Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DISPERARE DE FERMIER, FĂRĂ UN LEU SUBVENȚIE ÎN CONT: ESTE INADMISIBIL SĂ FIM MINȚIȚI ÎN HALUL ACESTA!

Publicat: 13 februarie 2018 - 19:58
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DOMNULE PINTEA, CÂND BINEVOIȚI SĂ NE DEBLOCAȚI LA PLATĂ?! Fermierii sunt disperați. AGROINFO a primit scrisoarea unui fermier din județul Caraș Severin căruia i-a ajuns cuțitul la os și vrea să renunțe și la animale, și la fermă. Nu mai are cu ce să hrănească animalele și cu ce să achite chiria la primărie pentru pășune. Nu e singurul aflat într-o situație disperată. Zeci de mii de fermieri nu au primit, până acum, niciun cent din subvențiile cuvenite pentru 2017.

Fermierul care ne-a scris a fost inclus în eșantionul pentru verificarea parcelelor agricole prin teledetecție. Pentru campania 2017, acest eșantion a cuprins 75.599 de fermieri. Acești agricultori ghinioniști nu și-au primit subvențiile pentru că verificările au necesitat mai mult timp: interpretarea fotografiilor făcute de firma Gauss, care se ocupă de teledetecție, transmiterea datelor către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, elaborarea rapoartelor, introducerea rapoartelor în sistemul informatic. Deci, mulți pași care s-au făcut încet. Inserăm scrisoarea fermierului.

Numele meu este Bandu Pavel și va contactez din județul Caraș Severin.  Suntem câțiva fermieri care nu ne-am primit nici măcar avans din subvenții.
Domnilor, ce se întâmplă cu subvențiile pe anul 2017?! Ni s-a transmis de la APIA că suntem în control prin teledetecție și  că suntem programați să intrăm la plată începând cu data de 15 ianuarie 2018.
Menționăm că suntem fermieri care avem concesiuni de la primării și că avem redevențe  de plătit! Or, dacă nu avem de unde să le plătim la timp ni se calculează penalizări.
Stimați domni și doamne de la AGROINFO, vă rugăm aflați ce se întâmplă cu noi, fermierii blocați la plată? Este inadmisibil  să fim discriminați, evitați și mințiți în halul acesta!
Să spună domnul director Pintea (directorul general APIA, Adrian Pintea n.r.) când binevoiește să ne deblocheze și pe noi la plată.
Este inadmisibil să fim mințiți în halul acesta!
Să știți că unii fermieri dintre noi ne gândim, și repet, ne gândim serios să renunțăm la animale și exploatații. Să renunțăm la pășuni. Le lăsăm să împădurească! Renunțăm la animale, să vină marii producători artificiali în locul nostru, țăranii cu produse bio și naturale.

Pe data de 6 februarie 2018, după mai multe apeluri disperate de la fermieri necăjiți, amărâți că nu și-au primit subvențiile, AGROINFO a luat pulsul APIA din teritoriu, chiar din județul Caraș Severin, de unde ne-a scris acest fermier supărat. Coordonatorul Centrului Local APIA din Domașnea ne-a declarat că plățile pentru fermierii de la teledetecție au fost deblocate chiar în acea zi. Probabil, listele de plată cu fermierii eligibili se transmit cu țârâita din APIA Aparat Central către teritoriu.

Începând de astăzi  (6 februarie n.r.) s-a deblocat criteriul de teledetecție pentru câțiva dintre fermieri. Doar pentru câțiva pentru că se lucrează, cu siguranță, dar îi vom autoriza la plată până la sfârșitul lunii. Listele cu fermierii deblocați, pe care-i putem prelua pe listele de plată, le primim de la București. Prima dată primim de la București, după care de la centrul județean, deci, de două ori. De astăzi au început să se deblocheze (plățile n.r.) pentru fermierii de la teledetecție. Ușor, ușor, dacă am reușit cu o parte dintre fermieri, cu siguranță, se va reuși și deblocarea celorlalți fermieri, a declarat Adina Lucia Bona, coordonator Centrul Local APIA Domașnea, județul Caraș Severin, exclusiv pentru AGROINFO.

Vizualizat: 8263 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gheorghe Cosmin
|
02. 13, 2018. Tuesday 21:56
Trei ani a fost la contro tatal meu prin toate formele teledetecție , clasic bani au fost virați In cont doar intre data de 20-30.06 . Într-un an de mai continua cu controlul falimentul ne pastra . Controlul a fost și la animale cât și la terenuri bani au intrat doar toți odată.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii