Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECLARAȚIE pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI! CERERILE FERMIERILOR TRANSMISE LA BRUXELLES!

Publicat: 16 decembrie 2018 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CARE SUNT CERERILE AGRICULTORILOR! Pentru prima oară, poate, fermierii români au transmis Bruxelles-ului propunerile lor pentru subvenții și pentru măsurile de dezvoltare rurală. Organizația care a spart gheața este Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) care a semnat, pe 12 decembrie, o declarație pentru Comisia Europeană,  alături de reprezentanții fermierilor din alte șase state UE. AGROINFO vă pune la dispoziție această declarație.

Declarația privind viitorul politicii agricole comune (PAC) a UE, Bucureşti, 12 decembrie 2018

Noi, reprezentanții camerelor agricole și organizațiilor care participă la Reuniunea Celor Trei Mări, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Lituania, Polonia, România și Slovacia, au discutat despre Politica Agricolă Comună a UE (PAC) și au semnat prezenta declarație cu următorul conținut:

1) BUGETUL
Bugetul PAC pentru perioada 2021-2027 ar trebui menținut cel puțin la nivelul bugetului actual, incluzand fondurile de dezvoltare rurală. Este necesar să se armonizeze amploarea ajutorului de stat în întreaga UE pentru a asigura condiții echitabile intre Statele Membre.

2) CONVERGENȚA
O PAC mai echitabilă înseamnă convergența totală a plăților directe, unul dintre cele mai importante instrumente de echitate între agricultori. Acesta ar trebui finanțat de statele membre care au plăți directe peste media UE până în 2027. Referințele istorice pentru calificarea plăților au condus la o diferență notabilă a nivelului plăților directe între statele membre.le între statele membre.

3) CAPPING
PAC trebuie privită ca o politică economică care asigură securitatea alimentară și nu una socială. Măsura plafonării plăților este împotriva competitivității, a tendințelor economice mondiale și a regulilor economice de bază. Aceasta va descuraja antreprenorii de succes din mediul rural să-și dezvolte și să-și mărească afacerile peste un anumit prag. Având în vedere faptul că fermele sunt cele care asigură siguranța alimentară, trebuie să existe o anumită predictibilitate și eficiență în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor în domeniul agricol.
Plafonarea plăților directe ar trebui să se facă pe baza alegerii voluntare a statelor membre, inclusiv a sumei peste care ar trebui aplicată plafonarea.
Noul model de furnizare descentralizată a PAC alocă un control sporit statelor membre. Cu toate acestea, trebuie să existe mecanisme care să asigure o subsidiaritate sensibilă și să evite divergențele periculoase și denaturările pieței interne.

4) COTA OBLIGATORIE EGALA PENTRU CO-FINANTAREA MASURILOR AFERENTE PILONULUI II
Este obligatoriu să se stabilească un procent egal de cofinanțare a celui de-al doilea pilon.

5) DEGRESIVITATEA PLĂȚILOR DIRECTE - O MĂSURĂ NAȚIONALĂ
În contextul unui plan strategic funcțional, schema de plată degresivă ar trebui să fie în competența fiecărui stat membru.

6) SPRIJIN VOLUNTAR CUPLAT
Necesitatea de a menține și de a spori sprijinul cuplat voluntar, care joacă un rol esențial în menținerea activităților agricole în sectoare sensibile. Prin urmare, această plată trebuie păstrată la același nivel.

7) DEFINIREA ADECVATA A TERMENULUI DE "FERMIER AUTENTIC"
Definirea termenului de "fermier autentic" va avea o importanță deosebită în contextul noii PAC, pentru a asigura un tratament transparent și egal în domeniul agriculturii din fiecare stat membru, din punctul de vedere al creării unui sistem de plăți practic.
Definiția fermierilor autentici va rămâne la latitudinea fiecărui stat membru, pentru a  asigura condiții echitabile și egale de concurență pentru toți agricultorii de pe piața unică europeană.

8) AGRICULTURA DE PRECIZIE SI TEHNOLOGIZAREA FERMELOR
Noua PAC, ar trebui să promoveze utilizarea instrumentelor agricole de precizie, cum ar fi datele prin satelit, utilajele avansate, retelele de senzori și alte instrumente.
Este necesar ca PAC să sprijine fermierii în demersurile pentru tehnologizarea fermelor.
Uniunea Europeană ar trebui să promoveze o evaluare a riscurilor care să echilibreze conservarea mediului cu necesitatea economică, pentru asigurarea unei mai bune productivități în domeniu.

9) ECONOMIA CIRCULARĂ ȘI DURABILĂ. DEZVOLTAREA FORȚEI DE MUNCĂ ÎN MEDIUL RURAL. NOUA GENERAȚIE.
Este necesar să se asigure predictibilitatea în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor în domeniul agricol, sistemele de producție și prelucrarea primară durabilă. O astfel de măsură va susține investițiile durabile, prin care să se asigure atât produse finite integrate în industria alimentară, cât și forță de muncă specializată, în mediul rural.
Aceste măsuri sunt necesare și în vederea atragerii generației tinere în agricultură, punând la dispoziție tehnologii noi, actuale, într-un mediu de afaceri promițător. Mergând mai degrabă spre o economie circulară și nu spre una liniară, tradițională, reușim să folosim mai eficient resursele, menținând resursele în uz cât mai mult timp și recuperându-le ori de câte ori este posibil.
Tranziția necesită stabilitate și predictibilitate într-o viziune pe termen lung, deoarece poate dura mult timp să apară efectul investiției, iar adaptarea este lentă.

10) MĂSURI PENTRU CONSERVAREA MEDIULUI
Importanța măsurilor ecologice în cadrul PAC, ca element-cheie al agriculturii durabile și al gestionării resurselor naturale.
Cu toate acestea, pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate, măsurile trebuie să fie mai coerente în cadrul celor doi piloni, mai puțin împovărătoare și mai flexibile.

Prezenta declarație va fi comunicată, spre știință:
- Phil Hogan, comisar pentru agricultură, Comisia Europeană;
- Adina-Ioana Valean, președinte, comisia ENVI, Parlamentul European;
- Czesław Siekierski, președinte, comisia AGRI, Parlamentul European.

Declarația ne-a fost transmisă de LAPAR.

Vizualizat: 2564 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

01 octombrie 2020 - 21:32

OFICIAL! Guvernul a aprobat astăzi o Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Cuantumul sprijinului cuplat la ovine și caprine este 17,9 euro/cap de animal.

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii