KWS+
Reclama header after big part 2

DECLARAȚIE pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI! CERERILE FERMIERILOR TRANSMISE LA BRUXELLES!

Publicat: 16 decembrie 2018 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CARE SUNT CERERILE AGRICULTORILOR! Pentru prima oară, poate, fermierii români au transmis Bruxelles-ului propunerile lor pentru subvenții și pentru măsurile de dezvoltare rurală. Organizația care a spart gheața este Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) care a semnat, pe 12 decembrie, o declarație pentru Comisia Europeană,  alături de reprezentanții fermierilor din alte șase state UE. AGROINFO vă pune la dispoziție această declarație.

Declarația privind viitorul politicii agricole comune (PAC) a UE, Bucureşti, 12 decembrie 2018

Noi, reprezentanții camerelor agricole și organizațiilor care participă la Reuniunea Celor Trei Mări, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Lituania, Polonia, România și Slovacia, au discutat despre Politica Agricolă Comună a UE (PAC) și au semnat prezenta declarație cu următorul conținut:

1) BUGETUL
Bugetul PAC pentru perioada 2021-2027 ar trebui menținut cel puțin la nivelul bugetului actual, incluzand fondurile de dezvoltare rurală. Este necesar să se armonizeze amploarea ajutorului de stat în întreaga UE pentru a asigura condiții echitabile intre Statele Membre.

2) CONVERGENȚA
O PAC mai echitabilă înseamnă convergența totală a plăților directe, unul dintre cele mai importante instrumente de echitate între agricultori. Acesta ar trebui finanțat de statele membre care au plăți directe peste media UE până în 2027. Referințele istorice pentru calificarea plăților au condus la o diferență notabilă a nivelului plăților directe între statele membre.le între statele membre.

3) CAPPING
PAC trebuie privită ca o politică economică care asigură securitatea alimentară și nu una socială. Măsura plafonării plăților este împotriva competitivității, a tendințelor economice mondiale și a regulilor economice de bază. Aceasta va descuraja antreprenorii de succes din mediul rural să-și dezvolte și să-și mărească afacerile peste un anumit prag. Având în vedere faptul că fermele sunt cele care asigură siguranța alimentară, trebuie să existe o anumită predictibilitate și eficiență în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor în domeniul agricol.
Plafonarea plăților directe ar trebui să se facă pe baza alegerii voluntare a statelor membre, inclusiv a sumei peste care ar trebui aplicată plafonarea.
Noul model de furnizare descentralizată a PAC alocă un control sporit statelor membre. Cu toate acestea, trebuie să existe mecanisme care să asigure o subsidiaritate sensibilă și să evite divergențele periculoase și denaturările pieței interne.

4) COTA OBLIGATORIE EGALA PENTRU CO-FINANTAREA MASURILOR AFERENTE PILONULUI II
Este obligatoriu să se stabilească un procent egal de cofinanțare a celui de-al doilea pilon.

5) DEGRESIVITATEA PLĂȚILOR DIRECTE - O MĂSURĂ NAȚIONALĂ
În contextul unui plan strategic funcțional, schema de plată degresivă ar trebui să fie în competența fiecărui stat membru.

6) SPRIJIN VOLUNTAR CUPLAT
Necesitatea de a menține și de a spori sprijinul cuplat voluntar, care joacă un rol esențial în menținerea activităților agricole în sectoare sensibile. Prin urmare, această plată trebuie păstrată la același nivel.

7) DEFINIREA ADECVATA A TERMENULUI DE "FERMIER AUTENTIC"
Definirea termenului de "fermier autentic" va avea o importanță deosebită în contextul noii PAC, pentru a asigura un tratament transparent și egal în domeniul agriculturii din fiecare stat membru, din punctul de vedere al creării unui sistem de plăți practic.
Definiția fermierilor autentici va rămâne la latitudinea fiecărui stat membru, pentru a  asigura condiții echitabile și egale de concurență pentru toți agricultorii de pe piața unică europeană.

8) AGRICULTURA DE PRECIZIE SI TEHNOLOGIZAREA FERMELOR
Noua PAC, ar trebui să promoveze utilizarea instrumentelor agricole de precizie, cum ar fi datele prin satelit, utilajele avansate, retelele de senzori și alte instrumente.
Este necesar ca PAC să sprijine fermierii în demersurile pentru tehnologizarea fermelor.
Uniunea Europeană ar trebui să promoveze o evaluare a riscurilor care să echilibreze conservarea mediului cu necesitatea economică, pentru asigurarea unei mai bune productivități în domeniu.

9) ECONOMIA CIRCULARĂ ȘI DURABILĂ. DEZVOLTAREA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN MEDIUL RURAL. NOUA GENERAȚIE.
Este necesar să se asigure predictibilitatea în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor în domeniul agricol, sistemele de producție și prelucrarea primară durabilă. O astfel de măsură va susține investițiile durabile, prin care să se asigure atât produse finite integrate în industria alimentară, cât și forță de muncă specializată, în mediul rural.
Aceste măsuri sunt necesare și în vederea atragerii generației tinere în agricultură, punând la dispoziție tehnologii noi, actuale, într-un mediu de afaceri promițător. Mergând mai degrabă spre o economie circulară și nu spre una liniară, tradițională, reușim să folosim mai eficient resursele, menținând resursele în uz cât mai mult timp și recuperându-le ori de câte ori este posibil.
Tranziția necesită stabilitate și predictibilitate într-o viziune pe termen lung, deoarece poate dura mult timp să apară efectul investiției, iar adaptarea este lentă.

10) MĂSURI PENTRU CONSERVAREA MEDIULUI
Importanța măsurilor ecologice în cadrul PAC, ca element-cheie al agriculturii durabile și al gestionării resurselor naturale.
Cu toate acestea, pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate, măsurile trebuie să fie mai coerente în cadrul celor doi piloni, mai puțin împovărătoare și mai flexibile.

Prezenta declarație va fi comunicată, spre știință:
- Phil Hogan, comisar pentru agricultură, Comisia Europeană;
- Adina-Ioana Valean, președinte, comisia ENVI, Parlamentul European;
- Czesław Siekierski, președinte, comisia AGRI, Parlamentul European.

Declarația ne-a fost transmisă de LAPAR.

Vizualizat: 2583 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii