KWS+
Reclama header after big part 2

DRAGNEA despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 25 octombrie 2017 - 21:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII PLĂTITE LA TIMP EGAL PRODUCȚII RECORD! În momentul în care fermierul are bani poate face agricultura cum scrie la carte, face lucrările la timp, pune sămânța în pământ la timp și are producție mare. Anul acesta la ora 00.01 pe 16 octombrie au fost băgați banii pentru subvenții, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD, pentru Antena 3. Alături de liderul social-democraților a fost invitat, marți seara, la Antena 3 și ministrul agriculturii, Petre Daea.

Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a spus că secretul producțiilor agricole record din acest an stă în achitarea la timp a subvențiilor cuvenite fermieirlor. A plouat și a fost un an bun, dar și în alți ani a plouat și nu s-a ajuns la producții agricole istorice. În momentul în care fermierul are bani și poate face agricultură cum scrie la carte, face lucrările la timp, pune sămânța la timp în pământ, are producție mare. Anul acesta la ora 00.01 pe 16 octombrie au fost băgați banii pentru subvenții, a spus Dragnea.

Un an fără precedent, un an istoric. Cum să explic eu cum s-a întâmplat. Au fost respectate termenele din programul de guvernare. Programul de guvernare îl păstrez cât voi fi ministrul agriculturii, este biblia mea, un program bun așezat, cu termene de execuție clare. Bugetul pe agricultură a fost construit pe programe. a spus ministrul agriculturii, Petre Daea.

Daea a mai spus că la grâu s-a făcut peste 10 milioane tone, producția medie la hectar fiind de peste 4.800 kg/ha, așa s-a întâmplat la rapiță, orz, floarea soarelui, producții istorice. Suntem lideri la floarea soarelui - locul I în Uniunea Europeană, cu peste 3 milioane de tone, a declarat ministrul agriculturii.

Cât privește absorbția fondurilor europene, anul acesta România și-ar putea adjudeca primul loc la banii europeni atrași din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR). Ambele fonduri finanțează plățile directe ale fermierilor și plățile compensatorii.

Suntem în poziția de a fi prima țară din UE care a accesat fondurile europene pe FEGA, 99,04% absorbție fonduri europene pe plăți directe, FEGA și FEADR. 100% tot ce se putea atrage din fonduri europene. Primul obiectiv din programul de guvernare a fost acordarea subvențiilor la timp, ăsta e motorul, cheia producțiilor agricole obținute de fermieri, a spus ministrul agriculturii.

Moderatorul emisiunii, Radu Tudor, le-a spus ministrului agriculturii și președintelui PSD că în piață sunt voci care spun că PSD se împăunează cu producțiie agricole realizate de fermieri privați, unii dintre ei străini, și nu de stat. Mai mult, alte voci susțin că ar fi raportări de felul celor făcute cu mult zel pe vremea lui Ceaușescu.

Nici nu poate fi vorba de așa ceva. Este o producție reală constatată de fiecare fermier, a spus ministrul agriculturii.

În ciuda producției record la grâu, România importă tone de pâine congelată.

Până acum nu a fost susținut lanțul de la grâu până la pâine. Programul nostru de guvernare este gândit pe lanțul integrat: producție - procesare - valorificare. Noi avem o piață invadată de produse din import, majoritatea mai proaste și mult mai nesănătoase. Dezvoltarea rețelei de depozitare, prelucrare și desfacere este un obiectiv din programul de guvernare, a spus Dragnea.

Ministrul agriculturii a dus în platoul emisiunii de la Antena 3 un coș uriaș cu legume și fructe românești, roșii, morcovi, țelină, varză, ardei, pere etc.

Sursa: Antena 3

 

 


Vizualizat: 4330 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

24 ianuarie 2021 - 20:43

BANI PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată anul acesta pentru ajutoarele de minimis destinate fermierilor și crescătorilor de animale este de 88 de milioane de euro.

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii