Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Domnule MINISTRU, să facem și noi GREVA FOAMEI ca să ne primim SUBVENȚIILE?

Publicat: 07 august 2016 - 11:47
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SĂPTĂMÂNĂ CU TENSIUNI. Patru fermieri au flămânzit două zile și două nopți, în fața Ministerului Agriculturii, disperați că nu au primit para chioară din subvențiile care li se cuvin! Protestul extrem al celor patru crescători de animale a urnit însă doar o parte din sistemul înțepenit al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Promisiunile s-au făcut doar pentru subvențiile din zootehnie, termenul limită este asumat doar pentru aceste scheme de ajutor! Cu subvențiile din vegetal ce se întâmplă?

Mesajele fermierilor curg către AGROINFO. 

NU am  primit niciun leu din toamnă! Am sunat la APIA și mi-au zis că o să primesc banii pe 30 august. Am pământ, am animale! NU mai vreau minciuni! Vreau subvențiile! Trebuie să merg la București, să fac greva foamei ca să-mi primesc banii?!

Ce se întâmplă cu plățile pe suprafață? Când ne vom primi subvențiile noi, fermierii care am fost la control? Dar cei care au făcut transfer de exploatație?

De plățile pe agromediu nimeni nu mai spune nimic?! De ce nu am primit schema pentru micii fermieri nici acum? E minciună că se plătește. Am sunat la APIA și mi-au spus că e blocat modulul!

Ce se aude cu plățile pentru agricultură ecologică? Nu am primit niciun leu! Minciuni! Zero!

Punctul de greutate și concentrarea s-au mutat în ultima săptămână pe zootehnie. Nici APIA, nici Ministerul Agriculturii și nici dezvoltatorul softului cu care lucrează APIA pentru plata subvențiilor, SIVECO, niciunul nu și-a asumat niciun termen final pentru plata schemelor de ajutor din sectorul vegetal.  În schimb, și-au asumat termenul de 15 august 2016 pentru plata integrală a subvențiilor pe zootehnie pentru un procent de 98% din fermieri.

Agenția de Plăți a început să transmită cu regularitate și punctual raportări doar din zona zootehniei. Raportările sunt transmise fermierului Costel Caraș, primul care a declarat greva foamei. Reamintim aici și numele celorlalți trei fermieri, în ordinea în care l-au urmat pe Caraș: Adrian Vlad din Argeș, Dumitru Grigorean din Suceava și Paul Cristescu din Caraș Severin.

În timpul acesta, cum stau plățile pe vegetal? Plata pe suprafață a fost autorizată pe 8 aprilie 2016! Au trecut 4 luni și APIA nu a comunicat oficial că au fost plătiți toți fermierii români până la ultimul de pe listă. Sunt agricultori care nu și-au primit nici acum banii și nu sunt puțini! Sunt bani care li se cuvin și este firesc ca agricultorul român să fie furios pentru că este lezat într-un drept al său.

Mai dramatic, mulți dintre fermierii români lucrează și pământul, cresc și animale și nu și-au primit până la această oră subvențiile nici pe vegetal și nici pe zootehnie.

Pe 1 august 2016, sub presiunea grevei foamei, Agenția de Plăți și Ministerul Agriculturii au divulgat suma totală plătită în contul subvențiilor: 1.649,98 milioane de euro. Banii au fost plătiți pentru 854.469 de fermieri români. COMUNICATUL INTEGRAL AICI!

Agenția de Plăți va trebui să fie mult mai explicită. Adică, pe fermierul român nu-l lămurește cu nimic suma totală. Agricultorii vor să știe punctual pe fiecare schemă de plată ce sume s-au autorizat, cât s-a plătit, câți fermieri și-au primit banii? La insistențele fermierilor care s-au înfometat în fața Ministerului Agriculturii, APIA a început să facă acest lucru însă doar pentru zootehnie. Va trebui să încerce același exercițiu și pentru celelalte scheme de plată, subvenții din sectorul vegetal.

CITEȘTE AICI SUME PLĂTITE VINERI,4 AUGUST, PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

CITEȘTE AICI SUME PLĂTITE VINERI, 4 AUGUST, PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

 

DRAGI FERMIERI, spuneți-ne aici, printr-un comentariu, dacă v-ați primit subvențiile!

Vizualizat: 4706 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
cid
|
08. 08, 2016. Monday 17:31

Se pare ca s-a inventat metoda prin care madr. plateste celui care are dreptul la subventie (vegetal,zootehnie).GREVA FOAMEI LA MINISTERUL AGRICULTURII,ATENTIE ACHIME AI DESCHIS CUTIA PANDOREI.

2.
Kiki
|
08. 08, 2016. Monday 01:18

Va rog din suflet si din toata fiinta noastra de fermieri
INTREBATI CAND DAU BANII PT AGROMEDIU SI CAT DAU?

1.
Ion
|
08. 07, 2016. Sunday 14:13

De zonele cu constrângeri ANC_SEMN nimic sa Şi uitat de ele!

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Zen

Zen
Nu eşti beat, atâta timp cât încă mai poţi sta întins pe podea, fără să te sprijini. Detalii