Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DISPARE UNA DINTRE AGENȚIILE DE PLĂȚI! APIA ȘI AFIR, O SINGURĂ AGENȚIE!

Publicat: 18 decembrie 2018 - 10:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERE REGULAMENT EUROPEAN! În România, în acest moment, funcționează două agenții de plăți, Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Situația se va schimba. Va exista o singură agenție pentru plățile fermierilor, potrivit propunerii de Regulament european orizontal privind PAC, care se va aplica după 2020

În România, cele două agenții de plăți se vor contopi și va exista una singură care să se ocupe de plățile fermierilor și măsurile de dezvoltare rurală. Evaluarea angajaților din cele două agenții ar fi început deja pentru că, odată cu transformarea lor într-o singură autoritate, e posibil să dispară o parte dintre posturile existente acum.

Existența unei singure agenții este prevăzută în porpunerea de Regulament orizontal provind PAC care este inclus în propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune (planurile strategice PAC) și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 ale Parlamentului European și ale Consiliului


Regulamentul orizontal privind noua Politică Agricolă Comună (PAC) prevede reducerea numărului de agenții de plăți și consolidarea rolului organismului de coordonare și al organismului de certificare, în conformitate cu noul model de performanță. Astfel, sistemul va deveni mai transparent și mai puțin împovărător atât pentru administrațiile naționale, cât și pentru Comisie. Se introduce conceptul abordării bazate pe auditul unic, în conformitate cu Regulamentul financiar, iar numărul auditurilor efectuate de Comisie poate fi redus.

Se propune să se mențină structura actuală a PAC bazată pe doi piloni, cu măsuri anuale de aplicare generală în Pilonul I, completate de măsuri care reflectă specificitățile naționale și regionale în cadrul unei abordări de programare multianuală în Pilonul II. Cu toate acestea, noua structură a CAP de după 2020 va aduce un nivel crescut de subsidiaritate, astfel încât statele membre să poată adapta mai bine măsurile de punere în aplicare în temeiul ambilor piloni în funcție de situațiile lor reale și de circumstanțele concrete ale fermierilor lor. Mai multă subsidiaritate înseamnă reechilibrarea responsabilităților în gestionarea PAC și căutarea unei noi relații între Uniunea Europeană, statele membre și fermieri.

Pe această bază, actualul regulament orizontal privind PAC este adaptat la noul model de performanță și reflectă o mai mare flexibilitate pentru statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare a politicii (în conformitate cu necesitățile lor locale), mai puțină birocrație pentru beneficiari și trecerea la o politică bazată pe performanță.

Mutarea accentului la nivelul UE dinspre conformitate către performanță necesită o identificare clară a obiectivelor pe care politica trebuie să le realizeze: aceste obiective vor fi stabilite tot la nivelul UE. Pentru a avansa în direcția unui mecanism de politică mai orientată către rezultate, accentul pus pe asigurarea în privința legalității și a regularității tranzacțiilor subiacente va fi transferat pe asigurarea cu privire la performanță și la respectarea cerințelor de bază la nivelul UE, precum Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) sau organismele de guvernanță (agențiile de plăți, organismele de coordonare, autoritățile competente și organismele de certificare). Structurile de guvernanță solide și fiabile care caracterizează PAC vor fi menținute.

În plus față de dispozițiile privind finanțarea, Regulamentul orizontal privind PAC continuă să conțină dispoziții privind principiile generale pentru controale și sancțiuni, privind verificările condiționalității și privind IACS. Prin urmare, regulamentul stabilește norme privind sistemele de finanțare, gestiune și control, privind procedurile de verificare (verificarea financiară anuală și verificarea anuală a performanței) și privind procedura de verificare a conformității.

Acest regulament include diverse elemente de simplificare. În primul rând, noua verificare anuală a performanței reflectă mutarea accentului dinspre respectarea conformității de către beneficiarul individual către performanța politicii în statele membre, se arată în propunerea de regulament european.

Cele două fonduri din care se plătesc acum subvențiile fermierilor, plățile compensatorii și plățile pe dezvoltare rurală, Fondul European de Garantare Agricolă, FEGA, și Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, FEADR, vor fi unite într-un singur fond.

Verificările Comisiei Europene la singura autoritate, agenție de plăți, vor fi făcute anual.


Vizualizat: 11807 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii