Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EFSA: Fânul grecesc, vinovat de răspândirea E.coli

Publicat: 04 iulie 2011 - 11:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Cele două autorităţi europene au demarat investigaţiile, având ca ipoteză de bază considerarea germenilor de plante ca sursă de contaminare, în special cei ai plantei schinduf, care sunt frecvent comercializaţi şi consumaţi în amestecuri de salate. „Sub acest aspect se face recomandarea fermă de a nu se consuma germeni de plante sau seminţe încolţite în formă crudă, în salate, ci doar bine gătite”, menţionează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Similar situaţiei din Germania, şi cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli înregistrate în Franţa, pacienţii au fost monitorizaţi şi testaţi pentru a evidenţia bacteria cauzatoare. În ambele situaţii a fost confirmată tulpina de E.coli O104:H4.

Ancheta epidemiologică, aflată în desfăşurare, este orientată pe mai multe aspecte: identificarea sursei de contaminare, trasabilitatea alimentelor suspicionate, avertizarea medicilor şi recomandări pentru populaţie.
Un instrument important pentru derularea eficientă a acestui proces este Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, utilizat pentru schimbul rapid de informaţii, viteza de reacţie în aceste situaţii fiind vitală în majoritatea cazurilor.

Vizualizat: 1361 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii