Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Domnule MINISTRU, să facem și noi GREVA FOAMEI ca să ne primim SUBVENȚIILE?

Publicat: 07 august 2016 - 11:47
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SĂPTĂMÂNĂ CU TENSIUNI. Patru fermieri au flămânzit două zile și două nopți, în fața Ministerului Agriculturii, disperați că nu au primit para chioară din subvențiile care li se cuvin! Protestul extrem al celor patru crescători de animale a urnit însă doar o parte din sistemul înțepenit al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Promisiunile s-au făcut doar pentru subvențiile din zootehnie, termenul limită este asumat doar pentru aceste scheme de ajutor! Cu subvențiile din vegetal ce se întâmplă?

Mesajele fermierilor curg către AGROINFO. 

NU am  primit niciun leu din toamnă! Am sunat la APIA și mi-au zis că o să primesc banii pe 30 august. Am pământ, am animale! NU mai vreau minciuni! Vreau subvențiile! Trebuie să merg la București, să fac greva foamei ca să-mi primesc banii?!

Ce se întâmplă cu plățile pe suprafață? Când ne vom primi subvențiile noi, fermierii care am fost la control? Dar cei care au făcut transfer de exploatație?

De plățile pe agromediu nimeni nu mai spune nimic?! De ce nu am primit schema pentru micii fermieri nici acum? E minciună că se plătește. Am sunat la APIA și mi-au spus că e blocat modulul!

Ce se aude cu plățile pentru agricultură ecologică? Nu am primit niciun leu! Minciuni! Zero!

Punctul de greutate și concentrarea s-au mutat în ultima săptămână pe zootehnie. Nici APIA, nici Ministerul Agriculturii și nici dezvoltatorul softului cu care lucrează APIA pentru plata subvențiilor, SIVECO, niciunul nu și-a asumat niciun termen final pentru plata schemelor de ajutor din sectorul vegetal.  În schimb, și-au asumat termenul de 15 august 2016 pentru plata integrală a subvențiilor pe zootehnie pentru un procent de 98% din fermieri.

Agenția de Plăți a început să transmită cu regularitate și punctual raportări doar din zona zootehniei. Raportările sunt transmise fermierului Costel Caraș, primul care a declarat greva foamei. Reamintim aici și numele celorlalți trei fermieri, în ordinea în care l-au urmat pe Caraș: Adrian Vlad din Argeș, Dumitru Grigorean din Suceava și Paul Cristescu din Caraș Severin.

În timpul acesta, cum stau plățile pe vegetal? Plata pe suprafață a fost autorizată pe 8 aprilie 2016! Au trecut 4 luni și APIA nu a comunicat oficial că au fost plătiți toți fermierii români până la ultimul de pe listă. Sunt agricultori care nu și-au primit nici acum banii și nu sunt puțini! Sunt bani care li se cuvin și este firesc ca agricultorul român să fie furios pentru că este lezat într-un drept al său.

Mai dramatic, mulți dintre fermierii români lucrează și pământul, cresc și animale și nu și-au primit până la această oră subvențiile nici pe vegetal și nici pe zootehnie.

Pe 1 august 2016, sub presiunea grevei foamei, Agenția de Plăți și Ministerul Agriculturii au divulgat suma totală plătită în contul subvențiilor: 1.649,98 milioane de euro. Banii au fost plătiți pentru 854.469 de fermieri români. COMUNICATUL INTEGRAL AICI!

Agenția de Plăți va trebui să fie mult mai explicită. Adică, pe fermierul român nu-l lămurește cu nimic suma totală. Agricultorii vor să știe punctual pe fiecare schemă de plată ce sume s-au autorizat, cât s-a plătit, câți fermieri și-au primit banii? La insistențele fermierilor care s-au înfometat în fața Ministerului Agriculturii, APIA a început să facă acest lucru însă doar pentru zootehnie. Va trebui să încerce același exercițiu și pentru celelalte scheme de plată, subvenții din sectorul vegetal.

CITEȘTE AICI SUME PLĂTITE VINERI,4 AUGUST, PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

CITEȘTE AICI SUME PLĂTITE VINERI, 4 AUGUST, PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

 

DRAGI FERMIERI, spuneți-ne aici, printr-un comentariu, dacă v-ați primit subvențiile!

Vizualizat: 4621 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
cid
|
08. 08, 2016. Monday 17:31

Se pare ca s-a inventat metoda prin care madr. plateste celui care are dreptul la subventie (vegetal,zootehnie).GREVA FOAMEI LA MINISTERUL AGRICULTURII,ATENTIE ACHIME AI DESCHIS CUTIA PANDOREI.

2.
Kiki
|
08. 08, 2016. Monday 01:18

Va rog din suflet si din toata fiinta noastra de fermieri
INTREBATI CAND DAU BANII PT AGROMEDIU SI CAT DAU?

1.
Ion
|
08. 07, 2016. Sunday 14:13

De zonele cu constrângeri ANC_SEMN nimic sa Şi uitat de ele!

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii