Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIE OFICIALĂ pentru BANII ALOCAȚI SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA CEA MAI MARE DIN AGRICULTURĂ!

Publicat: 20 februarie 2018 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TRANSFER DE BANI SPRIJIN CUPLAT! Sprijinul cuplat din sectorul vegetal și din zootehnie este subvenția uriașă, râvnită de toți fermierii români. Criteriile de eligibilitate și condițiile care trebuie îndeplinite pentru această subvenție determină ca un număr mic de fermieri să beneficieze de bani. Pentru 2018, Ministerul Agriculturii a decis să transfere bani între schemele de sprijin cuplat.

Potrivit prevederior art.25 alin.4 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020, Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii informează fermierii cu privire la intenția de a transfera fonduri între măsurile de sprijin cuplat, aferente anului 2018, se menționează în Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.39/2018 pentru aprobarea formularului-tip al cererii unice 2018.

Articolul 25, alin.4, din Ordonanța subvențiilor, la care se face referire în Ordin, spune: În cazul în care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale intenționează să ia decizia de a transfera fonduri între măsurile de sprijin cuplat, informează fermierii cu privire la un posibil transfer înainte de data de deschidere a perioadei de depunere a cererilor, atât printr-un anunț care se postează pe site-ul instituției - www.madr.ro, cât și prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale."

Astfel, Ministerul Agriculturii a decis deja, pentru acest an, că va transfera banii între o schemă de sprijin cuplat și alta. Fermierii sunt anunțați deja prin Ordinul ministrului, publicat în Monitorul Oficial din 19 februarie 2018. În cazul în care nu este cheltuit în întregime bugetul alocat unei scheme de sprijin cuplat, banii sunt transferați către o altă schemă de sprijin cuplat mult mai accesată de către fermieri. Transferul are ca scop creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

Sprijinul cuplat este subvenția cu cel mai mare cuantum din zootehnie, dar și din vegetal dacă ne referim la anumite culturi.

În zootehnie, sprijinul cuplat se acordă fermierilor pentru bivolițe de lapte, taurine de carne și metișii acestora, ovine și caprine, vaci de lapte și ultimii pe listă viermii de mătase.

APIA a stabilit valoarea sprijinului cuplat din zootehnie, aferentă anului de plată 2017. Vă reamintim cuantumul!

SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIE

Sprijinul cuplat caprine – 25,0200 euro/cap de animal - 115,0744 lei/cap de animal
Sprijinul cuplat ovine – 25,0200 euro/cap de animal - 115,0744 lei/cap de animal
Sprijinul bivolițe de lapte – 187,6676 euro/cap de animal - 863,1395 lei/cap de animal
Sprijinul cuplat taurine din rase de carne și metișii acestora – 519,9658 euro/cap de animal - 2.391,47 lei/cap de animal
Sprijinul cuplat vaci de lapte – 442,0754 euro/cap de animal - 2.033,23 lei/cap de animal

Sprijinul cuplat este finanțat din FEGA și se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

În sectorul vegetal, sprijinul cuplat se acordă pentru următoarele culturi:

soia;
lucernă;
mazăre boabe pentru industrializare;
fasole boabe pentru industrializare;
cânepă pentru ulei și fibre;
orez;
sămânță de cartof;
hamei;
sfeclă de zahăr;
tomate pentru industrializare cultivate în câmp;
castraveți pentru industrializare cultivați în câmp;
legume cultivate în sere - tomate, castraveți, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare;
legume cultivate în solare - tomate, castraveți, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare;
prune pentru industrializare;
mere pentru industrializare;
cireșe și vișine pentru industrializare;
caise și zarzăre pentru industrializare;
cartof timpuriu pentru industrializare.

Cuatumul pe hectar al sprijinului cuplat, aferent Campaniei 2017, nu a fost încă stabilit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).


Vizualizat: 9155 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii