Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Delegaţia Euralis a efectuat prima evaluare a rapiţei la intrarea în iarnă

Publicat: 04 noiembrie 2011 - 13:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţii Euralis Seminţe au evaluat, pe data de 3 noiembrie, cultura de rapiţă de toamnă în loturile de testare organizate de Domnul Ioan Jula, Directorul Staţiunii ISTIS din localitatea Inand, judeţul Bihor.

Astfel, în ciuda unei toamne 2011 deosebit de secetoase la nivel naţional şi în zonă, hibrizii Euralis se află într-o fenofază optimă pentru intrarea la iernat, remarcându-se printr-o răsărire viguroasă şi uniformă, cu o densitate medie de 500.000 plante răsărite la hectar.
Loturile Euralis au fost semănate la data de 25 august, iar în perioada scursă de la semănat până în prezent s-au înregistrat precipitaţii de maxim 10 litri la hectar în această zonă.

Deosebita rusticitate şi buna adaptabilitate la condiţiile de stres hidric a hibrizilor Euralis este astfel încă o dată confirmată.

Se remarcă, pe lângă noii hibrizi aflaţi în curs de înscriere în catalogul românesc, gama genetică Euralis deja consacrată în plan comercial, vârfuri de lance fiind încă o data hibrizii Es Alonso, Es Jason, Es Neptune, Es Centurio, Es Danube si Es Mercure.

Vizualizat: 1283 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Utilizatorii de apă au discutat cu ministrul Tabără problemele din sectorul de irigaţii

Utilizatorii de apă au discutat cu ministrul Tabără problemele din sectorul de irigaţii

Reprezentanţii Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România (LUAIR) s-au întâlnit în 3 noiembrie 2011 cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, pentru a discuta problemele din sector şi cadrul legal de desfăşurare a activităţii de îmbunătăţiri funciare pe baza Ordonanţei de Urgenţă 82/2011.

FAO: Recolta mondială de cereale - record de 2,325 miliarde tone

FAO: Recolta mondială de cereale - record de 2,325 miliarde tone

Recolta mondială de cereale ar urma să atingă o nouă valoare record în acest an, datorită unei creşteri peste aşteptări, de 6%, a producţiei de grâu, conform noilor estimări îmbunătăţite prezentate joi de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

BULETIN AGROMETEOROLOGIC  03 - 09 Noiembrie 2011

BULETIN AGROMETEOROLOGIC 03 - 09 Noiembrie 2011

Caracteristici meteorologice
Intervalul se va caracteriza printr-un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a ţării.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii