FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ! APIA plătește doar 2.000 de FERMIERI pe ZI! PLATA nu se termină nici în SEPTEMBRIE!

Publicat: 01 august 2016 - 21:42
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ÎȘI BAT JOC DE FERMIERUL ROMÂN! Fermierii au ajuns bătaia de joc a unora care-și permit să râdă de ei și să-i mintă în față! E o DRAMĂ! Să-ți spună un SECRETAR de STAT că nu poate să FACĂ NIMIC! Se ascunde adevărul trist, dureros! Trebuie spus acest ADEVĂR fermierilor! Ne-au mințit cu nerușinare!

Ritmul de 2.000 de fermieri plătiți pe zi nu va garanta plata subvențiilor până la 15 septembrie! Se ascunde adevărul trist și dureros! Trebuie spus pentru ca oamenii să nu-și facă nicio iluzie, să nu conteze pe banii ăștia, să-și facă treaba lor, să-și vândă vacile unde știu ei. Eu bănuiesc ce se întâmplă! Sunt două variante. Erau mai multe, dar au rămas doar două. Softul funcționează, angajații APIA din țară muncesc până le dă sângele pe nas. Sunt doar două variante: ori nu au bani, ori e sabotaj pe față și atunci sabotează un sector întreg și subminează economia națională prin acest sabotaj. Să fie limpede pentru toată lumea, dezvăluie fermierul Zoltan Haller.

Președintele Asociației Crescătorilor de Bălțată Românească din România dezvăluie pentru AGROINFO  ce s-a petrecut în interiorul Ministerului Agriculturii, la negocierile pe care le-a avut cu secretarul de stat Daniela Giurcă. Fermierul Zoltan Haller ne-a mărturisit că bănuiește de ce nu se plătesc subvențiile. Dar nimeni din Ministerul Agriculturii nu are curajul să iasă și să le spună răspicat fermierilor ce se întâmplă în realitate.

APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.)  plătește pe zi între 1.100 și 2.000 de fermieri pe zi. NU mai mult de 2.000! Din prezentarea făcută astăzi de către APIA Centrală, ei spun că au autorizat la plată 71.000 de fermieri din care 51.000 de fermieri și-au primit banii. Lucrul care nu este adevărat! Asta ar însemna că aproape jumătate din fermieri și-au primit banii și nu e deloc adevărat!

Acum o săptămână erau neplătiți 108.000 fermieri (se referă la crescătorii de bovine n.r.) și astăzi APIA vine cu o situație unde spune că 51.000 de fermieri sunt plătiți. Când 2.000 de fermieri X 7 zile, câte are o săptămână, rezultă 14.000 de fermieri. Acești 14.000 plus cei 11.000 care au fost lunea trecută plătiți înseamnă 35.000. E bătaie de joc! Am luat toate operațiile matematice și cele logice și cele ilogice. Ei susțin una și bună: că se plătește!

zoltan-haller_b

Fermierul Zoltan Haller surprins de AGROINFO la ieșirea de la negocierile din Ministerul Agriculturii

Ministerul spune că, de câte ori APIA cere banii, de atâtea ori îi pune la dispoziție. APIA spune: domle, noi cerem bani și cum ne plătește Ministerul, dăm mai departe. E incredibil! Ministerul aruncă vina pe SIVECO. Secretarul de stat, doamna Danieal Giurcă, nu are ce să facă! Nici ea și nici oamenii din subordinea dânsei. Cine poate să facă ceva?! Nimeni! Este incredibil! Să-ți spună un SECRETAR de STAT că nu poate să FACĂ NIMIC! Nici ea și nici oamenii din subordine! Ne-au spus ceva de genul, să protestăm în față la SIVECO. Te mai crede și prost și își mai și bate joc de tine, dezvăluie fermierul Zoltan Haller.

89.000 DE FERMIERI SUNT AUTORIZAȚI LA PLATĂ! DE CE NU-ȘI PRIMESC SUBVENȚIILE?

Directorul general APIA, Nicolae Horumbă, ne-a spus că 89.000 de fermieri sunt autorizați la plată. De ce nu-și primesc banii într-o zi, două, trei?! Dar dacă din 89.000, ei (APIA n.r.) plătesc doar câte 2.000 de fermieri pe zi, unde ajungem?!

Zoltan Haller spune că bieții fermieri români au ajuns bătaia de joc a celor care trebuie să-i ajute să iasă din situația dramatică în care sunt. Mai mult, fermierul crede că aceste tărăgănări la plată ascund ceva extrem de grav.

Ideea este că în ritmul de 2.000 de fermieri maxim plătiți pe zi înseamnă cel puțin o lună jumătate, de acum înainte, în condițiile în care pentru vaca de carne modulul nu este implementat durează și mai mult. Până vor implementa programul și o să elimine erorile, mai trece un timp. Fermierii au ajuns bătaia de joc a unora care-și permit să râdă de ei și să-i mintă în față!

Astăzi au promis un termen de 10 zile. Dacă tu vii astăzi, pe 1 august, tu secretar de stat și spui: uite, încercăm să ne asumăm 10 zile, în condițiile în care va funcționa totul bine, înseamnă că tot ce ai spus până acum a fost minciună, tu recunoști că ai mințit. Ce să mai creadă fermierul sărac, ăla care e vai de pielea lui?! Fermierii știu mai multă carte decât cred anumiți domni de la București, chiar dacă muncesc la coada vacii. Se minte fără nerușinare. Uitându-se în ochii noștri ne-au mințit fără să clipească, mai spune fermierul.

Vizualizat: 8356 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cuantum pe hectar subvenție APIA pe pășune pentru anul 2021!

Cuantum pe hectar subvenție APIA pe pășune pentru anul 2021!

17 septembrie 2021 - 09:34

Valoarea pe hectar a schemelor de plată pe suprafață, pentru acest an, este stabilită printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Care este cuantumul subvenției APIA pentru un hectar de pășune, pentru anul 2021, subvenție de care beneficiază crescătorii de animale?

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

17 septembrie 2021 - 07:55

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, va fi marți, 21 septembrie 2021, în mijlocul fermierilor din județul Tulcea. Miercuri, șeful APIA a fost în județul Cluj, la Feleacu. APIA desfășoară, în această perioadă, o amplă campanie de informare a fermierilor români despre subvențiile agricole de care beneficiază aceștia. În fiecare județ, șeful APIA se întâlnește cu fermierii, crescătorii de animale.

Comuna pregătită de răscoală: Vă vom aştepta cu furcile, coasele şi securile!

Comuna pregătită de răscoală: Vă vom aştepta cu furcile, coasele şi securile!

17 septembrie 2021 - 06:18

Primarul comunei vasluiene Şuletea a postat pe pagina personală Facebook un mesaj pentru Guvern: "La fel o zic, ca şi atunci când a fost cu pesta porcină!! Vă vom aştepta la fel cum îi aştepta Ştefan cel Mare pe turci...cu furcile, coasele şi securile!"

Ministrul Oros: Buget de 13,6 miliarde de euro pentru plata subvențiilor APIA!

Ministrul Oros: Buget de 13,6 miliarde de euro pentru plata subvențiilor APIA!

16 septembrie 2021 - 20:15

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată pentru plata subvențiilor agricole către fermierii, crescătorii de animale din România, în perioada 2021-2027, este 13,6 miliarde de euro.

Fermierii se luptă să ne pună pe masă aceeași hrană ieftină cu costuri mult mai mari!

Fermierii se luptă să ne pună pe masă aceeași hrană ieftină cu costuri mult mai mari!

16 septembrie 2021 - 17:26

Eurodeputata Carmen Avram a atras atenția, în Plenul Parlamentului European, că fermierii și agricultura nu au fost menționați nici măcar o singură dată în discursul asupra Stării Uniunii, rostit de Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Asta deși, pe lângă pandemie, standarde tot mai înalte de calitate și importurile ieftine din țări terțe, pe umerii fermierilor stau acum și costurile mult mai mari la energie, informează un comunicat transmis Agroinfo.

Hotărâre Guvern! Ajutor minimis pentru 2021 pentru fermieri!

Hotărâre Guvern! Ajutor minimis pentru 2021 pentru fermieri!

16 septembrie 2021 - 13:58

Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost postat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 651/ 2021 pentru aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, precum și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2021 privind aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

A crescut anul acesta suma pe hectar pentru plata tineri fermieri!

A crescut anul acesta suma pe hectar pentru plata tineri fermieri!

16 septembrie 2021 - 06:50

Printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, este stabilit cuantumul pe hectar al schemelor de plată pe suprafață, pentru acest an. Subvenția care a crescut cu aproape 4 euro pe hectar este plata pentru tinerii fermieri.

Scrisoarea semnată de ministrul Oros pentru plățile fermierilor!

Scrisoarea semnată de ministrul Oros pentru plățile fermierilor!

16 septembrie 2021 - 06:29

Ministrul Adrian Oros a anunțat că a semnat scrisoarea comună a miniștrilor agriculturii din Grupul de la Visegrad (Cehia, Ungaria, Slovacia și Polonia), alături de Bulgaria și Croația adresată Președintelui Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, Norbert Lins, cu privire la adoptarea cu celeritate a actelor de bază a Politicii Agricole Comune de care depinde acordarea subvențiilor pentru fermieri.

Cunoscut fermier, fost secretar de stat, condamnat pentru o mită de 5 milioane de euro!

Cunoscut fermier, fost secretar de stat, condamnat pentru o mită de 5 milioane de euro!

15 septembrie 2021 - 20:14

Unul dintre cei mai influenți și bogați fermieri români, fost deputat PNL, fost membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare pentru o mită de 5,3 milioane euro.

Subvenții APIA 2021! Cuantum SAPS pe hectar pentru acest an, mai puțin cu 3 euro/ha față de anul trecut!

Subvenții APIA 2021! Cuantum SAPS pe hectar pentru acest an, mai puțin cu 3 euro/ha față de anul trecut!

15 septembrie 2021 - 08:48

Un proiect de hotărâre de Guvern, publicat marți, 14 septembrie 2021, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii anunță cuantumul pe hectar pentru plățile directe pe suprafață ale fermierilor, pentru acest an. Suma pe hectar pentru schema de plată unică pe suprafață, SAPS, este mai mică cu 3,26 euro/ha prin comparație cu SAPS plătit anul trecut fermierilor români.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
CRYSTYNA
|
08. 02, 2016. Tuesday 11:09

Sunteți niște mincinoși toți cei din Apia si ministerul agriculturii rusine

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii