Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DOCUMENTE OBLIGATORII PENTRU CONTROLUL APIA!

Publicat: 09 august 2017 - 13:32
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PUNEȚI-VĂ ACTELE ÎN ORDINE! AGROINFO vine în sprijinul fermierilor! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2017. Controlul APIA se desfășoară până la data de 1 octombrie 2017.

Fermierii trebuie să dețină aceste documente! În această perioadă, APIA se află în plină verificare a fermelor care au solicitat subvenții pentru terenurile agricole sau pentru animale și plăți compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală.

APIA efectuează controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren, iar controlul aferent al unor obligaţii specifice va avea loc în iarna sau în primăvara anului următor.

Eșantionul de control pentru 2017 conține un număr de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecocondiționalitate, a schemelor de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic, astfel:
- pentru controlul pe teren prin metoda clasică - 28.547 fermieri;
- pentru controlul pe teren prin metoda teledetecției - 75.599 fermieri.

DOCUMENTE OBLIGATORII. REGISTRUL FERMIERULUI

REGISTRUL-FERMIERULUI_b

În Registrul Fermierului sau Registrul Exploatației, aveți rubricile: parcela, blocul fizic, suprafața (ha), cultura, arat, pregătire, fertilizat (data, îngrășământ, cantitatea/ha), tratament (data, substanța,doza), semănat (data, hibrid,cantitatea/ha), lucrări de întreținere, recoltat, producție kg/ha.


REGISTRUL DE EVIDENȚĂ A TRATAMENTELOR CU PRODUSE DE PROTECȚIA PLANTELOR

REGISTRUL-EVIDENTA_b
PLAN DE FERTILIZARE

PLANUL-FERTILIZARE_bNotă privind calculul cantităţii de azot: Cantitatea de azot planificată (col. 5), înseamnă cantitatea maximă de azot ce poate fi aplicată pe terenul agricol conform standardelor maxime de aplicare a îngrășămintelor cu azot prevăzute de Codul de bune practici agricole. Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col 8) = Cantitatea de îngrăşăminte organice aplicate (col. 7) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11) = Cantitatea de îngrăşăminte minerale aplicate (col. 10) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol (col. 12) = Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col. 8) + Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11); Cantitatea medie de azot aplicată pe unitatea de suprafaţă - kg N s.a./ha (col. 13) = Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol raportată la Suprafaţa de teren agricol fertilizată cu azot (col. 12 : col. 3). Cantitatea de azot să nu depășească 170 kg azot/ha.

Pe lângă aceste documente, fermierii care au angajamente pentru măsura de agromediu și climă trebuie să dețină borderoul evidență cu îngrășămintele organice distribuite în afara fermei și caietele de agromediu pentru fiecare pachet pentru care au angajamente încheiate.  

BORDEROU EVIDENȚĂ CU ÎNGRĂȘĂMINTE ORGANICE DISTRIBUITE ÎN AFARA FERMEI

BORDEROU-INGRASAMINTE_bFermierul care acceptă preluarea de gunoi de grajd este informat despre zonele vulnerabile la poluarea cu azot (ZVN) și are consecințele necesare cu privire la utilizarea îngrășămintelor organice și va respecta prevederile legislative cu privire la ZVN.

CAIET DE AGROMEDIU - P1,P1.2,P3.1,P3.2,P6 – M 214 , P1,P1.2.1,P1.2.2,P 3.1.1,P 3.1.2,P3.2.1,P 3.2.2,P 6.1,P6.2 – M 10 (PNDR 2014-2020)

AGROMEDIU-P1_b

Rubrici: suprafața (ha) aflată sub angajament pentru fiecare pachet, cod pachet/Pachet de agromediu și măsura, nr.parcela(din cererea unica de plata / din documentul de modificare), Nr. Bloc fizic(din cererea unică / din documentul de modificare), denumire localitate, suprafața parcelei(din cererea unica / din documentul de modificare), gunoi grajd aplicat DA/NU, cantitate gunoi grajd aplicat kg/ha, data începerii coasei, data finalizării coasei, cosit manual / Cosit mecanizat (denumirea sau tipul utilajului folosit), modul de cosit (din interior spre exterior) în cazul P3.1 DA/NU, data la care s-a adunat fânul, tipul de animale (specia) cu care s-a pășunat, nr. de animale (specia) cu care s-a pășunat, perioada / nr. zile depășunat, specii din flora locală utilizate la însămânțări (Denumirea populară), observații.

Conform PNDR; data începerii coasei în cazul P1- după 15 iunie pentru terenurile situate in UAT-uri cu altitudinii medii < 600 m și dupa 1 iulie pentru terenurile situate în UAT- uri cu altitudinii medii > 600 m. În cazul P3.1 - dupa 31 iuhe, P6 - dupa 25 august. Data finalizării coasei, în cazul P3.2 până la 1 iulie. Cosit manual / Cosit mecanizat - doar utilaje operate cu forță animală (în cazul P1.2.1, P3.1.1, P3.2.1, P6 1) sau cu utilaje ușoare/mică capacitate (utilaj cu lama scurtă și viteza mică de deplasare (pentru P1.2.2. P3.1.2. P3.2.2, P6 .2). Masa vegetală cosită trebuie adunată în maxim două săptămâni de la efectuarea cositului. Speciile din flora locală utilizate la însămânțări doar în cazurile când unele suprafețe de PP sunt afectate accidental.


CAIET DE AGROMEDIU – PACHETUL 4 - M 214 (PNDR 2007-2013) / PACHETUL 4 - M 10 (PNDR 2014-2020)

AGROMEDIU-P4_b

Rubrici: Cod pachet/Pachet de agromediu și măsura, nr.parcela(din cererea unica de plata / din documentul de modificare), Nr. Bloc fizic(din cererea unică / din documentul de modificare), suprafața parcelei(din cererea unica / din documentul de modificare), utilizare fertilizanți DA / NU, tipul fertilizant folosit (chimic sau organic), data la care s-a semănat, speciile de plante semănate, data la care s-a încorporat biomasa, observații.

Conform PNDR se vor utiliza doar culturile (mazăre,măzăriche, rapiță, sulfină, muștar, lupin) care vor fi însămânțate în toamna anului în care a fost depusă cererea unică de plată, până la 30 septembrie (data la care s-a semănat). Până la 31 martie anul următor (data la care s-a încorporat biomasa).

CAIET DE AGROMEDIU  - PACHET 5 – M 214 (PNDR 2007-2013) / PACHETELE 1- 5 – M 11: Submăsura 11.1 / 11.2 (PNDR 2014-2020)

AGROMEDIU-P5_b

Rubrici: Cod pachet/Pachet de agromediu și măsura, nr.parcela(din cererea unica de plata / din documentul de modificare), Nr. Bloc fizic(din cererea unică / din documentul de modificare), denumirea localității, suprafața parcelei(din cererea unica / din documentul de modificare), gunoi de grajd aplicat DA / NU, cantitatea de gunoi de grajd aplicat (kg/ha), data efectuării inspecției de către OIC , nr. raport de control OIC, observații.


CAIET DE AGROMEDIU - PACHETUL-6.1-6.2-–-M-11-Submăsura-11.1-11.2

AGROMEDIU-P6_b

Rubrici: Cod pachet/Pachet de agromediu și măsura, nr.parcela(din cererea unica de plata / din documentul de modificare), Nr. Bloc fizic(din cererea unică / din documentul de modificare), denumirea localității, suprafața parcelei(din cererea unica / din documentul de modificare), gunoi de grajd aplicat DA / NU, cantitatea de gunoi de grajd aplicat (kg/ha), data efectuării inspecției de către OIC , tipul de animale cu care se asigură 0.3 UVM/ha, nr. de animale cu care se asigură 0.3 UVM/ha, nr. raport de control OIC, observații.


CAIET DE AGROMEDIU - PACHETUL 7- M214(PNDR 2007-2013) /PACHETUL 7 – M10 (PNDR 2014-2020)

AGROMEDIU-P7_b

Rubrici: Cod pachet/Pachet de agromediu și măsura, nr.parcela(din cererea unica de plata / din documentul de modificare), Nr. Bloc fizic(din cererea unică / din documentul de modificare), denumirea localității, suprafața parcelei(din cererea unica / din documentul de modificare), Speciile de plante semănate: rapiță sau cultură de toamnă (grau,orz,secara,triticale), Data la care s-a semănat rapița sau cultura de toamnă, Data încorporării în sol cultura de toamnă, Data la care s-a înființat cultura de porumb, Suprafata de porumb semanata, Suprafata de porumb recoltata, Data la care s-a recoltat porumbul sau data la care s-a lasat porumbul boabe daca nu a fost cultivat porumb pe parcela respectiva, Cantitatea de porumb boabe lasata in cel putin un punct de hranire situat pe fiecare parcela angajata, Data fertilizarii, Data aplicarii pesticidelor, observații.

Conform PNDR 2014-2020 între 15 septembrie - 15 Octombrie (data la care s-a semănat rapița sau cultura de toamnă). ** până la 31 martie (data încorporării în sol cultura de toamnă). *** până în 15 Mai (data la care s-a înființat cultura de porumb). **** după 15 septembrie (cantitatea de porumb boabe lăsată în cel puțin un punct de hrănire situat pe fiecare parcelă angajată). 100 kg porumb boabe/ha în cazul în care nu e înființată o cultură de porumb. Fitostimulatorii (îngrășămintele) și pesticidele nu pot fi folosite în perioada dintre însămânțarea culturii de toamnă (coloana 6) și 15 Martie. Suprafața nerecoltată lăsată în picioare sau culcată se obține prin diferența dintre coloanele 10 și 11 și trebuie să se încadreze, la nivel de parcelă, între >= 5% - <= 10%.

Fermierii au obligația de a completa caietul de agromediu pe toată durata angajamentului, 5 ani, și de a respecta cerințele minime pe toată suprafața exploatației. Caietul se actualizează cu date reale.

Sursa: APIA

Vizualizat: 8806 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
08. 10, 2017. Thursday 19:50
bune hartoagele,dar specialistii de la porumbul de aur cum au respectat normele de fertilizare?randuielile tot saracii musai sa le respecte.oare ce le mai coace mintea?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii