Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DOCUMENT MADR care SCHIMBĂ REGULILE pentru BANI EUROPENI!

Publicat: 12 octombrie 2016 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI EUROPENI. Fermierii români care cer finanțare europeană nerambursabilă pentru diferite proiecte sau investiții în ferme trebuie să știe că se schimbă câteva reguli. Iată modificările aduse în lege de Ministerul Agriculturii!

Un proiect de act normativ publicat pe pagina Ministerului Agriculturii modifică  Hotărârea Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor programului național de dezvoltare rurală cofinanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și de la bugetul de stat.

Astfel, solicitanții de bani europeni, entități juridice publice/private, au obligația de a depune toate documentele necesare în vederea încheierii contractului de finanțare, o singură dată, în termenul precizat în notificarea Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), conform procedurilor AFIR aprobate prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, termen care curge de la data comunicării notificării privind selecţia proiectului de către AFIR.

Selecţia proiectelor se efectuează fără obligativitatea prezentării documentului care atestă evaluarea impactului preconizat asupra mediului şi/sau de evaluare adecvată, respectiv a acordului de mediu/avizul Natura 2000, obligatoriu a fi prezentat înainte de semnarea contractului de finanțare cu AFIR sau, după caz, APIA.

Termenul maxim de prezentare a documentului este precizat în notificarea emisă în conformitate cu procedurile aprobate prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, termen care curge de la data comunicării notificării privind selecţia proiectului.

Fermierii care cer bani europeni trebuie să respecte prevederile legislației, în vigoare, în materia achizițiilor publice.

Durata de monitorizare aferentă proiectelor pentru submăsurile 6.1 –  “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri “, submăsura 6.2 –  “Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale“, submăsura 6.3 –  “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici “ este de 3 ani, calculată de la data efectuării plății tranșei a doua de plată/ultimei plăți, după caz.

Durata de monitorizare aferentă proiectelor pentru submăsura 6.5 “Schema pentru micii fermieri” , submăsurile 16.4 - “Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare” în sectorul agricol și 16.4a “Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare” în sectorul pomicol este de 5 ani, calculată de la data efectuării ultimei plăți.

Durata de valabilitate a contractelor de finanțare pentru proiectele din cadrul submăsurilor 9.1 -  “Grupuri de producători în sectorul agricol “ și 9.1a -  “Grupuri de producători în pomicultură “, încetează odată cu efectuarea plății aferente ultimei tranșe de plată.

Durata de monitorizare aferentă proiectelor din cadrul submăsurii 19.2 -  “Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală “, care au ca tip de sprijin o suma forfetară, este cea stabilită pentru submăsurile de bază din PNDR 2014-2020, calculată de la data efectuării plății tranșei a doua de plată/ultimei plăți, după caz.

Toate aceste modificări se aplică sesiunilor de depunere proiecte organizate de AFIR după ce hotărârea intră în vigoare.

Contractele de finanţare încheiate de către AFIR, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se pot modifica, în condiţiile legii,  prin acordul de voinţă al părţilor contractante

Vizualizat: 5601 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii