe agricole, criteriile impuse ar garanta protejarea mediului, egalitatea de şanse între agricultorii autohtoni şi cei europeni, precum şi respectarea obligaţiilor fiscale către statul român.

Aderarea la Uniunea Europeană a presupus şi liberalizarea vânzării terenurilor agricole, lucru care a produs şi efecte adverse nedorite de legiuitor, adică s-a pierdut din vedere protejarea fermierului român, argumentează deputatul PNL Daniel Gheorghe.

Stat membru UE, România nu poate îngrădi dorința cetățenilor europeni de a achiziționa terenuri agricole pe teritoriul ei. În schimb, poate stabili condiții care să-i descurajeze pe eventualii cumpărători.

Într-un singur an, românii au scos la vânzare 997.000 ha de pământ, a spus ministrul agriculturii, Achim Irimescu. În acest moment, aproximativ 40% din  terenurile agricole ar aparține deja unor investitori străini.

Nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini, îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunităţile locale, pentru că e o resursă pe care greu o puteţi obţine din altă parte, nu puteţi practic să o obţineţi din altă parte. Dacă o pierdeţi, odată ce aţi renunţat la o astfel de resursă, cu greu puteţi s-o obţineţi înapoi.

Însă, oricâte legi am da noi la nivel naţional pentru a legifera vânzarea pământului către străini, nu pot aceste legi să înlocuiască dorinţa dumneavoastră, a proprietarilor, de a vinde sau nu pământul, de a-l vinde sau a-l valorifica la nivel local, a spus premierul Dacian Cioloş, aflat pe 21 martie 2016 la Alba Iulia, la prezentarea programului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate.

Proiectul care ar urma să modifice Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan se află în dezbatere pe pagina Senatului. Termenul până la care pot fi depuse amendamente expiră marți, 26 aprilie 2016. Camera Deputaţilor este for decizional.

Vizualizat: 4987 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ROMÂNIA, nu te VINDE!

ROMÂNIA, nu te VINDE!

Ungaria, Bulgaria și mai nou Polonia restricționează vânzarea terenurilor către străini! Au impus reguli care pun piedici tranzacțiilor funciare. Atenție, însă! Regulile privesc înstrăinarea terenului care aparține statului. E dificil să adopți o lege care să-i interzică unui proprietar de teren să nu-și vândă pământul străinului care-i oferă mai mulți bani decât vecinul lui.

ROMÂNIA NU este de vânzare! VREM să lăsăm țara moștenire copiilor!

ROMÂNIA NU este de vânzare! VREM să lăsăm țara moștenire copiilor!

37.000 de semnături a strâns o petiție care spune STOP VÂNZĂRII PĂMÂNTULUI către străini! Haosul din sistemul funciar, legile echivoce, dezbinarea românilor, lichidarea comunităților locale, toate ar urmări un singur scop: forțarea țăranului român să-și vândă cât mai ieftin pământul la străini.

Mai avem 60% din terenul agricol. Şi înstrăinarea continuă...

Mai avem 60% din terenul agricol. Şi înstrăinarea continuă...

Negocieri proaste, tratat păgubos, consecinţe dezastruoase! România a liberalizat piaţa funciară la 1 ianuarie 2014, conform obligaţiilor incluse în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, adică persoanele fizice non-rezidente au dat şi mai abitir iama în patrimoniul funciar românesc.

Ce spune ministrul agriculturii despre înstrăinarea terenurilor agricole?

Ce spune ministrul agriculturii despre înstrăinarea terenurilor agricole?

Ministrul agriculturii a fost întrebat de parlamentari de ce nu se face nimic pentru  stopa vânzarea terenurilor agricole către străini? Iată ce promite Achim Irimescu!

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
paulcreitaru
|
04. 26, 2016. Tuesday 09:22

masuri de doi lei propuse de niste incompetenti din parlament! adevarata problema este de ce nu putem a dispune de capital si sa fim pe piata egali strainilor ce vin...masurile propuse sunt apa de ploaie! daca statul vrea sa ne ajute atunci sa ne suporte diferenta de la pretul pietii,facut de straini si pretul de referinta ce il putem platii din capitalul propriu!oricum cei ce vand sunt cei care au terenul dat in arenda si multi chiar si la apia inregistrat nu au produs un bob de grau,si nu mai au alte surse.....de ce nu introduc o taxa de solidaritate si strainul ce cumpara sa platesca o penalitate egala cu diferenta intre pretul de achizitie din romania si pretul din tara de origine....!pentru ca nu vor....

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii